Svatojánskou slavností se rozloučili s předškoláky

Svatojánskou slavností se rozloučili s předškoláky

Tisk

Slavnost 200Svatojánskou slavností se v plzeňské mateřské škole Božkov rozloučili  s předškoláky. Zároveň přivítali léto. Na děti čekalo několik dílniček: upletly věnec ze sedmero kouzelného kvítí, nazdobily skleničky na třezalkový olej, který si společně namíchaly, nazdobily a naplnily si pytlíček kouzelnými bylinkami a vyrobily si malý lampionek.

 


V podvečer si zapálily oheň. Společně si zazpívaly, děti i dospělí měli možnost pošeptat své tajné přání do věnečku, který byl vypuštěn do řeky. Ve školce pak všichni přespali.

Slavnost 1

Školka Božkov se řídí mottem: "Každé dítě je umělec. Jde o to, aby jím i zůstalo až vyroste." Vychází z alternativních pedagogických směrů (inspiruje se především waldorfskou pedagogikou) a z dalších celostních přístupů k dítěti. „Jsme si vědomi potřeby nové pedagogiky, která děti a mladé lidi připravuje pro současnou dobu a budoucnost,“ uvádí web školky.

Slavnost 2

Jejím cílem je vytvářet pro děti vlídné, tvořivé, zdravé a přínosné prostředí. Ve školce provozují třeba dětskou jógu. Pořádají tam různé akce: podzimní, vánoční, masopust, vynášení Moreny. Děti kupříkladu navštívily i farmu v Černé Hati.

Slavnost 3

Foto: Barbora Ottová

www.skolkabozkov.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Poznejte ... italský klavírista Giuseppe Devastato - rozhovor

Ve čtvrtek 21.listopadu se v Domě U Kamenného zvonu koná listopadový koncert "Festival Brikcius"- VIOLONCELLO A KLAVÍR II. italského klavíristy Giuseppe Devastata, žijícího v Madridu, a českého violoncellisty Františka Brikcia. Oba interpreti uvedou druhý díl skladeb pro violoncello a klavír. Uslyšíte 5 Stucke im Volkston a Fantasiestucke od německého skladatele Rob...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Staňte se Chilližroutem 2014!

chillibrani 200Třetí ročník mistrovství České a Slovenské republiky v pojídání pálivého s názvem Chilližrout se koná 6. září v rámci festivalu Chillibraní. Teprve před pár dny byla spuštěna registrace soutěžících, tak c...


Literatura

První případ právničky Tóry

ritua 200Tuto zajímavou dámu jsem objevila asi před rokem a jsem tomu ráda. Tóra je ženská podle mého gusta – s ničím se nemazlí, ovšem s ní nikdo taky ne. Na krku má pubertálního syna a o něco mladší dcerku, je rozvedená, pracuje v advokátní kanceláři s příše...

Divadlo

ZLOMVAZ 2012
ImageLetošní festival DAMU - ZLOMVAZ se uskuteční od 8. do 12. května. 19. ročník tradičního divadelního festivalu je pořádaný pro studenty a pedagogy uměleckých škol z České republiky, Slovenské republiky a Polska. Jedná se o ...

Film

ČT přichází s novým kanálem Art. Na programu bude hlavně kultura

200 art31. srpna spustí Česká televize nový kanál ČT art, který bude prezentovat kulturu v uceleném a širším kontextu.

...