Kung-Fuciu5 přináší 16 Little Stories

Kung-Fuciu5 přináší 16 Little Stories

Tisk

KUNGFUCIU5 200Filip Homola, člen elektronického projektu Kora et le Mechanix, přichází se svou zbrusu novou identitou aka KUNG-FUCIU5. Na novém albu 16 Little Stories přináší hudbu na pomezí DJingu, lo-fi hip hopu, jazzu a elektroniky. Inspiraci čerpá z prostředí komiksů, asijských bojových filmů 70. let a dalších žánrově uměleckých disciplín.



Filip Homola je autorem a interpretem všech osmnácti skladeb, loopuje, sampluje, rozeznívá klávesy a syntezátory.

„Prošel jsem si zajímavým životním obdobím a chtěl jsem vytvořit něco trochu jiného, než jsem doposud dělal, chtěl jsem dostat do hudby radost a humor, a proto mi pseudonym Kung-Fuciu5 přišel jako nutná věc. A navíc nemůžu přece vydat takovéhle žánrové album jako Filip Homola, to dá rozum. Hip hop je můj oblíbený žánr, ale taky jazz. Moje dávné vzory a inspirace, jako Grand­master Flash, Afrika Bambaataa, Run DMC, Dj Screw, to všechno mě kdysi hodně ovlivnilo, mám rád rytmus a tohle tempo mi vyhovuje. Dnes se rád nechám inspirovat i současným děním na hiphopové scéně, jako třeba věcmi od Quasimoto, Quelle Chrise, Count Bass-D, Thierry Whack nebo Jean Grey,“ říká o vzniku alba Filip Homola.

Homolův život je symbiózou divadla a hudby, oboje dělá profesionálně a s osobním nadšením. Přes dvacet let působí v Naivním divadle Liberec, je autorem scénické hudby k několika desítkám divadelních představení. A právem byl několikrát oceněn na různých divadelních festivalech a ve výročních divadelních anketách za režii, scénickou hudbu, zvukový design i loutkoherectví. Nejvíce cen pak získal za veleúspěšné představení Jsou místa oblíbená tmou, kde nikdy a nic na ostrovech se skrývá odlehlých,zrežírované na motivy knihy Judith Schalansky Atlas odlehlých ostrovů, i po šesti letech od premiéry je představení vyprodané. Režisér Homola k této inscenaci vytvořil scénický koncept a se skupinou Kora et le Mechanix, jejímž je spoluzakladatelem, složili i hudbu. Ta byla také nominována na Cenu divadelní kritiky za Hudbu roku 2017.

Přečtěte si rozhovor s Filipem Homolou  "Líbila se mi ta slovní hříčka, to spojení Kung-Fu a Konfucia“

Album 16 Little Stories vyšlo u českého vydavatelství Blue Lizard, které letos oslaví 25 let na scéně. Křest alba proběhne 15. září na festivalu SPACE X 2023 v Praze, kde se představí nejen KUNG-FUCIU5, ale i další projekty labelu Blue Lizard.

KUNGFUCIU5 booklet

Více informací:

FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=100093416987251
Bandcamp: https://bluelizard.bandcamp.com/album/16-little-stories


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nad všechny poháry a medaile mám raději spokojenost a odezvu publika, říká Marek Meluzín

marek meluzin 200I když má své zaměstnání, tancem žije a nakazil tím už spoustu dalších. Řeč je o Marku Meluzínovi z Kroměříže. Během svého života prošel několika tanečnímu skupinami, aby si nakonec postavil tu svou a jako choreograf ji vedl a formova...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jak to chodí v Silicon Valley

blazinec sv200Pod značkou BizBooks v nakladatelství Albatros Media vyšla další kniha zaměřená na knihovnu světového byznysu a také marketing a obchod s názvem Blázinec v Silicon Valley. Jaký je tento svět start-upů, programátorů a investic?

Divadlo

Studio Marta uvede inscenaci ve znakovém jazyce

denik divky200Dne 10. 11. 2022 uvedou studentky Ateliéru divadlo a výchova pro Neslyšící inscenaci Deník dívky. Dílo je adaptací deníků Ruth Maierové, oběti holocaustu, od jejíhož narození uplyne v den premiéry 102 let. Scénář zpracovala pedagožka Adéla ...

Film

Gradující drama Znovu a jinak. Najdete se v něm.

altCo je v životě nejdůležitější? Jít si vždy za svým snem i za možností tvrdého pádu nebo uspokojení z fádního života? Poslední film Jasona Reitmana nás zavádí do města Minneapolis v Minnesotě za Mavis Garyovou (Charl...