Album Toilet Fame skupiny The BladderStones vznikalo v netradičním prostředí

Album Toilet Fame skupiny The BladderStones vznikalo v netradičním prostředí

Tisk

The BladderStones 200Studiovou novinku protkanou tíživými tématy na vlnách melancholických harmonií plných dynamických zvratů vydávají hudebníci na CD a digitálních platformách a vyráží s ní na turné po republice.

 

 

V anglických textech šesti ze sedmi písní se promítají nejrůznější náměty od negativního dopadu online sítí na mezilidské vztahy, přes svazující drogovou závislost a lehkost pomatené mysli, až po dopis samotné smrti. Poslední instrumentální skladbu Blues for Teo věnoval autor Tomáš Frolík svému synovi. Na tvorbě art-bluesové desky se producentsky podílel kytarista J.A.R. a Illustratosphere Dana Bárty, držitel ocenění Český lev za nejlepší filmovou hudbu Miroslav Chyška.

„Žiju v malém bytě se svou rodinou a jsem teď táta na plný úvazek. Jediné místo, kde jsem mohl vytvořit svět Toilet Fame, byl náš záchod. Postavil jsem tam tedy kompaktní improvizované studio. Napsal jsem tam hudbu i pro jiné mé kapely například aktuální album Mlhoviny od Krajina Ró,” říká k nezvyklému pracovnímu prostředí frontman The BladderStones Frolík.

Trojice získala zkušenosti nejen pravidelnými turné doma i v Německu, Slovensku, Finsku či Turecku či odborným studiem, ale také působením jejích členů v dalších výrazných projektech. Kytarista a zpěvák Tomáš Frolík patří k nejtalentovanějším kytaristům své generace. Dlouholetý žák Adama Tvrdého studoval hru na kytaru také v zahraničí na programu HNC na britském London Center of Contemporary Music, kde absolvoval i kurzy s hudebními velikány jako Marcus Miller či Robben Ford. V rámci skupiny Livin' Free koncertoval po boku Vladimíra 'Gumy' Kulhánka a Honzy Holečka, s Michalem Němcem (Jablkoň) spoluzaložil Krajinu Ró. S Frolíkem tvoří The BladderStones baskytarista a zpěvák Jan "Johnny" Judl působící také ve stálicích české alternativy jako Jablkoň nebo Už jsme doma a rovněž v Krajině Ró, a bubeník a vokalista Michael Nosek, jenž je stálým bubeníkem také v kapelách Personal Highway, The Odd Gifts, Maraca, GaRe, Vít Švec Trio, Dekolt, Sabina Křováková, Josephine & The Band a taktéž v Krajině Ró. Dříve také v eggnoise, Bitumen Beat, Before Breakfast, Acoustic Needles a mnoho jiných.

The BladderStones1

Na 27. ročníku největšího středoevropského bluesového festivalu Blues Alive v Šumperku oslaví projekt deset svého působení. Toilet Fame vychází jako druhá řadová deska skupiny.

„Mně těch desel let přijde jako neustálý vývoj a je strašně skvělý, že můžu svým kolegům říkat kamaráde a jsme fakt brotherhood. V hudbě mi nic jiného nedává smysl. Mohl jsem hrát jako hráč na najmutí v několika partách, ale buď jsem to odmítl nebo po čase odešel. Je důležitý to vydržet. Ty začátky jsou fakt tvrdý, ale všechno se to vrátí! A tak jsme tady i dnes,” shrnuje dekádu působení na domácí i zahraniční scéně Frolík.

S novinkou aktuálně vystupují po celé republice, čekají je ještě koncerty 3. 11. U Bílýho Černocha v České Lípě, 10. 11. na speciálním vystoupení pro JazzDays Slaný spolu s britským hudebníkem Willem Wildem. Pražský křest alba proběhne 11. 11. v Jazz Docku a 16.11. je v Jablonci nad Nisou v Klubu Na Rampě doprovodí host JARRET. 17.11. zahrají na zmíněném festivalu Blues Alive, 23. 11. po boku hostů Sugar And Spice v olomouckém Jazz Tibet Clubu, 24. 11. v blanském klubu Gauč a 25. 11. v Jančovce v Kyjově.

The BladderStones cover

Zdroj foto: Tomáš Moudrý

Více informací:

Multilink alba Toilet Fame: https://songwhip.com/thebladderstones/toilet-fame
Youtube klip 2. singlu Confused Rennie: https://youtu.be/bw9pSAoPEzo?si=K7OdFEVr-vA3989H
Youtube klip 1. singlu Self-Adhesive Otto: https://youtu.be/QECT7ZCMqQI?si=xEEGHvAZg4-rHLgK

Všechny platformy The BladderStones: https://linktr.ee/thebladderstones


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petra Vydru překvapilo, jak dlouho trvalo, než se Michal Hrůza stal tím, čím je dnes

vydra200Petr Vydra (*1972) vystudoval dramaturgii na pražské DAMU. Jako stand-up komik vystupuje v internetových a klubových pořadech Na stojáka a v televizním Comedy clubu. Jeho divadelní hry a adaptace uvádělo Městské divadlo Kladno a Švandovo divadlo. V Dejvick...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Pobavte se na účet Francouzů se Stephenem Clarkem aneb „Merde!“ se vrací

merde perexObčas se stane, že vyjde skvělá kniha, na kterou se postupem času pozapomene. Tak funguje dnešní marketing. Vydávají se stále nové a nové kousky (různých kvalit) a ty pak někdy bohužel zcela upozadí řadu na...

Divadlo

Laskonky v Divadle Na Maninách o osudových láskách i zklamáních

laskonky perexLaskonky. Představení na námět spisovatelky Báry Nesvadbové zařadilo do svého programu pražské Divadlo Na Maninách. Premiéra se uskutečnila v pátek 30. listopadu.

 

...

Film

Animovaná Addamsova rodina se vrací na plátna kin s druhým dílem. Nudit se nebudou děti ani dospělí

Addamsova  rodina200Kultovní hororová rodinka se vrací na plátna kin! Tentokrát se Morticia, Gomez, Pugsley, Wednesday, Lurch, strýček Fester a Věc vydají na rodinnou dovolenou, která bude, jak jinak než, zábavná, výstřední, bláznivá, a tak troch...