Láska v Positanu: letní romance jako vyšitá

Láska v Positanu: letní romance jako vyšitá

Tisk

laska v positanu200Nádherná Itálie, dobré jídlo a pohádková láska! To vše a ještě víc vás čeká v románu Láska v Positanu, který vyšel v srpnu u nakladatelství Ikar a jehož autorkou je Lucy Coleman. Nechte se nalákat na oddechovku, kde jedno léto v Itálii změní úplně všechno…

 


Autorka romantička

Lucy Coleman je britská spisovatelka a autorka řady úspěšných románů. Mnohé z nich se staly bestsellery a byly přeložené do několika jazyků. Pokud zrovna nepíše, tráví dny s dětmi nebo se věnuje malování a péči o zahradu. Žije s manželem a kočkou v jižním Walesu. Od autorky v nakladatelství Euromedia již vyšla kniha Léto v Provence (2021), které též vřele doporučuji!

Dva měsíce v ráji

Mladá a úspěšná žena v oboru starožitnictví Marci Jamesová miluje svou práci a už pět let si nevzala dovolenou. Teď ovšem vyráží na italské pobřeží, aby se postarala o uzavření starožitnictví svého kmotra Richarda, který se nečekaně odstěhoval. Po příjezdu do Positana Marci zjistí, že jde o mnohem náročnější úkol, než si představovala. Naštěstí jí brzy nabídne pomocnou ruku pohledný číšník Nico. Zatímco si užívají léto a vše, co italská riviéra nabízí, pořádně to mezi nimi jiskří. Po Richardovi však v Positanu nezůstal jen majetek, ale také tajemství, které jí může zlomit srdce.

Kouzlo Itálie

Pobřeží Amalfi je právem považováno za jedno z nejromantičtějších míst a hodně se to promítlo i do tohoto příběhu. Popisky riviéry, krajiny i starožitnictví je všudypřítomné a dýchá na nás atmosférou jihu Itálie. Někomu to může vadit, mně to vyhovovalo a přeneslo mě to aspoň na chvíli jinam.

Příběh vznikajícího přátelství, které přeroste v lásku, je předvídatelný, ale na druhou stranu působí realisticky. Taky se mi líbí, že Marci i Nico mají rádi svou práci a nejsou žádní ufňukanci; naopak, jde o silné osobnosti, které vědí, co chtějí a jdou si za tím.

Postavy příjemné a uvěřitelné, prostředí nádherné, možná místy pro některé příliš popisné, ale jako oddechové čtení jednoduše parádní. Vřele doporučuji romantickým duším!

laska v positanu

Název: Láska v Positanu
Autor: Lucy Coleman
Žánr: literatura pro ženy
Originální název: Finding Love In Positano (2022)
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2023, pevná vazba
Počet stran: 296
Hodnocení: 75 %

Odkaz na web: https://www.euromedia.cz/laska-v-positanu/kniha/15865/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Martin Stručovský: „Psaní knihy byla jedna z věcí, která mě držela nad vodou.“

martin strucovsky 200Martinu Stručovskému vyšla letos v nakladatelství Motto detektivka s názvem Bez duše. V příběhu figuruje postava knihkupce Matěje Mlynáře a také Jindřichův Hradec. Jak to vše souvisí s autorem? Co mají společného? To vše a mno...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

„Žižkov je fakt dobrej“

vsichni-sou-trapny 200V nakladatelství HOST vyšla kniha Simony Bohaté s názvem Všichni sou trapný pojednávající o radostech a strastech pražského Žižkova v časech normalizace.

 

...

Literatura

Nejen děti jsou zákeřné. Stejní mohou být i rodiče

vsechny tvoje lzi perexSadie Roperové se rozpadlo manželství, a tak se s dcerou přestěhovala do rodného domu. Chce začít znovu, ale moc se jí nedaří. Její dcera nezapadá mezi své spolužáky na elitní škole a Sadie zas nedokáže navázat př...

Divadlo

Divadlo doma na Valentýna: Nosatý romantik Cyrano, Lucie Bílá jako Carmen. Jen dokoupit květinu

Lucie Bílá jako CarmenRůže, čokoláda a divadlo! Ať už jste v páru, nebo single, vyberte si na Valentýna jako doprovod některou z vašich divadelních postav. S divadelními tipy Dramoxu si na své přijdou milovníci ulítlých komedií, shakespearovské klasiky i muzikál...

Film

Průvodce nekonečným seriálem

ulice pruvodce serialem 200Na televizních obrazovkách se s ním setkáváme večer co večer po dobu 8 let. A o čem že je řeč? Přeci o seriálu Ulice, který odstartoval své vysílání 5. září 2005 a nadále se těší divácké přízni.