Vydejte se do Bradavic ve Westfield Chodov: Prozkoumejte umělecké interpretace ikonických míst z oblíbené filmové série

Vydejte se do Bradavic ve Westfield Chodov: Prozkoumejte umělecké interpretace ikonických míst z oblíbené filmové série

Tisk

BradavicePo omezenou dobu, od 25. září do 22. října, budou mít fanoušci Wizarding World možnost prohlédnout si umělecké ztvárnění ikonických míst z oblíbené filmové série o Harry Potterovi v nákupním centru Westfield Chodov v Praze. Kromě prohlídky interaktivních prostředí se mohou během víkendových dní těšit na tematické aktivity, které je ještě více vtáhnou do světa kouzel.

Celá akce vznikla ve spolupráci se společnostmi Warner Bros. Discovery Global Themed Entertainment a Eventbox a přináší jedinečnou příležitost prohlédnout si například stylizovanou repliku vlaku Bradavický expres, projít Hagridovou chatrčí nebo si vyzkoušet Famfrpál, kouzelnickou soutěž v házení slavným camrálem do obruče.

O víkendových dnech od pátku do neděle si návštěvníci nákupního centra budou moci třikrát denně vychutnat taneční představení waltzu známého ze čtvrtého dílu filmové série. Do představení se navíc sami mohou zapojit a naučit se jeho kroky, následně potom mohou své znalosti prověřit ve vědomostním kvízu. Motivací pro účast v soutěži jim budou ceny s tématikou Harryho Pottera. Podrobný rozpis časů představení a soutěží najdete na webových stránkách.

Neděle 15. října bude patřit všem, kteří si rádi hrají se svou fantazií a proměňují se v postavy z oblíbeného filmu. Na programu bude soutěž kostýmů, které se může zúčastnit každý, ať už malý nebo velký, kdo se chce pochlubit svým převlekem. Máte chuť se na jeden den převléknout za Zlatonku, Ufňukanou Uršulu, Hermionu Grangerovou nebo dokonce Hagrida? Kostýmy bude hodnotit porota v různých kategoriích a pro ty nejlepší budou připraveny krásné ceny. O ceny můžete soutěžit i v online soutěžích, stačí po dobu konání akce sledovat sociální sítě Westfieldu Chodov.

Velkoplošnou uměleckou interpretaci kouzelnického světa nachystalo Westfield Chodov zdarma jako odměnu pro své návštěvníky, kteří v nákupním centru utratí nad 500 Kč nebo si zakoupí dárkovou kartu ve stejné hodnotě. Po předložení účtenky u speciálně označeného pultu získají Bradavický pas, se kterým se mohou vydat prozkoumat všechna zákoutí světa Harryho Pottera. Jeden pas stačí pro jednu až pětičlennou rodinu nebo tříčlennou skupinku.

Instalace bude rozmístěna po nákupním centru Westfield Chodov, podrobná mapka celé výstavy bude zveřejněna na webových stránkách, kde najdete i informace k časovému programu a více informací k Bradavickému pasu a celé akci.

Harry Potter


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petr Vurbs: Chytré knihy o tom, jak být dobrým tátou, jsem nikdy nedočetl do konce.

vurbs perexAutorovi knihy A život je tu! Petru Vurbsovi se radikálně změnil život po narození dcery. Brilantně zpracoval humorný pohled na události, které se svou dcerou denně prožívá. Najednou se musí vyrovnávat s ranním vstáváním v pět, ř...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Winx 1001 samolepek – Kouzelná kolekce

winx perexNakladatelství CooBoo ve společnosti Albatros media vydalo pro všechny malé slečny, které milují partu nerozlučných vílích kamarádek Winx, knihu zábavných úkolů se samolepkami jednoduše nazvanou Winx 1001 samolepek – Kouzelná kolekc...


Literatura

Vzorný syn nebo úkladný vrah?

vzorny syn perexKomu můžete důvěřovat, když ne sami sobě? Jednoho dne se brzy ráno vzbudí šestadvacetiletý Judžin. Cítí podivný kovový zápach a na klidu mu nepřidává ani telefonát od jeho bratra, který chce vědět, zda je doma všechno v pořádku - upros...

Divadlo

Sunset Boulevard, šperk ostravské muzikálové sezóny se blíží

sunset 200Velkolepý muzikál a především nádhernou hudbu - to slibuje česká premiéra muzikálového titulu Sunset Boulevard. Dramatický příběh s prvky hořké komedie, který začíná smrtí jedné postavy a končí šílenstvím druhé, režíruje na scéně Národního divadla mo...

Film

Reklamy světem vládnou

do Pod znackou Bata 200Když se zahledím na dnešní půlminutové reklamy (zvláště pak ty na čisticí a prací prostředky), jímá mě stud nejen za všemu přizpůsobivé tvůrce, ale i za hospodyňky, které se nechávají tímto paskvilem oslovit. Jinak si nedo...