Lidé, vraťte se do divadel, vzkazují ochotníci veřejnosti a zvou na podzimní Divadelní přehlídku ochotnických souborů

Lidé, vraťte se do divadel, vzkazují ochotníci veřejnosti a zvou na podzimní Divadelní přehlídku ochotnických souborů

Tisk

holesov divadelni prehlidka 200Po tříleté covidem vynucené pauze se do Holešova vrací tradiční Divadelní přehlídka. Od 21. do 23. října vystoupí v kině Svět ochotnické soubory z regionu. Přehlídka je tentokrát nesoutěžní, podle členů holešovského Divadla 6. května jde tentokrát hlavně o návrat k tradičním kulturním akcím a podporu spolkové činnosti.

 

„Čeká nás oddechová lehčí forma přehlídky, protože cílem je spíš to, aby se lidé vrátili do divadel, abychom v obecném smyslu podpořili spolkovou činnost a vzájemně se podpořili,“ vysvětlila Šárka Topičová z holešovského D6K.

Sestavit program nicméně jednoduché nebylo. Práci ochotnických souborů poznamenaly opakující se lockdowny a zkoušet mohli prakticky nanejvýše rodinní příslušníci. Přesto se holešovským hercům podařilo připravit zajímavý program, na který zvou veřejnost spolu se spolupořadatelem Městským kulturním střediskem Holešov.

Přehlídku zahájí v pátek 21. října večer domácí soubor reprízou muzikálu Když Zuzana není sama doma. S ochotníky ji nazkoušela Vladimíra Dvořáková a premiéra byla letos na jaře. Podle režisérky se na představení nic nemění a diváci se letos na podzim mohou těšit na stejné představení.

holesov divadelni prehlidka zuzana

V sobotu 22. října v 16 hodin zahraje Divadelní spolek Kroměříž komedii Milá matko… a následovat bude holešovská repríza komediPohnutého divadla Loukov Paní plukovníkováe . I toto představení už někteří diváci v minulosti u nás viděli, nicméně i tato komedie získala velký ohlas publika, proto se opakuje.

V neděli 23. října zvou pořadatelé do divadla hlavně rodiče s dětmi. Na programu bude Nezbedná pohádka spolku ochotníků Spolu z Lukovečku.

holesov divadelni prehlidka plakat

Vstupenky na jednotlivá představení nebo permanentky na celé tři dny lze již nyní zakoupit v MIC Holešov nebo online přes webové stránky MKS Holešov www.holesov.info.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

I na operním jevišti jsem nikdy nepatřila k těm, kteří se postaví na rampu a předvádí jenom hlas, říká Dagmar Pecková

dagmar200I v rozhovoru s Dagmar Peckovou vám bude jasné, v čem je tato pěvkyně výjimečná, neskonale pracovitá, nebojácná a tvrdohlavá a přitom svá. Málokterá umělkyně její generace dává do ringu tolik energie, nápadů a mnohovrstevnatého talentu, který se projevuj...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Ježek a sněhulák aneb když zimní spánek nahradí hřejivé přátelství

jezek a snehulak 200Závěrečná sobota zlínského divadelního festivalu Setkání Stretnutie patří tradičně dětem, dětským představením a divadelnímu rodinnému pikniku. Letos počasí festivalu nepřálo a offprogram se nemohl odehrávat v š...


Literatura

Petra Davidová: Kitchen & the City

kitchen and the city1Právem si tahle kuchařka zaslouží plných 99 %. To jedno procento ubírám z trucu, že jako mohlo tam být s touhle kvalitou mnohem víc než 84 receptů! Je o tom, kterak získat lásku k vaření ve ...

Divadlo

Tajem staré lišky Báry Hrzánové: Báječný životopis svérázné herečky

hrzanova 200Životopisné knihy jsou mojí vášní. Ne, že bych je vyhledávala, ale když se mi dostanou do ruky, nepohrdnu a patřičně si je vychutnávám: pokaždé totiž mají jinou chuť. Záleží na osobnosti, o které je tu psáno. Jinak si čtu o Nigelle Lawson, jinak o Frediem Mercurym.

...

Film

Kniha Zátopek je hlavně pro ty, kteří nemohou do kina

zatopek 200V nakladatelství Brána vyšla kniha Zátopek, kterou podle scénáře Davida Ondříčka, Alice Nellis a Jana P. Muchowa napsal Jiří W. Procházka.

 

...