Metalové okénko květen

Metalové okénko květen

Tisk

mo 200Květen stále ve znamení korona krize, nicméně v metalovém světě znamená květen záplavu videoklipů. A že stojí za to!

 

 

Americká banda Suicide Sielnce vydala na Valentýna fajnovou desku Become The Hunter a teď nám z ní nabízí zbytky. :-) Konkrétně jde o písničku Overlord, která se na studiovku nedostala. Což je škoda, však posuďte sami!

Pokud holdujete metalcoreu, jistě znáte Američany As I Lay Dying. Ti loni v září vydali sedmou studiovku s příznačným názvem Shaped By Fire a teď tu máme videoklip k písni Torn Between:

A co se týká videoklipů, tak nezahálí ani progresivní ukrajinská metalová formace Jinjer, která nám servíruje povedenou pecku Noah z jejich čtvrté desky Macro.

Polští satanáši Behemoth vydali 29. května EP A Forest, kde najdeme 4 skladby: titulní cover The Cure, kde hostuje frontman Shining Niklas Kvarforth. Tuto skladbu zde najdeme hned dvakrát, jednou jako živák. Pak tu máme dvě nové dosud nevydané skladby, Shadows Ov Ea Cast Upon Golgotha a Evoe. Abyste si udělali svůj vlastní obrázek, můžete mrknout na ofiko klip

i na záznam z živáku:

Static X vydali klip k písničce All These Years, kde si stále ještě můžeme užít vokály Waynea Statica. Sedmá studiovka téhle party, s názvem Project Regeneration Vol. 1, měla původně spatřit světlo světa koncem května, ale kvůli krizi nakonec vyjde až 10. července.

Těžko zařaditelná švýcarská kapela Triptykon vydala v půlce května Requiem (Live At Roadburn 2019), který nahrála s klasickým orchestrem Dutch Metropole Orkest a hostující zpěvačkou Safou Heraghi. Co se z toho vyklubalo? Vydali klip k Rex Irae, takže pokud vám netradiční metalová hudba něco říká, kukněte sem:

Začátkem března vyšlo sedmé album kapele Body Count, kterou vede legenda hip hopu Ice-T. Deska nese název Carnivore a teď nám k ní nabízí karanténový videoklip k písni Point The Finger:

Devildriver si pro nás na 9. října připravují novinku s názvem Dealing With Demons, kde najdeme deset zbrusu nových skladeb. Půjde o dvojalbum, které vyjde ale postupně. Ochutnávka mě zaujala. Co na ni říkáte vy?

Poslední červencový den vyjde řecké symfonické kapele Septicflesh Infernus Sinfonica MMXIX na Blu-ray a DVD. Záznam z vyprodaného koncertu v Mexico City z února 2019. Oficiální teaser je opravdu velkolepý, a pokud jste někdy tuhle kapelu viděli naživo, tak mi dáte zapravdu, že je se na co těšit!

Nezahálí ani kapela Soulfly, která vydala digitální EP Live Ritual NYC MMXIX se sedmi písničkami, tedy záznam koncertu na podporu jejich nejnovější desky Ritual z února loňského roku v New York City. Vychutnat si můžete hned dva klípky, k The Summoning:

a k Under Rapture:

Švédští melodici Soilwork nás oblaží dalším videoklipem, tentokrát ke skladbě Death Diviner:

A na úplný závěr překvapení – ne úplně klip, ale vizualizér. A to ke skladbě Routes od americké bandy Lamb Of God. Ti vydají 19.června eponymní desku a troufnu si predikovat, že půjde o jednu z nejlepších věcí tohoto roku. Ve skladbě hostuje zpěvák Testament Chuck Billy, takže jde o něco trošku jiného, než na co jsme u téhle kapely zvyklí. Ale jejich styl je nezaměnitelný, však uslyšíte sami:

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jakub Urban se po letech vrací na parník Tyrš a slibuje návrat do zlatých časů taneční muziky

Urban perexUž v sobotu 4. července znovu vypluje parník Tyrš, tentokrát bude jeho kapitánem DJ Jakub Urban. Vystudovaný právník a pravidelný florbalista je hlasem radia City a tuzemské diskotéky brázdí už osm let.  Jelikož se netají velkým žánrovým rozptyle...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Malou Marjánku nejvíce zajímalo, jestli mají v nebi skleničky

maji v nebi sklenicky 200Mají v nebi skleničky? Je název knihy, kterou napsala Martina Preissová a vydalo ji nakladatelství CPress. Pojďte do ní nahlédnout prostřednictvím této recenze.

 

...

Divadlo

Smějte se! Přichází jeho urozenost Leonard z Prasečkova

pan-z-praseckova 200Více jak po půl století se vrací na české jeviště Molièrova komedie-balet Pán z Prasečkova. Hra, která sloužila pro pobavení šlechty po náročném lovu, se teď snaží získat diváky, pod režijním vedením Han...

Film

Tohle je válka! Romantika v akčním hávu
ImageJak to vypadá, když se dva nejlepší kamarádi, oba špičkoví agenti CIA, zamilují do jedné dívky? Není to sice přímo příběh ze života, se kterým bychom se mohli ztotožnit, ale své diváky si určitě najde. Jedná o snímek, který sice neurazí, ale a...