Přidejte se ke dvěma sestrám a odhalte tajemství Zvonkového lesa

Přidejte se ke dvěma sestrám a odhalte tajemství Zvonkového lesa

Tisk

TajemstviZvonkovehoLesa perexSestřičky Marjánka a Alenka se rády smějí, vyvádí lumpárny a poznávají přírodu. Jejich radost ze života a láska k přírodě jsou tak silné, že se díky nim v nedalekém lese narodí víla. Proč se to stalo?

Když se víla dozví, že jejím posláním je ochránit les před nebezpečím, je zmatená. Neví, co mu hrozí, a tak nemá ani ponětí, co musí udělat. Jednoho obyčejného letního dne potká v lese obě dívenky, se kterými se okamžitě spřátelí. Jakou roli v záchraně lesa sehrají Marjánka s Alenkou? A podaří se nakonec zachránit les i jeho tajemství?

O autorce

Kniha Tajemství Zvonkového lesa vyšla díky úspěšnému crowdfundingu na online platformě Pointa. Napsala a ilustrovala ji Lenka Jeníková, copywriterka, co maluje. Tento příběh pro ni nejdřív představoval jen odreagování na rodičovské dovolené. Později přidala ilustrace a po dvou letech byla kniha hotová. Při tvorbě se inspirovala svými dcerkami, a tak se kniha pro ni stala prostředkem, jak si uchovat pulsující mateřské emoce.

Hřejivý a laskavý příběh

Příběh je psaný poutavým a zároveň jednoduchým stylem, a tak jej děti bez problémů pochopí. Protože v něm nechybí trocha kouzel ani dobrodružství, při kterém dívky musí ukázat svou vynalézavost a ochotu spolupracovat, budou malí milovníci čtení s napětím sledovat, jak si hrdinky se vzniklou situací poradí. Důležitými tématy jsou tady i sesterská láska a zájem o přírodu.

Hezky jsou zpracované také rodinné vztahy. Členové této knižní rodinky se mají rádi a chovají se k sobě s úctou a pochopením. I když se Marjánka a Alenka jednou nepohodnou, rychle se dokážou domluvit tak, aby byly spokojené ony i jejich vílí kamarádka. Díky tomu příběh vyvolá příjemné pocity nejen v dětech, ale i v dospělých. Je hřejivý, protkaný laskavostí a přináší pořád aktuální poselství o důležitosti rodiny, přátelství a přírody. Pestrobarevné ilustrace jsou nejen půvabné, ale dokonale doplňují i pozitivní atmosféru příběhu.

TajemstviZvonkovehoLesa

TAJEMSTVÍ ZVONKOVÉHO LESA
Autorka: Lenka Jeníková
Ilustrace: Lenka Jeníková
Vydáno: Pointa, 2021
Žánr: pohádka
Počet stran: 56

Hodnocení: 90 %

www.albatrosmedia.cz/tituly/77327086/tajemstvi-zvonkoveho-lesa/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Švéd Klingsor konkurentem českého Járy Cimrmana?

klingsor uvodkaČesko už dlouhá léta baví génius Jára Cimrman. Svou modrost přináší ve všech oblastech, jeho postupy jsou neotřelé, za to velmi účinné.  A teď se na knižních pultech objevil Klingsor - västerbottenský malíř, největší švédský umělec všec...

Divadlo

Návod na přežití v Divadle MANA: o lásce, naději a síle přátelství

Navod na preziti 200Návod na přežití - to je dubnová novinka, kterou připravuje divadlo MANA v pražských Vršovicích. Návod na přežití, je dojemná tragikomedie o stáří a nemoci, ale hlavně o životním nadhledu a nezdolném optimismu se skvělými herečkami...

Film

FLIM – festival tibetských filmů a filmů o Tibetu

alt18. – 20. dubna proběhne v pražském kině Aero již 6. ročník festivalu FLIMFestivalu tibetských filmů a filmů o Tibetu. Letošní ročník oproti předchozím nabídne pohled na tibetskou kulturu zprostředkovaný převážně...