Muzikál Mamma Mia! na prknech divadla Hybernia

Muzikál Mamma Mia! na prknech divadla Hybernia

Tisk

Mia 200Muzikál Mamma Mia! patří bezesporu k nejslavnějším muzikálům světa. I u nás má tento muzikál úspěch. Prodalo se přes 250 000 vstupenek. Proto je muzikál obnoven a během léta se dočkáte 32 exkluzivních představení. V českém znění. Hraje se denně, přímo na prknech divadla Hybernia.

 

Příběh Mamma Mia!
Malebný řecký ostrůvek. Právě zde se odehrává celý děj Mamma Mia! Hlavní představitelka Donna tu žije se svou dcerou Sophii. Živí je malý pension s tavernou, o který se Donna stará každý den v roce. I přesto však pomalu chátrá a padá ji na hlavu. Donna se však nevzdává, je to totiž velice emancipovanou ženou. Právě se něco chystá. Svatba Sophie, s kterou Donna úplně nesouhlasí, jelikož celý život vyznává nezávislost. Sophie se však na onen velký den neskutečně těší. A co by to bylo za svatbu, kdyby chyběl otec, který ji dovede k oltáři. Jenže ve hře jsou hned tři otcové. Sam, Harry a Bill. Donniny bývalí milenci, o kterých se dočetla v tajném deníku své matky. Se všemi měla poměr v to samé léto před 20 lety. Všichni na ostrov skutečně dorazí. Přijíždí také dávné Donniny kamarádky Tanya a Rosie. A příběh plný slunce, tance, zpěvu a humoru může začít. Odhalí nakonec Sophie svého skutečného otce, který ji dovede k oltáři?

 mia1 

Zážitek z představení 17. 7. 2017
V hlavních rolích se představili Daniela Šinkorová (Donna), Petra Vraspírová (Sophie), Tomáš Smička (Sky), Roman Vojtek (Sam), Pavel Vítek (Harry), Ondřej Kříž (Bill), Michaela Nosková (Tanya), Jaroslava Kretschmerová (Rosie). Dále nechyběli Barbora Skočdopolová (Lisa), Ilona Maňasová (Ali), Peter Pecha (Pepper), Radim Pátek (Eddie).

 Mia2 

První polovina zdála se býti více nabitá. Jak známějšími songy, tancem i energií. Vrcholem první půlky je rozlučkový den se svobodou, který je nejnabitější. V této části se parádně prolíná několik písní zároveň a mluvené slovo. Zde také zazní má nejoblíbenější písnička Voulez-Vous, která mě doslova rozhýbala v sedačce. Vtipnou vsuvkou je chlapecké synchronizované vystoupení v neoprenech. V čele s Tomášem Smičkou (Sky), kdy se v předsvatební den chystají na výlov perlového náhrdelníku pro nevěstu. To vše na song Lay all your love on me, do kterého se průběžně připojuje i Petra Vraspírová (Sophie).

 Mia4 

Druhá půlka začíná přípravami svatebního dne. Zpočátku je představení více táhlé a klidnější. To se však změní v momentě přesunutí děje do kostela. Musím uznat, že naprosto vedlejší role kněze je asi nejvtipnější ze všech. Jeho výkřiky do tmy a vsuvky do monologů hlavních postav jsou opravdu zábavné. V druhé polovině mě také zaujala Jaroslava Kretschmerová, co by Rosie, v duetu s Ondřejem Křížem, jako Billem. Písničku Take a chance on me podali bravurně. Profesionálně, přesto s určitou dávkou humoru.

 Mia6 

Na závěr se celý tým pořádně rozjede. Pomohou tomu písně Dancing Queen, Waterloo a v samotném závěru nesmí chybět repete písničky Mamma Mia.

 Mia5 

Ačkoli chvílemi nebylo českému textu zcela čistě rozumět, muzikál celkově hodnotím jako velice energický. Nabil mě dobrou náladou a i v sedačce to hýbalo s mými boky. Děj je nenáročný a nenutí diváka přemýšlet. Proto je ideální pro večerní oddych po pracovně náročném dni. Nejen, že člověk odchází uvolněn, ale navíc pobaven. A s úsměvem na rtech. Bonusem je živá hudba, která celé představení provádí. To se na české muzikálové scéně vidí dnes už málo.

 Mia 200 2 

Foto: COYOTAK PICTURES (Facebook Mamma Mia)

Název: Mamma Mia!
Žánr: Muzikál 
Hudba a původní texty: Benny Andersson / Björn Ulvaeus
Libreto: Book by Catherine Johnson
Režie: Antonín Procházka
Asistent režie: Vilém Dubnička

Překlad a české texty: Adam Novák 
Choreografie: Ivana Hannichová
Asistent choreografie: Tomáš Smička
Kostýmní výtvarník: Roman Šolc
Asistent kostýmního výtvarníka: Miluše Thumová
Scénografie: Radek Havlíček
Dirigent: Dalibor Kapras / Miloš Krejčí
Sbormistr: Alena Průchová

Hodnocení:100% 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Matěj Homola: „S fanynkami jsme měli vždy krásné a kolikrát nadstandardní vztahy. Nerad bych zabíhal do detailů, toto tajemství si střeží každá kapela.“

wohnout homola200Kdo by neznal kapelu Wohnout. Energičtí kluci s výraznými texty a rychlou rytmickou muzikou. Když je slyšíte hrát live, tak vaše nohy zkrátka nezůstanou v klidu a než se nadějete, skáčete jak střelení. Vy si teď můžet...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Teenagerský muzikál Andílci za školou si odbyde svoji premiéru 22. října

andilci z skolou laurinova 5angelsNový teenagerský muzikál Andílci za školou bude mít premiéru 22. října. Režie se ujal Filip Renč, hudbu složil Michal David a texty si vzal na sta...


Literatura

Laurell K. Hamiltonová – Danse Macabre: Anita Blakeová a vztahy

anita danceZačtěte se do magického světa Anity Blakeové,  lovkyně upírů, Popravčí, nekromantky, oživovatelky a federálního šerifa v jedné osobě. Setkáte se nejen s nadpřirozenými elementy v podobě upírů a kožoměnců, ale na přetřes přijdou hlavně záležitos...

Divadlo

V Lomnici nad Popelkou proběhlo klání ochotnických souborů
ImageOchotnický soubor při Tylově divadle v Lomnici nad Popelkou má poměrně dlouhou tradici. Jeho historie se datuje už od roku 1825. Ve dnech 1. -  4.března 2012 uspořádal domácí Divadelní spolek J. K. Tyl již tradiční př...

Film

Panovnici oddaná do poslední chvíle

200filmV historických románech nebo filmech hrají hlavní roli převážně panovnické rody či představitelé šlechty a služebnictvo se stává pouze kulisou v jejich boji o moc. Přitom život komorných a lokajů je někdy zajímavější a barvitější než jejich pánů. Snímek S...