Putovní výstava Má vlast cestami proměn míří do regionů

Putovní výstava Má vlast cestami proměn míří do regionů

Tisk

ma vlast 200Výstava Má vlast cestami proměn přináší svědectví o příznivých proměnách opomíjených míst a objektů v naší krajině. V letošním roce jich představuje celkem 112. Na konci června se jednotlivé kolekce výstavy postupně odstěhovaly z pražského Vyšehradu do všech krajů Čech, Moravy a Slezska.

 

Výstava představuje osudy zchátralých budov proměněných v krásné a užitečné stavby, svědectví o obnovených náměstích a návsích, rekonstruovaných nádražích, zachráněných sakrálních stavbách i znovuoživené přírodě.
Od slavnostního zahájení v květnu bylo možné celou výstavu vidět na pražském Vyšehradě. Nyní se rozdělila na šest kolekcí, které budou po zbytek roku postupně k vidění ve všech třinácti krajích ČR. Svou pouť kolekce začínají v Táboře, Lošticích, Bučovicích, Toužimi, Růžové a Horním Maršově.

ma vlast


Časový plán putování výstavy je možné najít na webových stránkách www.cestamipromen.cz. Je také možnost domluvit se s organizátory výstavy, aby se některá z kolekcí zastavila v dalších městech a obcích. Putovní výstavu Má vlast cestami proměn pořádá Asociace Entente Florale CZ - Souznění, z.s., spolu s Národní kulturní památkou Vyšehrad, jedenácti partnerskými kraji a řadou dalších spolupracujících organizací a institucí. Hlavním partnerem letošního ročníku výstavy je Zlínský kraj.
www.cestamipromen.cz, www.aefcz.eu


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Dva podezřelí, stejný příběh, ale jen jeden je vrah

55 100Vzhledem k obrovskému množství vycházejících thrillerů je velice těžké přijít s alespoň trochu originálním námětem. Irskému spisovateli Jamesi Delargymu se to ovšem v jeho debutové knize 55 rozhodně povedlo.

...

Divadlo

NoD: Valentýn zasáhl a bolel!

altVe dnech 29. a 30. května se v experimentálních prostorech NoD uskutečnilo na jevišti pro jednoho herce představení další inscenace v oblasti alternativního divadla. Valentýn, název hry i hlavního hrdiny strhnul emoce, zasáhl a...

Film

Složité romantické vztahy ve válce

tmavomodry svet 200Vážný romantický film Tmavomodrý svět (2001) je jedním z nejnákladnějších Českých filmů současnosti. Díky dobrému jménu tvůrců Jana a Zdeňka Svěráka do něj vlož...