Chinaski se vrátili z nahrávání v Rockfieldu a přidávají druhou O2 arenu, kde oslaví 30 let 30 největšími hity

Chinaski se vrátili z nahrávání v Rockfieldu a přidávají druhou O2 arenu, kde oslaví 30 let 30 největšími hity

Tisk

chinaski 30 200Jedna z nejúspěšnějších českých skupin posledních desetiletí oslaví 30 let velkolepými koncerty v pražské O2 areně. Fanouškům nabídne to nejlepší z celé své kariéry. Pro velký zájem skupina při-dává druhý koncert. Konat se bude o den později po vyprodaném prvním termínu, ve čtvrtek 12. prosince 2024. Vstupenky na něj jsou od pátku 1. března v prodeji v sítích Ticketportal a Ticket-master.

 

„Oslavy třiceti let jsme se rozhodli pojmout hlavně jako dárek našim fanouškům, kteří si s námi aspoň část z těch tří dekád prožili. Vzhledem k rychlosti jakou vstupenky do pražské areny zmizely, jsme se rozhodli přidat ještě jeden koncert o den později. Na obou zahrajeme 30 songů, které k naší kapele neodmyslitelně patří. Do-stane se určitě i na věci, které jsme na koncertech roky nezahráli. Těšíme se i na songy s dechovou sekcí, Pe-trem Kužvartem a Štěpánem Škochem, kteří se k nám na část koncertu připojí,“ říká ke speciálním koncertům v O2 areně frontman Chinaski Michal Malátný.

Dalším dárkem, kterým kapela obdaruje fanoušky i sebe, je album, na kterém se kromě několika nových písní objeví i desítka zásadních písní z historie s novým aktuálním zvukem. Chinaski ho v únoru vyrazili nahrát na britské ostrovy do Walesu do světoznámého studia Rockfield, kde už v roce 2014 vzniklo jejich stejnojmenné album. Zpráva o tom, že se narozeninový koncert vyprodal je zastihla v průběhu jeho nahrávání.

chinaski 30 1

„Rozhodnutí o přidání druhého koncertu jsme udělali v dobré náladě na konci nahrávání v britském studiu Rockfield, kde jsme před pár dny natáčeli další z dárků k našemu výročí. Kromě nových písniček jsme nahráli i deset starších songů. Dospěli jsme a cítíme, že některé písně, které jsme v minulosti nahráli, bychom dneska zahráli jinak, líp a něco v nich změnili. Těšit se tak můžete třeba na novou Drobnou paralelu nebo na nově nahrané naše vůbec nejstarší písně Punčocháče a Moc toho nevim,“ odhaluje další plány k oslavám 30 let Mi-chal Malátný.

Za tři desetiletí na hudební scéně se Chinaski pyšní téměř padesáti rádiovými hity, mnohé z nich zlidověly. Koncerty v ikonické aréně budou v roce 2024 jedinými samostatnými, půjde tak o jedinečnou příležitost s Chinaski jejich jubileum oslavit. Největší show v třicetileté historii Chinaski se uskuteční 11. a 12. prosince 2024.

Pro nejvěrnější fanoušky jsou i na přidaném koncertu připraveny vstupenky, které zahrnují dárek od kapely a setkání před koncertem. Pro rodiny s dětmi je zase připraveno speciální zvýhodněné vstupné a vyhrazený rodinný sektor.

chinaski 30 a2 pridany-koncert

Vstupenky jsou k zakoupení zde.

Zdroj foto: Roman Černý


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petra Vydru překvapilo, jak dlouho trvalo, než se Michal Hrůza stal tím, čím je dnes

vydra200Petr Vydra (*1972) vystudoval dramaturgii na pražské DAMU. Jako stand-up komik vystupuje v internetových a klubových pořadech Na stojáka a v televizním Comedy clubu. Jeho divadelní hry a adaptace uvádělo Městské divadlo Kladno a Švandovo divadlo. V Dejvick...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Je Dívka poslední neandrtálskou ženou?

Posledni neandrtalska zena, perex

Mám ráda příběhy z historie. Ukazují mi, čím naši předci procházeli, jak se jejich život vyvíjel a co ho ovlivňovalo. Z historických románů si vždy odnáším nějaké...

Divadlo

Tvořit! Ale za jakou cenu?

Leni200

Umělci jsou zvláštní sorta lidí. V jejich konání je pohání nespecifikovatelná síla, která je udržuje v činorodosti, a nutí je tak neustále něco tvořit. Protože pokud herec, zpěvák, malíř či jinak umělecky nadaný člověk...

Film

Herci Oskar Hes a Jan Nedbal představují film BRATŘI

Bratri1Film BRATŘI, který natočil režisér Tomáš Mašín podle scénáře Marka Epsteina, vypráví jeden z největších příběhů studené války o odbojové skupině bratří Josefa a Ctirada Mašínových. Hlavní role bratrů Mašínů v něm ztvárnili Oskar Hes a Jan Nedbal, kteří posk...