Výsledky výtvarné soutěže. Máme vítěze!

Výsledky výtvarné soutěže. Máme vítěze!

Tisk

banner soutez (2)

Naše redakce společně s patronem soutěže, ilustrátorem Petrem Vyoralem, zvolila tři krásná místa pro šikovné umělce, kteří nám zaslali své obrázky k pohádce Praštěný nápad kuny Elišky, jejímž autorem je výherce naší minulé literární soutěže Bohumil Matějovský. Jestli jste zvědaví, pohodlně se usaďte a čtěte dál, my vám nyní nejlepší obrázky představíme.

 

1. místo

Na prvním místě se umístil tento obrázek, který nám nakreslil zkušený kreslíř a karikaturista Karel Urban. Shodli jsme se na tom, že to „opravdu trefil” a jeho obrázek se nám všem moc líbil. Pokud se chcete o tomto autorovi dozvědět něco víc, anebo využít jeho nabídku na ilustrace, mrkněte na webovky: http://www.karel-urban.cz/

Pohadkovy obrazek-Karel Urban.

2. místo

Druhé místo obsadila Lucia Beranová, která se rovněž věnuje umělecké tvorbě.

Beranova - ilustrace

3. místo

Krásné třetí místo obsadil nejmladší účastník soutěže se spoustou zájmů, a to studentka gymnázia Eliška Vacková.

pohádka kuna Eliška

Všem ostatním účastníkům moc děkujeme za zaslané příspěvky. Všechny byly přenádherné a bylo pro nás nesmírně obtížné vybrat vítěze. Na svých tipech stran výběru druhého a třetího místa jsme se neshodli, každému se líbilo něco jiného, přesto nakonec zvítězila spravedlivá matematika, která všechno krásně rozpočítala a vyhodnotila počet nejčastěji tipovaných obrázků.

Výherci od nás obdrží odměny, které zašleme poštou. Všem účastníkům přejeme spoustu štěstí a úspěchů v další tvorbě, nechť vás líbají vaše Múzy každý den a máte nekonečné množství inspirace i pracovních nabídek.

Zanedlouho se můžete těšit také na rozhovor s naším patronem, ilustrátorem a karikaturistou Petrem Vyoralem, který zasedal v naší hodnotící porotě.

Celou povídku i s novým ilustračním obrázkem Karla Urbana si můžete přečíst v rubrice Čtení pro děti, kde bude k dispozici až do konce dubna.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tereza Tobiášová: „Někdy se člověk prostě blbě vyspí nebo nemá svůj den, takže říká blbosti nebo mu to nemyslí.“

tobiasova tereza 200Terezu Tobiášovou už nějaký ten pátek můžeme vídat jako moderátorku na úspěšné televizní hudební stanici Óčko. Za svou kariéru měla možnost poznat nespočet kvalitních českých interpretů a dělat ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Když má obraz větší hodnotu, než místo, ve kterém se nachází

sotheby 200Teorie není špatná věc. Ale praxe a dlouholeté zkušenosti jsou k nezaplacení. A my můžeme být rádi, když nás chce nějaký odborník zasvětit do svého řemesla. Philip Hook nás ve své knize zavede do spletitého světa výtvarného umění a obchodu s ním.

...

Literatura

Mám, co jsem si zasloužil

gottw perex„Mám, co jsem si zasloužil.“Poslední slova Rudolfa Slánského jsou pravdivým a mr...

Divadlo

Divadlo na Vinohradech uvede slavnou detektivku Past na myši

past200Nejslavnější divadelní detektivka Agathy Christie všech dob, to je Past na myši, jejíž premiéru uvede v sobotu 15. října Divadlo na Vinohradech. V překladu Pavla Dominika a režii Jana Buriana se na jevišti objeví Aneta Krejčíková, Ondřej Kraus, Regina Rázlo...

Film

Začíná nová filmová přehlídka

3 kino 200V říjnu se obrazně řečeno roztrhnul pytel s nejrůznějšími filmovými přehlídkami pořádanými v Praze. Skončila přehlídka věnovaná střední Evropě, seznamující s (některými) novými filmy z Česka, Slovenska, Maďarska  a Polska, přičemž ...