Festival Brutal Assault láká na novou nálož kvalitních kapel

Festival Brutal Assault láká na novou nálož kvalitních kapel

Tisk

ba 200Dvacátý ročník Brutal Assault započne až za necelých 5 měsíců, pořadatelé však nezahálejí a oznamují další haldu kapel, jež se na dvacátém ročníku přehlídky metalové hudby představí. Na co se tedy můžeme těšit?

 

 

Z Francie k nám zamíří black metalová banda Antaeus, která má přes svou více než 20letou kariéru na kontě pouze tři plnohodnotná studiová alba.

Melodický metalcore přiveze z Floridy pětice Evergreen Terrace, jejímž poznávacím znamením je hlavně zpěv Drewa Careyho.

Příznivce alternativněji laděné rockové hudby zcela jistě přilákají britští Killing Joke, kteří to dali dohromady již v roce 1978!

Post industriální folk v podání Rome z Lucemburska bude další netradiční záležitostí. Tento projekt se zformoval v roce 2006 a již má na kontě 14 alb.

Britský progresivní metal nabídne banda Sikth. Takže kdo má rád technický metal či mathcore, ten si u nich přijde na své.

Celou směsici žánrů (post hardcore, emo, screamo) představují američtí mladíci Touché Amoré. Na kontě mají tři studiovky a kritiky jsou oblíbeni, tak jsem zvědavá, jaký předvedou koncert.

ba dep


Pod lakonickým názvem Trouble se skrývá poctivý stoner doom z Chicaga, jehož zrod sahá až do roku 1979. Fanoušci psychedelicky laděné hudby si pošmáknou!

Mnozí si přáli více djentu a to se jim díky švédské progresivní formaci Vildhjarta vyplní. Je až s podivem, kolik mají příznivců, vezmu-li v potaz, že prozatím vydali pouze jednu studiovku. Proti gustu ale žádný dišputát :)

Nemůžu si pomoct, ale ze všech nově zveřejněných kapel myslím, že největší spoušť a popud ke koupi lístku, dodají mathcoreoví šílenci The Dillinger Escape Plan. Díky své jedinečné hudební vizi jsou tito Američané stále unikátním zjevem na poli neortodoxní metalové hudby.

http://brutalassault.cz/cs/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

"Jsem klasický scenárista," říká o sobě Václav Šorel

vaclav sorelV loňském roce vyšlo kompletní vydání komiksů, na kterých se jako scenárista podílel pan Václav Šorel – Zlatá kniha komiksů. My, dnes věkem zralí, nad stránkami vzpomínáme, jak jsme netrpělivě čekali na nová a nová čísla čas...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Na zdraví! Aneb Vinice ve Francii

vinice ve francii200Vyhledáváte-li romantické feel-good romány s příjemnými postavami, nádhernými kulisami a navíc okořeněné dobrým jídlem a pitím, pak vás jméno Julie Caplinové jistě neminulo. V říjnu u nakladatelství Cosmopolis vyšla její další k...

Divadlo

Bezruči uvedou hit amerických divadelních scén Venuše v kožichu

venuse200Hit amerických divadelních scén Venuše v kožichu bude v ostravském Divadle Petra Bezruče první premiérou roku 2022. Intimní hru o setkání debutujícího autora a režiséra s energickou herečkou uvedeme v režii Jiřího Pokorného. Autorem netradičního rozvržen...

Film

Šestý díl série Mission: Impossible posouvá akční scény opět o kus dál

MIFOKdyž před neuvěřitelnými třiadvaceti lety nenápadně odstartovala špionská série Mission: Impossible vycházející ze stejnojmenného seriálu, nikdo nemohl tušit, že i v roce 2018 bude aktivní a navíc se na n...