Michal Horák hlásí ideální čas na album i turné

Michal Horák hlásí ideální čas na album i turné

Tisk

horak200Novinka Ideální čas se nezbláznit vychází na sklonku září, tour startuje 3. října.

 

 

 

Říkáte si, že bylo okolo písničkáře Michala Horáka poslední dobou až podezřele ticho? Pak nastražte uši a žhavte spojení. Relativní klid byl pouhou předzvěstí velkých věcí příštích, které zatím jen lehce probublávaly. Teď ale nastává ideální čas jít s tím ven. Ideální čas se nezbláznit a Ideální čas na turné! Ano, rozumíte správně, držitel titulu Objev roku v anketě popularity Český slavík 21 sníží potenciál letošních podzimních depresí na minimum novým albem a koncertní šňůrou o šestadvaceti zastávkách k tomu. Namlsat se můžete už teď malou ochutnávkou:

„Celá deska vznikala pro mě naprosto novým způsobem. Psal jsem ji víc než rok a z každé nové písně jsem měl takovou radost, že mě museli všichni vší silou držet, abych ji hned nevypustil na veřejnost. To se ale nestalo a já měl po necelých dvou letech zhruba třicet písní, z nichž jsem vybral čtrnáct podle mě nejlepších,“ prozrazuje Horák ke své třetí řadovce Ideální čas se nezbláznit, kterou na sklonku září naváže na své předchozí albové počiny Michalovo cédéčko (2019) a Michalbum (2021). Jak naznačují slova výše i úspěšný jarní singl Síť záchranná feat. Trocha Klidu, doprovázený „mafiánským“ klipem, Horák se na novince hudebně i tematicky posouvá na další úroveň i k ještě větší pestrosti.

„Na albu se podařilo obsáhnout v podstatě všechno, co mě baví – od country a folku přes jazz, swing, funk, gospel až po rock nebo cimbálovku. Dokonce jsem se v jednom songu vyřádil na vocoderu. A díky naprosto geniálním muzikantům a supervizorům, jako jsou Filip Vlček, Jenda Vávra nebo Honza Steinsdörfer, to všechno krásně drží pohromadě a dává smysl,“ komentuje svůj hudební vývoj mladý písničkář.

Když pak přijde na texty, jichž je opět téměř výhradním autorem, dodává: „U některých písniček jsem stavěl na tématech, která mě prostě jen bavila. Někde jsem se pustil trochu víc do hloubky, protože už cítím, že mám co sdělit. Dost se toho od poslední desky změnilo a troufám si říct, že tohle album je jakýmsi uceleným odrazem Michala poslední doby. To nic ale nemění na tom, že furt miluju trochu pitomý humor a nadsázku. To ze mě už nejspíš nikdo nedostane.“

horak

Nakažlivý smysl pro svébytný humor a nadsázka jsou už ostatně „horákovským trademarkem“, který mu společně s hudebním talentem i sympatickou civilností přináší stále rostoucí popularitu i zájem fanoušků. Důkazem budiž mimo jiné více než 33 000 000 zhlédnutí na YouTube, na 128 000 posluchačů měsíčně na Spotify nebo řádově 100 koncertů ročně.

A právě koncerty budou společně s albem pro Michala Horáka a jeho fanoušky pomyslným vrcholem letošního roku. „Ideální čas na tour dostává svému názvu. Během poslední doby nám hodně lidí psalo, že jsme vynechali jejich dědinu, tak teď už musí přijít na své. Jak říká kolega Pokáč: ‚Jestli někde bydlíte, tak tam pravděpodobně hraju.‘ Plánuju békat pár novinek z alba, ale samozřejmě dojde i na všechny křečky, rande a podobně, to by mi asi nebylo odpuštěno. Velká sláva nastane určitě v Praze, Hradci, Brně a Olomouci, tam si to album společně se spoustou hostů pěkně pokřtíme. Tak se stavte, ať tam nejsem sám, já i kapela se budeme moc těšit!“ láká Horák na turné, které bude od října do prosince čítat více než dvacet zastávek.

IDEÁLNÍ ČAS NA TOUR 2023

3. 10. 2023, Brno – FASTfest (křest alba)
5. 10. 2023, Liberec – Lidové Sady
10. 10. 2023, Radim – Zastávka
11. 10. 2023, Plzeň – Music bar Anděl
12. 10. 2023, Praha – Palác Akropolis (křest alba)
14. 10. 2023, Příbram – Pojistka Club
18. 10. 2023, Chotěboř – Kino
20. 10. 2023, Velká Hleďsebe – Kulturní Dům
24. 10. 2023, Náměšť nad Oslavou – Sokolovna
03. 11. 2023, Lanškroun – Music Bar Forea
04. 11. 2023, Dobrá u Frýdku Místku – sál při ZŠ
8. 11. 2023, Ostrava – Klub Parník
9. 11. 2023, Bratislava – Randal Club
10. 11. 2023, Hradec Králové – Petrof Gallery (křest alba)
16. 11. 2023, Jilemnice – SD JILM
21. 11. 2023, Uherské Hradiště – Reduta
22. 11. 2023, České Budějovice – mcFABRIKA
23. 11. 2023, Tábor – Klub BarBar
24. 11. 2023, Písek – Divadlo Pod Čarou
30. 11. 2023, Březnice – Kulturní Dům
1. 12. 2023, Český Krumlov – klub Ántré
2. 12. 2023, Veselí nad Lužnicí – nám. T. G. Masaryka
7. 12. 2023, Rakovník – Dům osvěty
9. 12. 2023, Svitavy – Klub Tyjátr
15. 12. 2023, Olomouc – S Klub (křest alba)
16. 12. 2023, Opava – OKO

Kompletní výpis všech plánovaných koncertů a další detaily najdete již brzy na www.michalhorak.eu.

Pro další novinky a aktuality sledujte Michalův Facebook a Instagram.

Zdroj foto: Tony Košař


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Barbora Šťastná: “Nej kniha je ta, na které právě pracuju. Tu nejvíc miluju i nenávidím současně.”

Bara Stastna 200Přinášíme vám rozhovor s Bárou Šťastnou, zakladatelkou Šťastného blogu a autorkou několika knížek. Přečtěte si, co pro ni znamená štěstí, na čem teď pracuje, nebo jak se od ostatních liší její poslední kniha.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Léčivé byliny v květináči a na zahradě

lecive byliny v kvetinaci a na zahrade 200Divoké rostliny na talíř pro naše zdraví nám v červnu přineslo nakladatelství Grada v podobě knihy Léčivé byliny v květináči a na zahradě německých autorek Heide Bergmannové a Ulrik...

Divadlo

Sen noci svatojánské promění jeviště v magickou džungli

sen noci svatojanskeV malírně zlínského divadla vzniká jeden z největších bubnů v republice! Pro nesmrtelnou Shakespearovu komedii o zběsilé touze po lásce a milování Sen noci svatojánské, která bude mít pre...