Do Prahy se vrací Sian Evans s Kosheen v rámci Resist 20th Anniversary Tour

Do Prahy se vrací Sian Evans s Kosheen v rámci Resist 20th Anniversary Tour

Tisk

Sian Evans 200Sian Evans se po dvou a půl letech vrací do pražského Lucerna Music Baru, kde vystoupí 18. září 2022. Naváže tak symbolicky na dva beznadějně vyprodané koncerty z února 2020. Sian Evans a její spoluhráči jedou na plný plyn a připomínají si loňské 20. výročí od vydání přelomového alba Resist. A právě v rámci Resist 20th Anniversary Tour vystoupí vynikající koncertní sestava Sian Evans & Kosheen v září také ke svým věrným českým fanouškům. Hity z ikonického alba Hide U, Catch, (Slip & Slide) Suicide, Hungry nebo Harder, opět rozvibrují a roztančí Prahu se stejnou fascinující energií, jako před téměř dvěma dekádami.

Během téměř dvou desetiletí kreativní práce a živého vystupování s Kosheen se charizmatická frontmanka kapely Sian Evans proslavila jako skladatelka i nezaměnitelná zpěvačka. Mimo jiné, spolupracovala s mnoha špičkovými producenty jako jsou DJ Fresh, Stanton Warriors, Roger Shah, Dino Psaras, Kid Crème, Chicane, Jody Wisternoff či Headhunterz. Po rozpadu Kosheen v roce 2016 Evans nasměrovala svou energii do nové živé show a dokázala ukázat jiné možnosti a perspektivy i vášeň a hloubku hudby Kosheen.

S čerstvou energii s původním bubeníkem Mitchellem Gloverem a dalšími prvotřídními muzikanty přinášejí současní Kosheen další zajímavé barvy a nuance ve zvuku a emotivní show s vévodícím Sianiným hlasem, který je zárukou kontinuity, inspirace a silného posluchačského zážitku. V roce 2019 se kapela Kosheen znovu objevila na festivalových pódiích. Vystoupili pro tisíce fanoušků na Glastonbury, Boomtownu, Revolution Festivalu a dalších po celé Velké Británii a Evropě. Od roku 2021 slaví 20 let své ikonické nahrávky masivním turné Resist 20th Anniversary a Sian Evans & Kosheen pokračují v upevňování své pověsti jedné z nejikoničtějších kapel své doby. Skupina si získala srdce českých fanoušků již od začátku své kariéry, což měli možnosti si všimnout i diváci minulých ročníků Colours of Ostrava nebo Sázavafestu. Předskokanem bude originální česká kapela Adovany hrající hudbu ve stylu rock, pop, funky a indie. Vstupenky jsou již v prodeji.

Sian Evans

Vstupenky: https://www.ticketlive.cz/cs/promo/preview-kosheen-v-lucerna-music-baru-18-9-2022

FB: https://www.facebook.com/KosheenSianEvansPraha


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petra Vydru překvapilo, jak dlouho trvalo, než se Michal Hrůza stal tím, čím je dnes

vydra200Petr Vydra (*1972) vystudoval dramaturgii na pražské DAMU. Jako stand-up komik vystupuje v internetových a klubových pořadech Na stojáka a v televizním Comedy clubu. Jeho divadelní hry a adaptace uvádělo Městské divadlo Kladno a Švandovo divadlo. V Dejvick...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Modré stíny – druhý detektivní román Michala Sýkory

200stinyPoslední dobou se zdá, že autoři ze severu Evropy umí napsat správný detektivní román. Michal Sýkora dokazuje už druhou knihou, že umí napsat napínavý a spletitý příběh, který přesahuje přes mez žánru. To, co je přínosem severských autorů. A tady navíc,...

Divadlo

Zvrácený a tragický osud průmyslnické rodiny v nacistickém Německu

soumrak bohu perexDivadlo J. K. Tyla v Plzni ztvárnilo ve svém zpracování dramatu Soumrak bohů příběh bohaté německé průmyslnické rodiny Essenbeckových, která v předválečném období kvůli obchodováním s nacisty postupně sklouzává do čím dál většího m...

Film

Velice účelná procházka Alexandra Hackenschmieda

Hackenschmied 200Alexander Hackenschmied nepatří k našim nejznámějším dokumentaristům - a není se čemu divit. Vždyť tu působil jen v době před druhou světovou válkou a poté se (s mírně pozměněným příjmením - jako Hammid) prosazoval ve Spojených státech. Jeho samost...