Co jiný nazývá PEKLO, on pokládá za DOMOV

Co jiný nazývá PEKLO, on pokládá za DOMOV

Tisk

tympanum ramboDruhý díl příběhů kultovního hrdiny. John Rambo je vyslán na tajnou misi do Vietnamu, kde se má pokusit získat důkazy, že v tamější džungli jsou stále drženi američtí váleční zajatci.

 

 

John Rambo se vrací!

Z přísně střeženého vládního vězení je propuštěn, aby se vydal na tajnou misi do Vietnamu, kde se má pokusit získat důkazy, že v tamější džungli, v táboře, kde sám byl vězněn, jsou stále drženi američtí váleční zajatci. Při výsadku však přijde o část výstroje, i fotoaparát k pořízení snímků vězňů je nenávratně pryč. Rambo může přinést jen jediný důkaz – zajatého vojáka. Tajné služby i armáda od něj dávají ruce pryč a John si projde týmž peklem na témže místě v džungli podruhé.

Tentokrát si Rambovi protivníci nezaslouží soucit ani slitování.

tympanum rambo

Rambo – Rozkaz
AUTOR David Morrell
INTERPRET Jiří Schwarz
VYDAVATEL Tympanum
PŘEKLADATEL Petr Kettner
CELKOVÁ DÉLKA 09:30:00
VYDÁNO 2024

Více informací: https://tympanum.cz/detail/tbooks-925211-rambo-rozkaz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Daniela Krolupperová tráví léto v kraji Klíčníků…

200 danielaLetošní léto předvedlo různé podoby, kdy slunce pálilo o sto šest, na mnohé se nalepilo dovolenkové tempo (můj manžel ho nazývá „plážové“) a občas seslalo přílivy deště. Co dělají spisovatelé a ilustrátoři v létě? Jak se jim píše či kreslí pod sl...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Forsyti na scéně – tentokrát v rozhlasové dramatizaci

altJohn Galsworthy, nositel Nobelovy ceny za literaturu z roku 1932, psal příběh tří generací rodiny Forsythů, představitelů vyšší anglické šlechty, v průběhu šestnácti let. Vznikly na sebe navazující tři romány (Vlastník, V...


Literatura

Věděla příliš mnoho. Byl to však skutečný důvod její smrti?

Zena ktera vedela prilis mnoho perexKdyž byla Tabitha Girardová teenagerkou, milovala okouzlujícího Connora Forda. Ten jí však zlomil srdce. O několik let později se ale do jejího života vrátil. Oženil se se starší a boha...

Divadlo

Co nabídnou komorní scény zlínského divadla

200divadlaMěstské divadlo Zlín disponuje dvěma menšími scénami, které nabízejí jiný zážitek než prkna velkého sálu. Jedná se o Studio Z a klubovou Dílnu. Pro 68. sezonu si připravili několik nových her, se kterými vás nyní seznámíme.

...

Film

Závod s časem je závodem se sebou samým

zavod s casem perexFilm Závod s časem (2013) je moderní akce bez humoru a nadsázky. To ostatní v něm naštěstí nechybí. Ethan Hawke a Selena Gomez si užívají jako pár závodících unesených v rychlém...