Ájurvéda & jóga pro ženy: cesta k vnitřní harmonii, zdraví a kráse v každém věku

Ájurvéda & jóga pro ženy: cesta k vnitřní harmonii, zdraví a kráse v každém věku

Tisk

ajurveda200Ájurvéda & jóga pro ženy (CPress) je již čtvrtou knihou zkušené lektorky jógy, ájurvédy a jógové terapie Zuzany Klingrové. Tentokrát se zaměřuje na fungování a anatomii ženského těla a jeho proměny v průběhu života.

 

Lektorka Zuzana Klingrová v knize představuje, jak skrze jógu a ájurvédu žít spokojenější, šťastnější a zdravější život. „Dříve jsme přišli k lékaři, chtěli pilulku a okamžité zlepšení zdravotního stavu. Dnes chceme bylinu, doplněk stravy, ale pořád čekáme, že se výsledek dostaví okamžitě. V této knize se snažím vysvětlit, že změnu je třeba dělat pomalu na všech úrovních,“ říká autorka.

Ájurvédu svým čtenářkám a čtenářům zprostředkovává poutavě a jednoduše s důrazem na praktické tipy využitelné v běžném životě. Na konci knihy autorka připojila i několik praktických kroků, díky kterým může každý po malých krůčcích začít měnit svůj životní styl.

Kniha má také naučit své čtenářky porozumět signálům svého těla, které skrze fyzické příznaky vyjadřuje vnitřní nerovnováhu a nepohodu. „Dnešní způsob života klade na každou ženu mnoho úkolů, rolí, stres a tlak na podávání výkonu je jeho každodenní součástí. Máme pocit, že pokud náš život i tělo nesplňuje normy moderní společnosti nejsme dost dobré. Naše tělo je vyčerpané, unavené stejně jako mysl." Podle autorky je cestou z tohoto bludného kruhu právě sebepoznání a seberealizace, kterých lze docílit díky józe. Ke zdraví a dlouhověkosti pak přispívá ájurvédská moudrost.

ajurveda

Zuzana Klingrová

Spolumajitelka jógového studia v Praze a programová ředitelka Resortu Svatá Kateřina studovala ATVS Palestra, Fakultu tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy a Indu University v USA, kde získala titul Bachelor of Academic in sport sciencies, Ayurveda Yoga specialist, Ayurveda consultant. Je držitelkou dalších sportovních licencí a osvědčení z různých sportovních odvětví – zdravotní tělesná výchova, potápění, plavání, fitness, výživa a masáže. Věnovala se studiu mnoha stylů jógy, jako je například hatha jóga, powerjóga, jógová terapie, tantra jóga, kundaliní jóga, jóga pro těhotné a po porodu, yin jóga, fly jóga a restorative jóga. Věří, že skrze jógu poznáváme nejen sami sebe. V roce 2019 vyšla její prvotina Jóga po celý rok, která se stala bestsellerem. O rok později následovala další užitečná publikace Jóga proti úzkosti a strachu.

Další autorčiny knihy:

  • Zuzana Klingrová: Jóga po celý rok
  • Zuzana Klingrová: Jóga proti úzkosti a strachu
  • Zuzana Klingrová: Jóga pro hubnutí a očistu
  • Zuzana Kloingrová: Můj jógový diář

Více informací: www.albatrosmedia.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Na život a na smrt

world of warcraft 200Dlouhé zimní večery strávené se superhrami od nejlepšího herního vydavatele na trhu, Blizzard. Tak si pamatuju svoje dětská léta. Jednou z těch her byla i pecka, kde jste mohli za hnusné zelené nestvůry – orky...

Divadlo

Teror. Dechberoucí soudní proces v divadle Reduta v Brně

brno perexFerdinand von Schirach (narozen v roce 1964) je berlínský advokát, spisovatel  a dramatik. Jeho romány „Pád Collini“ a „Tabu“ jsou prodávány v milionech, jsou to dnes už mezinárodní bestsellery, publikované ve více než 40 z...

Film

Festival Jeden svět 2021: Filmy, které rozhodně nevypadnou

jeden svet 200Přesun do digitálního světa a výzvy i hrozby, které s sebou tato transformace přináší – to je téma, které akcentuje letošní ročník festivalu Jeden svět pod hláškou „Vypadáváš“. Hlavní tematická filmová kategorie se zaměřuje na technologie a...