Narozeninový koncert Heleny Vondráčkové neměl chybu, taková show se v tuzemské televizi jen tak nevidí

Narozeninový koncert Heleny Vondráčkové neměl chybu, taková show se v tuzemské televizi jen tak nevidí

Tisk

HV perexVelké hity, nečekané předělávky i nosné novinky, což prozrazuje důmyslnou dramaturgii, zajímaví a překvapiví hosté, živá kapela i živé zpívání, báječné prostředí i pro oko televizního diváka, vtipné a přitom účelné spojovací texty, což padá na vrub scenáristy Radana Dolejše, a to vše v suverénní režii zkušeného Petra Soukupa. Taková byla prozatím poslední velká televizní show zpěvačky Heleny Vondráčkové Já půjdu dál. 

Marně vzpomínám, který český zpěvák předvedl na televizní obrazovce v poslední době tak dokonalou show jako Helena Vondráčková během svého dubnového koncertu v brněnském Boby centru, jehož záznam pořídily televizní kamery, ale nenapadá mě žádné jiné jméno. Zkrácený záznam Heleniny „narozeninové“ show uvedla Česká televize v sobotu 24. června - a byl to nepochybně i ten nejkrásnější dárek zpěvaččiným příznivcům, zvláště pak, když byl odvysílán právě v den jejích narozenin. Mimochodem sledovanost prý byla skvělá.

HV 1

Když pominu (jako vždy) efektní Heleniny kostýmy nebo samozřejmě skvělý doprovod (rozšířený Charlie Band), zkusme se připomenout, co tento pořad vlastně nabídl a v čem měl nejzajímavější momenty. Tak předně nabídl live koncert, představil suverénní zpěvačku v báječné formě, přičemž došlo i na interesantní spojení s hosty, kteří přišli pogratulovat – zatímco s Leonou Machálkovou představila hlavní hvězda nový duet Jsme si blíž, než se zdá, se špičkovou slovenskou vokální skupinou Fragile uvedla zcela novou verzi Dvou malých křídel.

HV 3

Jinou slavnou píseň z pohádkového filmu Šíleně smutná princezna si Helena zazpívala se zpívajícím hercem Janem Cinou. A pak tu byl ještě jeden další dvojzpěv (Vyprávění v pokoji), který si oslavenkyně zazpívala s Jitkou Zelenkovou – ta patří už léta k jejím nejlepším kamarádkám, proto ani tady nemohla chybět.

A pokud největším hudebním překvapením bylo číslo z muzikálu Mamma Mia!, během kterého se vedle Heleny objevily ještě Radka Fišarová a Jitka Asterová, k nejefektnějším momentům koncertu patřilo zpěvaččino tanečně-stepové číslo (Tentokrát se budu smát) s mistrem světa ve stepu Tomášem Slavíčkem a jeho skupinou.

HV 2

Někdo může namítnout, že chyběli „tradiční“ hosté typu Karla Gotta či Jiřího Korna, ale podle mého soudu byl pořad vyvážený, výsostně profesionální, lahodil oku i uchu. Je fajn, že prostor dostali i mladí a talentovaní, kteří to s nestárnoucí Helenou Vondráčkovu na jevišti pořádně rozsvítili. Původní námět Martina Michala se tedy ukázal jako správný a nosný, na kterém se dalo stavět. Výsledkem byl pořad, který se v naší televizi jen tak běžně nevidí. A to, prosím, šlo „jen“ o zkrácený záznam, sestřih. Kompletní show Já půjdu dál přinese DVD snad už letos na podzim.

www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11146440032-helena-vondrackova-ja-pujdu-dal/31729939005/

Foto archiv


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Plavec – předvánoční boj o život

plavec 200Český trh zažívá už delší dobu švédskou knižní invazi. Zaběhnutá jména a stálice jako je Stieg Larsson nebo Lars Kepler nemusím asi představovat. V srpnu se rozhodne, zda se i David Lagercrantz zapíše (pozitivně) do širokého povědomí čtenářů severs...

Divadlo

Láska je láska – ale řízek je řízek

vzpoura nevest 200Tento podtitul nese nová hra autorské dvojice Michaely Doleželové a Janky Ryšánek Schmiedtové s názvem Vzpoura nevěst. Ty se komediálním způsobem podívaly na zoubek jak dnešní době,...

Film

Zákruty filmové kolektivizace

altKdyž se na televizní obrazovce izolovaně vynoří nějaký film, zpravidla bývá pro nezasvěceného diváka obtížné zařadit si ho do přiměřeného kontextu, vnímat jej jako určitý korálek umístěný na dlouhé vývojové škále. Týká se to rovněž kolektivizačního drama...