Půlstoletí s nezapomenutelným a jedinečným Vlastimilem Brodským: Vychází komplet bezmála deseti hodin nahrávek legendárního herce

Půlstoletí s nezapomenutelným a jedinečným Vlastimilem Brodským: Vychází komplet bezmála deseti hodin nahrávek legendárního herce

Tisk

brodsky 200Příznivci audioknih a obdivovatelé slavných hereckých osobností se dočkali 1. září 2023 kompletu nahrávek nezapomenutelného Vlastimila Brodského, kterou se zařadí do speciální edice Supraphonu Mistři slova, k již vydaným audio kolekcím Jana Wericha, Miroslava Horníčka, Miloše Kopeckého a Zdeňka Svěráka. Hlas Vlastimila Brodského byl charakteristický, vtipný, milý a plný emocí. Jeho nahrávky jsou stále oblíbené, protože mají kouzlo, humor a lidskost, které nestárnou a posluchače stále těší a baví.

 

Soubor nahrávek Vlastimil Brodský – nezapomenutelný a jedinečný, který sestavila producentka Naďa Dvorská z archivu Supraphonu představuje vynikajícího herce od jeho jinošských let až do konce života. Vše je určeno dospělým posluchačům, neboť Brodského tvorba pro děti již byla mnohokrát vydána. První nahrávky mladého Vlastimila pocházejí z let 1944 a 1946 zastupuje Sentimentální romance Františka Němce a Haškovy Osudy dobrého vojáka Švejka. Šedesátá léta představuje především nahrávka Čapkovy Války s mloky (Brodský je zde jako Bondy). Sedmdesátá léta ukazují tohoto skvělého interpreta například v audio nahrávkách R.U.R. Karla Čapka a v Rozmarném létě Vladislava Vančury. Osmdesátá a devadesátá léta zachycují Vlastimila Brodského četbou knih Plná bedna šampaňského Oty Pavla a Muži v ofsajdu Karla Poláčka. V novém CD-mp3 kompletu uslyšíme také Brodského ve skvělé inscenaci hry Neila Simona Vstupte a v jednoaktových hrách Úředníkovo ráno (N. V. Gogol) a Tragédem proti své vůli (A. P. Čechov).


brodsky cover

Vlastimil Brodský si získával posluchače jasnou kombinací věcného nepatetického projevu s prvky ironického humoru a zajímavě prosakujícího komična. Zároveň byl jeho herecký projev vždy uvěřitelný, citlivý a pravdivý.

Tento komplet navazuje na řadu podobných audio portrétů vynikajících interpretů (Jan Werich Suma sumárum, Zdeněk Svěrák Skoro všechno, Miroslav Horníček Dobře odtajněný a Miloš Kopecký Známá i neznámá tvář.)

brodsky EDICE MISTRI-SLOVA

Vlastimil Brodský – nezapomenutelný a jedinečný vydává Supraphon na fyzickém CD-mp3 i v digitálních formátech Flac + mp3 v pátek 1. září 2023.

MULTILINK: https://supraphon.lnk.to/NezapomenutelnyJedinecnyVlastimilBrodsky


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

8. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

8 BMC perexBřezen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Nakladatelství JOTA vydává ve spolupráci s CK Livingstone exkluzivní audioknihu TAMTAMY ČASU

Tatamy času200Nová Guinea je nejexotičtější oblastí planety. Skrývá neznámá útočiště lidí, kteří vstávají, když přijde světlo. Svou podobu znají jen z odrazu vodní hladiny. Za největší vymoženosti považují kostěný nůž, teslici, ratan k rozdělání ohně, lu...


Literatura

U nového Kladiva na čaroděje se budeme bát

kladivo11 200Městská knižní fantasy série Kladivo na čaroděje, jež nám přináší nakladatelství Epocha, se pomalu ale jistě blíží ke svému konci. První sezóna má naplánovaný konec dvanáctým dílem, který vyjde v následujícím roce. Zatím se můžeme kochat je...

Divadlo

Koně se také střílejí – zlínské divadlo představí taneční maraton na život a na smrt

Kone se take strileji Plakat 200Šest hereckých párů tančících na jevišti Velkého sálu za doprovodu živé kapely. Nekonečný taneční maraton, při kterém by člověk vypustil duši. Ale právě tento tanec možná pomůže přežít čas hospodářské krize. ...

Film

11. ročník Festivalu argentinského filmu

Cine argentino200Velvyslanectví Argentinské republiky ve spolupráci s pražským kinem Lucerna organizuje letos již 11. ročník Festivalu argentinského filmu Cine Argentino. Uskuteční se ve dnech 14. - 18. října v Paláci Lucerna.

...