Rock for People oznamuje datum i první dvacítku potvrzených umělců

Rock for People oznamuje datum i první dvacítku potvrzených umělců

Tisk

rfp 200V rámci Rock for People Home, letošní zmenšené verze jednoho z nejstarších a největších tuzemských festivalů, ohlásili organizátoři Rock for People ročník 2021 i první dvě desítky potvrzených umělců.

 



„Sejít se v královéhradeckém Festivalparku naživo s fanoušky a zároveň moci komunikovat s těmi, co sledovali livestream na Mall.tv bylo po měsících nejistoty a bez koncertů skvělé. Atmosféra byla i přes vydatný déšť nesmírně příjemná až rodinná. Těší nás, že se plní slib daný návštěvníkům a postupně můžeme znovu potvrzovat toužebně očekávané umělce. Děkujeme všem za podporu a povzbuzení, “ říká ředitel festivalu Michal Thomes.

Ve dnech 10. - 12. června 2021 vystoupí s netrpělivostí očekávaní headlineři Green Day, které v rámci Hella Mega Tour doprovodí rockeři Fall Out Boy a Weezer, svou účast znovu potvrdili velikáni The 1975, glam metalisté Black Veil Brides, po vyprodaných koncertech v Praze a Brně se vrátí Skillet.

Green Day, pětinásobní držitelé Grammy vydali letos v únoru třinácté studiové album Father of All Morherfuckers. Novinku vydali před několika týdny také The 1975. Skupina, nominovaná na cenu Grammy a označovaná magazínem NME za nejlepší živou kapelu světa, přizvala na aktuální desku Notes on a Conditional Form coby hosta švédskou aktivistku Gretu Thunberg.

Festival přiveze žánrově pestrý výběr ostrovní hudby. Představí se pop-punkeři Neck Deep, zástupci britského indie-rocku Fickle Friends, The Pale White a Spector, velšský post-hardcore Dream State v čele se zpěvačkou CJ Gilpin, art - pop v podání Childcare, čerstvý objev scény Do Nothing, o jejichž post - punkové energii mluví žurnalisté i promotéři se značným nadšením nebo The Scratch spojující metal s tradiční irskou hudbou.

Rock for People nabídne také nizozemské Dope D.O.D, kombinující hardcore rap s dubstepem, australské elektro - industriální SKYND, metalcore Northlane, alternativní pop z Kalifornie Cemetery Sun i kanadské duo Deadly Apples, které loni předskakovalo na turné Robu Zombie i Marilynu Mansonovi. Z tuzemských zástupců se do festivalového line - upu vrací John Wolfhooker.

Festival Rock for People v těchto dnech dokončuje refundace vstupenek 2020 těm, kteří z důvodu krize zažádali o vrácení částky. Vstupenky 2020 zůstávají v platnosti i na Rock for People 2021. Vzhledem k vyprodanému ročníku 2020 připravili organizátoři možnost registrace na oficiálním festivalovém Bazaru vstupenek bazar.rockforpeople.cz. Registrovaní zájemci získají jako první možnost koupě uvolněných vstupenek.

Více informací:
www.rockforpeople.cz
www.facebook.com/rockforpeople.czechrepublic/
www.bazar.rockforpeople.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Osmy: Podepsal. Za nás za všechny. Režisér Jiří Strach: Co jsem chtěl, to jsem také natočil

osmy 200Příběh jednoho dne ze života Richarda, až nudně obyčejného socialistického úředníka, kterému se sesype na hlavu hromada katastrof, která z něj nechtěně udělá hrdinu. Děsivé trhání osmiček, prozrazená vdavekchtivá milenka, vyhazov z práce, vytopený byt,...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Paříž, splněný sen jedné Američanky

Zivot v parizi perexPocítili jste někdy chuť odstěhovat se do jiné země a začít tam nový život? Newyorčanka Lisa Anselmo to udělala a svou zkušenost se rozhodla sdílet. Nejprve prostřednictvím blogu My (Part-Time) Paris Life, z něhož posléze ...

Divadlo

Listopadová D21

divadlo 21Divadlo D21 má v posledních dnech skutečně napilno. Blíží se premiéra Gulliverových cest, listopadový program je nabitý a stále roste obliba tohoto koutku divadelní kultury známého i jako divadlo Malé Vinoh...

Film

Pro někoho životní styl, pro druhého experiment. Česká televize natáčí druhou sérii Osady

osada perexNatáčení komediálního seriálu Osada osvědčeného tandemu scenáristy Petra Kolečka a režiséra Radka Bajgara je opět v plném proudu. Poslední klapka druhé řady, čítající deset nových dílů, padne v říjnu. S na první pohled nesourodou komunitou chatařů, ...