Krásný ztráty Live 2023 jsou šťastně za námi a v prodeji jsou first minute vstupenky na další ročník

Krásný ztráty Live 2023 jsou šťastně za námi a v prodeji jsou first minute vstupenky na další ročník

Tisk

krasny ztraty200O minulém víkendu se uskutečnil ve středočeských Všeticích u Benešova sedmý ročník festivalu Krásný Ztráty Live. Dokonalé festivalové počasí si užíval areál plný návštěvníků všech věků, od malých dětí po jejich prarodiče. Každý z účinkujících si našel svoje nadšené publikum a při koncertech hlavních hvězd zavládla nad areálem nezapomenutelná atmosféra.

 

Už během festivalu byl spuštěn předprodej vstupenek na následující osmý ročník: Krásný ztráty Live 2024 se uskuteční na stejném místě ve dnech 9. až 10. srpna příštího roku.

Početné publikum přivítalo na hlavní scéně české klasiky Luboše Pospíšila, Vlastu Redla s AG Flekem, skupinu Precedens či Ivana Mládka s Banjo Bandem, a samozřejmě hudebního garanta festivalu Michala Prokopa hned ve dvou sestavách, s plnokrevným Framusem Five i v akustickém triu. Nechyběli ani etablovaní zástupci střední generace jako britský písničkář James Harries či skupiny Prago Union či Gaia Mesiah, a pochopitelně další z programových „kmotrů“ Roman Holý s Monkey Business. Nejmladší generaci na hlavní scéně zastupoval zpěvák a producent 7krát3.

krasny ztraty1

Krásný ztráty Live ale nejsou festivalem, který by šel jen po jistotách a největších jménech. Na letos nové Komorní scéně si pódium předávali účinkující rockoví, bluesoví, elektroničtí, jazzoví i alternativní. V krytém prostředí „festivalu na festivalu“ Všetická jízda pak účinkovaly skupiny tak či onak zastupující underground a alternativu. Nepřehlédnutelnou součástí festivalu byl i nehudební program, jehož náplň měl v gesci týdeník Echo a knižní distribuce Kosmas.

krasny ztraty2

Krásný ztráty Live bývají nazývány nejkrásnějším českým festivalem, a to nejen díky vyváženému programu, ale i prostředí, v němž se odehrává, a komfortem, který nabízí návštěvníkům, od několika možností kvalitního ubytování až po širokou gastronomickou nabídku. Ve všech těchto ohledech jsou pořadatelé připraveni nejen pokračovat, ale v roce 2024 opět připravit celou řadu novinek.

Limitovaná edice 300 ks vstupenek na Krásný Ztráty 2024 je k zakoupení zde: https://www.krasnyztratyvsetice.cz/cs#tickets


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jasná mysl za tři týdny

jasna mysl200Knihu jsem napsal pro takové lidi, jako je moje přítelkyně Jane. Obecně se považuje za šťastného člověka, ale nechápe, proč je neustále tak náladová. Napsal jsem ji také pro pacientku, kterou jsem nedávno léčil. Neustále ji svíral stres, ale n...

Divadlo

„Jsme citoví analfabeti”

sceny200Měsíc po premiéře nové inscenace Švandova divadla Scény z manželského života, jsem i já vyrazila na představení. Inscenace vychází ze slavného stejnojmenného filmu Ingmara Bergmana, který napsal pro svou bývalou lásku Liv Ullmann a vycházel ve scénáři ...

Film

Letošní EKOFILM s projekcemi stále počítá, doprovodný program se bude streamovat

ekofilm 200Fanoušci environmentálního filmového festivalu EKOFILM se mohou začít připravovat na svůj filmový svátek. Plánované projekce v sálech za zvýšených hygienických opatření proběhnou a doprovodný program se přesouvá do online prostoru. Streamovat se b...