Dobrodružství ve velehorách

Dobrodružství ve velehorách

Tisk

dobrodruzstvi ve velehorach 200V srpnu vyšla v nakladatelství Pikola kniha britského dobrodruha Beara Gryllse Dobrodružství ve velehorách, která je určena pro děti od sedmi let. Kniha vhodná i pro první čtená poučí, jak si poradit v nebezpečném terénu a naučit se mít rád přírodu.



Dobrodružný autor

Edward Michael Grylls přezdívaný Bear, (* 1974) je britský dobrodruh, spisovatel a moderátor. Tři roky sloužil jako výsadkář u britských speciálních jednotek SAS. Proslavil se jako průvodce v seriálem Nutné k přežití (Ultimate Survival/Man vs. Wild) vysílaném na stanici Discovery Channel. Ve věku 23 let se stal nejmladším Britem, který zdolal Mount Everest. V červenci 2009 se stal nejmladším (35 let) vedoucím skautů ve Velké Británii.

Co se týká psaní, tak rozhodně není žádným nováčkem, i když většinou psal odborné či životopisně zaměřené knihy, například: Cesta vlka, extrémy naší planety, Let duchů, Příběhy skutečné odvahy, Zlato bohů, Vzhůru - Pozoruhodná cesta k vrcholu Mount Everestu.

Edukativní příběh

Olly je odvezen na letní tábor, kde se má naučit dobrodružství v přírodě, jenže by raději seděl doma a díval se na telku. Nadšený není ani ze spolubydlícího, který si venkovní aktivity evidentně užívá, ale Ollyho tohle prostě nebere a hledá zkratky a výmluvy, jak se ze společných aktivit vyvléct. Jaké je jeho překvapení, když s emu dostane do rukou kompas, jenž ukazuje pátý směr. Směr k výjimečnému dobrodružství, které zažije pod dohledem ostříleného průvodce Beara Gryllse. Cesta vysokým sněhem, nebezpečnou bouří i přes zamrzlé jezero Ollyho naučí, že má věřit své vnitřní síle a instinktům, ale zároveň se musí spolehnout i na druhé, aby přežil.

Závěrem

Dobrodružství ve velehorách je malá knížečka s jednoduchým příběhem, velkými písmenky a správnými černobílými ilustracemi, které kopírují děj. Zároveň funguje jako vzdělávací látka, protože děti poučí, jak se chovat v daném terénu. Pro děti, které mají rády dobrodružství a rády tráví čas venku to bude jistě přínosné první čtení.

dobrodruzstvi ve velehorach

Název: Dobrodružství ve velehorách
Autor: Bear Grylls
Žánr: dobrodružný román pro děti a mládež
Originální název: The Blizzard Challenge (2017)
Nakladatelství: Pikola
Rok vydání: 2020, pevná vazba
Počet stran: 128
Hodnocení: 70 %

Odkaz: https://www.euromedia.cz/bear-grylls-1-dobrodruzstvi-ve-velehorach/kniha/12590/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Kapitán Exner podruhé: Denár v dívčí dlani

denar v divci dlani200V listopadu vydal Knižní klub druhý případ kapitána Exnera, tentokráte s názvem Denár v dívčí dlani. Podle detektivních příběhů Václava Erbena vznikl televizní seriál a díky němu jsme se dočkali opětovného vydání. Máte rados...

Divadlo

Mariina volba. Dramatik Milan Uhde představil svou verzi biblického příběhu

Mariina volba foto perexVážený náš dramatik, kdysi zakázán režimem, pak vyzdvižen na politický piedestal, jenž s pochopením všech, kteří ho znají, opustil, aby se dál věnoval tomu, co umí a miluje. Dramatické tvorbě. Takového ho známe, tak...

Film

Platívalo, že životaschopná je jen naplánovaná kinematografie

naplanovana kinematografie academiaPo Hulíkově knize Kinematografie zapomnění, která mapovala dění na úsvitu normalizace, vydává nakladatelství Academia další obdobnou publikaci Naplánovan...