Cestovatel Karel Wolf zve slavného německého fotografa Gunthera Wegnera na festival KOLEM SVĚTA

Cestovatel Karel Wolf zve slavného německého fotografa Gunthera Wegnera na festival KOLEM SVĚTA

Tisk

festival kolem sveta 200Zážitky z dalekých cest jsou k nezaplacení. Když pak k tomu přidáte zkušenosti a rady od cestovatelů, průvodců a fotografů je to pro každého ta nejlepší výbava na cesty. Tu můžete získat na již 15. ročníku cestovatelského festivalu Kolem Světa, který se bude konat 4.-6. listopadu 2016 v Brně (Kongresové centrum BVV) a 3.-4. prosince 2016 v Praze (Clarion Congress Hotel Prague ****). Na festivalu v Praze vystoupí více než 70 hostů v hlavním programu. Přesný program na www.kolemsveta.cz.


Zahraničním hostem festivalu bude slavný fotograf, dokumentarista a specialista pro časosběrná videa Gunther Wegner, který je autorem nejlepšího programu pro zpracování časosběrů – LrTimelapse. Povede několik přednášek a workshopů na téma jak časosběry pořizovat a následně správně editovat. Během svých přednášek se Gunther Wegner zaměří jak na techniky základní, tak na techniky pro pokročilé fotografy.
V hlavním programu se dále setkáte s horolezcem Márou Holečkem (Hory Světa), kameramanem Petrem Horkým a polárníkem Václavem Sůrou (Mongolsko), fotografem divočiny Václavem Šilhou (Afrika, Amazonie), poutníkem Ladislavem Ziburou (Nepál a Čína), fotografem Petrem J. Juračkou (filmování s drony v Himalájích a Africe), horolezkyní Klárou Kolouchovou (výstup na K2), motocestovatelé Láďa a Katka z BigTrip.cz (dva roky na cestě kolem světa), fotografem F. Štaudem (Súdán), spisovatelem dr. Miloslavem Stinglem, s digitálním nomádem M. Vinšem, herečkou a milovnicí Tibetu Světlanou Nálepkovou, cestovatelem R. Švaříčkem a nebo s 3D fotografem Markem Audym.
Komentované projekce fotografií a videí, besedy a workshopy jsou hlavním programem festivalu. Letošní ročník tematicky zaostří na Asii, Afriku a Ameriku. Nebude však chybět ani magický Island. Pro milovníky fotografie máme připraven praktický kurz Nikon Škola, jak ovládat zrcadlovku. Doprovodným programem festivalu jsou jak tradiční tance z jednotlivých zemí, tak i ochutnávky exotického jídla. Festival Kolem Světa je velkým svátkem všech nadšených cestovatelů. Přijďte se zasnít nad krásnými fotografiemi a načerpat nejnovější informace z cestovatelského prostředí.

festival kolem sveta

www.kolemsveta.cz

FACEBOOKOVÉ UDÁLOSTI:
Brno - https://www.facebook.com/events/1779941478939713/
Praha - https://www.facebook.com/events/309859719371539/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Chtěla bych být takovou babičkou!

Valerie Zawadska 200Audioknihu BABIČKA POZDRAVUJE A OMLOUVÁ SE od Fredrika Backmana, autora celosvětově úspěšného románu MUŽ JMÉNEM OVE, načetla Valerie Zawadská. Hravé, jímavé a humorné vyprávění líčí neobyčejný vztah babičky a vnučky, ale také uka...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Můj atlas Česka

muj atlas ceska200Nakladatelství Albatros vydalo v srpnu encyklopedii pro děti Můj atlas Česka, na které se podílel Ondřej Hník a kterou ilustroval Jiří Votruba a taky děti z celé České republiky! Jak vidí a vnímají nejrůznější místa v celé naší zemi právě děti, to se dozvíte v té...

Divadlo

Biskupskému dvoru bude kralovat Eliška/Rejčka

EliskaRejcka 200Letní premiéra na Biskupském dvoře bývá již tradičně spojena s některou výraznou brněnskou osobností či událostí. Příběh o životě Elišky Rejčky se nabízel už několikrát a dramaturgie našeho divadla o něm často uvažovala. Vždyť tato dvojná...

Film

Jak se žilo v období po největších politických represích

Cesko 200Obsáhlý sborník Československo v letech 1954-1962 má jednu mimořádnou přednost: v poměrně krátkých, stručných a přehledných statích mapuje mnohá témata, která se daného období týkají. Kniha, zaměřená převážně na české prostředí, je rozčleněna do něko...