Průvodce zázračným světem živočichů: Objevujte říši zvířat

Průvodce zázračným světem živočichů: Objevujte říši zvířat

Tisk

objevujte risi zvirat200V prosinci vydalo nakladatelství Universum nádhernou publikaci plnou úžasných fotek a informací Marianne Taylorové Objevujte říši zvířat. Tato kniha většího formátu přináší zajímavé informace, fakta a fotografie, které nutí k dalšímu zamyšlení. Pokud máte rádi faunu našeho světa, pak je pro vás tato kniha encyklopedického typu nutností.

 


Z obsahu

Tato publikace je přehledně rozdělena do 4 hlavních velkých kapitol, tedy: Evoluce živočichů, Bezobratlí, ne s podivem nejdelší část Obratlovci, Ekologie a ochrana přírody. Samozřejmostí je Úvod, Další četba, Autoři obrázků, Rejstřík. Nechybí celá řada barevných fotografií s popisky a umně jsou zpracovány i další ilustrace, třeba grafy a schémata nebo nákresy.

Jedna autorka?!

Velkým překvapením pro mě byl fakt, že za knihou stojí jen jedna autorka, konkrétně Marianne Taylorová. Díky svému formátu, hloubce a propracovanosti informací, jsme myslela, že knihu sepsal kolektiv autorů. Tak tedy klobouk dolů!

Text není zrovna jednoduchým čtením, pro mladší čtenáře na základní škole se příliš nehodí. I když jako doplňkový materiál nebo pro přečtení zajímavostí a nahlížení na grafy a ilustrace, to zase jo. Líbí se mi, že text není jednolitý, je roztříštěn fotkami a popiskami nebo dalšími ilustracemi, stejně jako kratšími články v rámečku. Čtenáře to tudíž tolik nezahltí fakty a informacemi a může hltat informace dál.

Kouzlo zvířat

Objevujte říši zvířat patří mezi kouzelné knihy nabité informacemi, ke kterým se můžeme neustále vracet a neustále zde nacházet zajímavé informace a podněty k dalšímu zamyšlení, studiu či čtení. Pokud v dětech chcete rozvíjet lásku ke zvířatům i naší planetě, pak je tato kniha možnou pomůckou v tomto procesu. Pokud chcete mít doma v knihovně ucelenou knihu o říši zvířat, i pak je tato kniha tím pravým ořechovým. Vřele doporučuji!

objevujte risi zvirat

Název: Objevujte říši zvířat
Autor: Marianne Taylorová
Žánr: populárně naučná
Originální název: Discovering the Animal Kingdom (2021)
Nakladatelství: Universum
Rok vydání: 2022, pevná vazba
Počet stran: 192
Hodnocení: 90 %

Odkaz na web: https://www.knizniklub.cz/knihy/598069-objevujte-risi-zvirat-pruvodce-zazracnym-svetem-zivocichu.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Láska, závist, nenávist, touha po moci a bohatství ovládají lidstvo v každé době. Historie je poučná, ale člověk ne

Jaroslava ČernáPaní Jaroslava Černá má na svém kontě spoustu milostných romantických příběhů na pozadí skutečných historických událostí. V jejích knihách vystupují skutečné historické postavy, jejichž osudy jsou líčeny s nádechem tajemna, k němuž má autorka románů velmi blízko. Co vš...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Expanze na Mars aneb výprava do hlubin duše Marťanů
ImageAlex a Eva, dvě vysokoškolské studentky a kamarádky (nebo mladé intelektuálky?) usoudily, že jejich zážitky s bytostmi z Marsu – nebo-li s muži – jsou natolik nevšední a pozoruhodné, že by z nich měla ...

Literatura

Konec starých časů a Začátek nové éry

Carmen KornZávěrečným dílem, navazujícím na předchozí Dcery nové doby a Konec starých časů, vrcholí trilogie Sága jednoho století. S hlavními hrdinkami se s...

Divadlo

Pětatřicátý ročník festivalu Mezinárodní týdny tance proběhne on-line

mezinardodni tydny tance 200Pětatřicátý ročník Mezinárodních týdnů tance, nejstaršího festivalu současného tance ve střední Evropě, proběhne pouze ve virtuálním prostředí. Pořadatel festivalu, konzervatoř Taneční centrum Praha, rozhodl, že ...

Film

Oui, šéfe! ... Práci šéfkuchaře nepodceňujme!

oui, sefe! daniel cohemNenáročná francouzská komedie „Oui, šéfe“ svým názvem příliš nesděluje. O co vůbec jde? Jenom z plakátu usoudíme, že asi půjde o gastronomi. Ano, seznámíme se sice se slavným šéfkuchařem Alexandrem Lagardem ...