Na život a na smrt

Na život a na smrt

Tisk

world of warcraft 200Dlouhé zimní večery strávené se superhrami od nejlepšího herního vydavatele na trhu, Blizzard. Tak si pamatuju svoje dětská léta. Jednou z těch her byla i pecka, kde jste mohli za hnusné zelené nestvůry – orky – budovat své město a bojovat proti lidem, nebo naopak. Jde samozřejmě o nezapomenutelný Warcraft. Po velkém úspěchu přišly díly dva a tři, který byl z nich asi nejvíce oblíbený mezi samotnými hráči, ale dnes se fanoušci této série setkávají s, dosud nejvýdělečnější, online verzí s titulem World of Warcraft. Milióny lidí se dennodenně převtělují na internetové síti za elfy, orky, lidi a bůhví co ještě, aby mohli trávit svůj volný čas přesně tak, jak chtějí – v propracovaném fantasy světě World of Warcraft.

 

O této modle samozřejmě již vyšlo nespočet knih. Bylo ale jen otázkou času, kdy někoho napadne udělat opravdu pořádný komiks. Tohoto krásného úkolu se zhostili Walter Simonson (scénář) a Ludo Lullabi (ilustrace).

Hned v úvodu vás čeká kratičký rozhovor s oběma tvůrci o tom, jak tento komiks vznikal. Pak následuje kratičký prolog o nejslavnějším bojovníkovi ilegálních gladiátorských zápasů a jde se přímo na věc. Hlavními postavami příběhu jsou shapeshifter Broll, sexy elfka Valeera a člověk, kterému přezdívají prostě Žrádlo kvůli tomu, že ho zkrátka nepovažují za někoho silného. To se ovšem pletou… Všichni totiž byli vybráni, nebo spíše zajati, samotným Rehgarem, za něhož mají bojovat na gladiátorských zápasech, a tam buď zemřít, nebo si vydobýt slávu. Ubohý človíček se předvede v nejlepším možném světle, získá si celou arénu a stává se bojovníkem hodným zapamatování. Rehgar po turnaji prodává elfku do druhého gladiátorského týmu a tak dále, a tak dále.

Scénář je opravdu skvostný. Text je naprosto srozumitelný, obejde se bez větších chyb a struktura příběhu je i velice dobře postavena. Nad barvami mi rozum zůstává stát. Není to to, na co jsem v posledních měsících zvyklý, ale není to vůbec špatné. Právě naopak. Není to typický moderní styl mainstreamu, ale je stejně dokonalý, akorát jsou barvy podané jinou formou.

Warcraft a komiks? Proč ne! Je to sakra dobrá kombinace.

world of warcraft

World of Warcraft 1
Walter Simonson, Ludo Lullabi

Překlad: Martin D. Antonín
Vazba: brožovaná
Vydalo: CREW
Počet stran: 176
Hodnocení: 90/100

Zdroj foto: crew.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tomáš Vaněk: „Koncerty v Brně, Praze a Mnichově Hradišti chystám sám a vymazluji k obrazu svému.“

tomas vanek200Zpěvák a herec Tomáš Vaněk se v prosinci vypraví se svými vánočními koncerty do tří měst a my jsme jej u této příležitosti vyzpovídali a zjistili, na co se jejich návštěvníci mohou těšit.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Na první pohled se to zdá jasné, na druhý už míň!

pohl 200V téhle knížce se zdá vše růžově snové, neuvěřitelné – jednoho dne u mladého muže, který žije na malém městě a zrovna dvakrát rychle mu to nemyslí, zazvoní večer zvonek a za dveřmi stojí hollywoodská hvězda, kterou v různých anketách několikrát zvolili ...


Literatura

Pinocchio - Jak zvládnout nebezpečný svět

PinocchioKřest na 140. narozeniny může znít jako paradox. Nakladatelství LEDA pokřtilo 3. května právě vydanou klasickou knihu Pin...

Divadlo

Malované na skle: Jánošík po brněnsku

malovane na skle divadlo radostJuraj Jánošík je pro někoho národním hrdinou, který bohatým bral a chudým dával, někdo ho považuje pouze za zbojníka, který loupil, aby se sám obohatil. V brněnském divadle Radost můžete zhlédnout h...

Film

Křehká komedie o dívce z továrny na koláčky štěstí

fremont-foto-07

Americký snímek Babaka Jalaliho Fremont nadchl diváky na festivalu Sundance i na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, odkud si odvezl Cenu za režii. Křehká komedie sleduje osudy mladé dívky ...