Chinaski dorazí do Čeladné. Fanoušci kapelu uvidí nejen na pódiu

Chinaski dorazí do Čeladné. Fanoušci kapelu uvidí nejen na pódiu

Tisk

chinaski200Chinaski si pro své letošní velké letní turné vybrali krásná místa pod širým nebem po celém Česku. V rámci šňůry koncertů dorazí 8. září i do Čeladné. Dvouhodinová show v areálu tamní základní školy nabídne největší hity kapely i pár písní z aktuálního alba Frihet. Vstupenky v síti TicketLIVE budou v prodeji i na místě. Areál se otevře v 17 hodin.

 

V rámci letošního turné Chinaski hrají v přírodních amfiteátrech, letních kinech, parcích a zámeckých nebo pivovarských zahradách. Pro každou zastávku si kapela zvolila i nadějnou místní kapelu, které dají prostor na velkém pódiu před svým vystoupením. „Poslechli jsme si desítky kapel, které projevily zájem si s námi zahrát, a bylo pro nás příjemným zjištěním, kolik skvělých muzikantů se nám ozvalo. I diváci se mají ještě před začátkem našeho koncertu na co těšit,“ říká k výběru předkapel kytarista František Táborský. V Čeladné si Chinaski vybrali formaci Tři Vykřičníky.

Fanoušky čekají i gastronomické zážitky a několik překvapení, o které se Chinaski postarají ještě během podvečera. „Na koncertech za námi chodí lidé a chtějí nám říct, co pro ně naše hudba v jejich životě znamená. Nám se to krásně poslouchá, a je to pro nás ta největší odměna. I proto jsme se rozhodli s fanoušky strávit ještě více času a setkat se s nimi už před začátkem koncertu,“ říká frontman Michal Malátný. Se členy kapely se fanoušci potkají v areálu koncertu, kde jim Chinaski načepují pivo, namíchají drink nebo jim poradí s výběrem merche.

„Je nám ctí, že přicházející podzimní sezónu v naší obci zahájí právě tato legendární česká kapela. Po Ladné Čeladné a koncertu Jarka Nohavici je to další příležitost odnést si kvalitní kulturní i společenský zážitek,“ uvedl starosta obce Pavol Lukša.

chinaski

Vstupenky na koncert jsou k dostání v síti TicketLIVE za 550 Kč, děti do 12 let mají vstup za 150 Kč. Vstupenky budou v prodeji také na místě za 650 Kč.

Kapela Chinaski v loňském roce vydala dvanácté album Frihet. Název pochází z norštiny a znamená „svoboda“. Hudebníci kolem zpěváka Michala Malátného ho natočili na břehu Norského moře, ve stylovém dřevěném studiu nedaleko Ålesundu. Produkce se ujal Brit Greg Haver, který stojí za předešlými úspěšnými alby Rockfield a Není nám do pláče. Za mixem nahrávky je spolupracovník Green Day nebo U2 Chris Lord-Alge.

Časový harmonogram

Od 17:00 vstup do areálu
18–19:00 Chinaski s vámi
19:10 předkapela Tři Vykřičníky
20:00 Chinaski


CHINASKI Open Air léto '23

8. 9. 2023 Čeladná Areál ZŠ
15. 9. 2023 Litomyšl Zámecké nádvoří
22. 9. 2023 Znojmo Loucký klášter
23. 9. 2023 Plzeň Areál pivovaru Plzeňský Prazdroj


Předprodej: www.ticketlive.cz/cs/event/chinaski-open-air-leto-2023

Zdroj foto: Tomáš Beran


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Čekání na lásku aneb jak se žije modelce s fotbalistou

cekani-na-lasku kniha 200Nakladatelství BB/art pokračuje v plánu vydávat své úspěšné tituly v nové brožované podobě. Tentokrát se na řadu dostal román pro ženy Čekání na lásku (Angel Uncovered, 2008, česky 2009...

Divadlo

Jak vidí budoucnost umění v on-line světě Jana Plodková a Jiří Vyorálek?

DNZ 200Oblíbení herci Divadla Na zábradlí se v krátkých rozhovorech zamýšlejí nad reflexí covidové pandemie v jejich profesním i osobním životě.

...

Film

S nadšením a díky za knihy o filmu, dvakrát ze Slovenska

Rozhovory o filme perexNa Slovensku občas vyjdou knihy, které můžeme jen tiše závidět. Mám na mysli zejména ABECEDÁR SLOVENSKÉHO FILMU 1921-2021. Nejsou to dějiny národní kinematografie (ty ostatně – na rozdíl od Česka – vyšly rovněž), je to spí...