Zimní Masters of Rock oznámil hlavní hvězdu

Zimní Masters of Rock oznámil hlavní hvězdu

Tisk

Zimní Masters of Rock logo18. ročník mezinárodního rock-metalového festivalu ZIMNÍ MASTERS OF ROCK se uskuteční v sobotu 2. prosince 2023 ve ZLÍNĚ, v sportovní hale Datart a těšit se můžete na slavné bratry CAVALEROVI v unikátním projektu „Morbid Devastation“, all-star bandu THE DEAD DAISIES, industrial-death rockery DEATHSTARS, tajemnou sci-fi-gothic bandu PRIEST, nebo zajímavou heavy-metalovou kapelu LIV SIN a řadu dalších kapel.

 

CAVALERA – „Morbid Devastation“ - Téměř po čtyřech desetiletích své slavné kariéry nahráli slavní bratři Cavalerové znovu své kataklyzmatické debutové nahrávky z počátku SEPULTURY, které pro ně vše odstartovaly a „MORBID VISIONS & BESTIAL DEVASTATION“ jsou venku! Jak se jednou tito metaloví bardi z Brazílie nakopnou zpět do svého prvotního, agresivního rozpoložení, je okamžitě jasné, že pouto mezi Maxem (zpěv a kytara) a Iggorem (bicí) se od jejich prvních nahrávek nesmírně posílilo. Toto jejich spojení je silné jako hrom a jen toto spojení dokáže vyprodukovat to, co vám nyní přiváží ukázat a zahrát a co může být směle nazváno vrcholem žánru zvaného „metal“!

Posláním THE DEAD DAISIES je vytvořit starý dobrý rock ve stylu 70. let, shromáždit některé z nejlepších hudebníků na světě, a hlavně hrát skvělou rockovou muziku naživo. Jejich zvuk je oduševnělý, se silnými vokály, bluesovými riffy, mocnými refrény i melodiemi, a to vše dokáží náležitě prodat naživo! Od vydání svého prvního, stejnojmenného alba v roce 2013 jdou od úspěchu k úspěchu. Vydali šest studiových, jedno živé a jedno cover album a armáda jejich fanoušků stále roste! Současná sestava kapely je: John Corabi - zpěv (Motley Crue/The Scream), David Lowy - kytara (Red Phoenix), Doug Aldrich - kytara (Whitesnake/Dio), Brian Tichy - bicí (OzzyOsbourne/Foreigner) a Michael Devin - basa (Whitesnake). THE DEAD DAISIES válí! Vytváří neuvěřitelně silnou energii a svou mistrovskou show dokazují všem, že rock žije a je zdravý a stále dravý.

DEATHSTARS se k nám konečně vrátí se svým nejnovějším albem „Everything Destroys You“ (vyšlo 5. května). Po více než osmi letech je to velmi očekávaný návrat se vším, co DEATHSTARS představují: adrenalin, bombastičnost, sex a glam! Trápení, destrukce, dystopie, uhlazený glamour, temnota i černý humor, to vše patří do jejich rozmanitého hudebního spektra. Připravte se na vysoce energeticky nabitou rock´n´rollovou show, která vám svým okouzlujícím a nezaměnitelným způsobem opět rozproudí krev v žilách.

PRIEST je temná kapela, která vás uvrhne do neonových světel sci-fi 80. let smíchaných s gotickým zvukovým podkresem. Od svého prvního singlu v roce 2017 si PRIEST získali miliony streamů, stále rostoucí fanouškovskou základnu a celosvětovou chválu za díla jako jsou 'New Flesh' nebo 'Cyberhead'. Moderní syber-punk frčí a PRIEST aktuálně tvoří nové skladby. Zimní nálada a šero jim u nás, na ZIMNÍM „Masters“ poskytne ti nejlepší kulisu. Staňte se i vy součástí jejich neotřelé hudební show!

Z Německa dorazí mladá metalová banda ENEMY INSIDE. Kapela s další půvabnou ženou, Nastassjou Giulia za mikrofonem přijede představit svůj zajímavý rock-metal a aktuální desku „Seven“, která se tématicky věnuje sedmi smrtelným hříchům, které pokouší náš život v dnešní, moderní době prakticky denně. Kapela ve své tvorbě kombinuje tvrdé kytarové riffy, chytlavé melodie, originální, moderní hudební prvky, mocný ženský vokál a symfonické aranže. Dají se přirovnat např. ke kapelám Evanescence, Lacuna Coil, Amaranthe či Within Temptation, ale dokáží vždy i výrazně překvapit!

wmor2

Tato kapela je náhradou za belgické grunge-blues rockery BLACK MIRRORS v čele se zajímavou Marcellou Di Troia. Ta je totiž těhotná a v termínu festivalu má velmi blízko svůj termín porodu.

Festival nabídne celou řadu dalších zajímavých kapel.

wmor

ZIMNÍ MASTERS OF ROCK 2023 – 2.12.2023 – ZLÍN, sportovní hala Datart

Vstupenky a více informací: www.mastersofrock.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Exkluzivní rozhovor s Káčou Černou, talentovanou stvořitelkou Feny Art!

bodypaint perexTato sympatická třiadvacetiletá Plzeňačka se dosud věnovala především kresbám a malbám portrétů. Ovšem to nebylo zdaleka to jediné, čemu se tato umělkyně upsala. Její značka se otiskla i do látky. Kus Feny Artu si tedy člověk nemusí jen pov...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Marissa Meyer přichází s válkou Renegátů a anarchistů

42774042

Další příběh o maskovaných superhrdinech dostal název Renegáti a na svědomí ho má oblíbená autorka Marissa Meyer. Tentokrát ovšem nečekejte žádného Supermana nebo Batmana, ale vlastně puberťáky s mocí ovládat svět.

...

Divadlo

Give me Moor! Studio Marta uvede Schillerovy drzé Loupežníky

loupeznici 200Brněnské divadelní Studio Marta uvede na konci února první premiéru roku 2023, legendární drama Friedricha Schillera Loupežníci. Egem poháněný příběh o kolapsu rodiny, komunity a vlastní integrity přinesou na jeviště absolvující studenti Janáčk...

Film

Ranhojič v přestrojení

ranhojic perexVýpravnou historickou podívanou Ranhojič natočil německý režisér Philipp Stölzl podle stejnojmenného románu Noaha Gordona, známého též z českého překladu. Diváky zavádí do Ang...