Otevři se lásce, dopřej svému srdci wellness

Otevři se lásce, dopřej svému srdci wellness

Tisk

Otevri se lasce perexŠestý týden, který s touto knihou budeme prožívat nám slibuje život, který stojí za to žít. Osobní zkušenost mi ale říká, že už v průběhu třetího týdne jsem o sobě začala mít naprosto jiné mínění. Ne jen záchvěvy, ale pocítila jsem prvně, že kameny, které ve mne tento kurz staví, jsou skutečně pevné.

 


 

Samozřejmě, že celé hodnocení nemůžu říci dřív než za rok, důležité je, jak tady nabyté očištění duše i srdce budu dále využívat v praxi. Jestli to vydržím, udržím a budu rozvíjet sebe samotnou takovou, jaká jsem.

49 kapitol, každé patří jeden den

Jedno téma, které se vám má zarýt pod kůži, pár otázek, mnohdy jen jedna, která vás má dovést do vlastního nitra a pochopit, proč si o sobě myslíme, že si lásku nezasloužíme. Proč máme stále smůlu. Proč si nevěříme. Jednotlivé oddíly jsou odstupňované; nejprve si vůbec tvoříme vědomí nového života, řešíme minulost, uzavíráme ji a pak se postupně rozvolňujeme do nového a tvoříme nové zvyky.

Právě to tvoření nových zvyků je velmi důležité a některé bonusové úkoly jsem si vypsala na papírek a zakomponovala je i do dalších dnů. Vždy, když se to hodilo. Opakování je matka zvyku, že?

KAŽDÝ DEN, který tvoří celý další život

S lehkostí a něhou, zároveň však se syrovou upřímností se i autorka sama svěřuje se svým příběhem. Můj nebyl, její zranění tak přímo na sobě nenesu, přesto jsem se chvílemi naprosto ponořila do její dětské a mladické bolesti a chápala ji. Protože ač každý neseme jiná zranění, ten odstín bolesti je stále stejný, byť má různé příčiny. Ale nakonec, i ty příčiny bývají podobné, jen mají různé podoby. Dá se tedy snadno říci, že to, co si v sobě uvědomíte díky tomuto kurzu – je velmi univerzální.

Funguje to, minimálně jako velké nadechnutí čerstvého vzduchu, pro každého. Bez výjimek.

Závěr… člověk se musí zbavit toho, co mu za zády pořád našeptává to, co mu kdysi někdo kdovíproč nakukal… ono se to nezdá, ale tam toho může být!

I kdybyste vůbec nehledali partnera, i kdybyste vůbec nechtěli zlepšit svůj stávající vztah, takováto 49 denní procházka vlastní duší a srdcem je neuvěřitelně úlevná očista.

A i kdyby nebyl cílem ten partner za sedm týdnů, dostanete i tak něco nesmírně vzácného – něžné spočinutí pohledem na sobě samých. Jste úžasní. Jste tady na světě a máte tu své místo, ne že ne…

Je to wellnes pro srdce.

Ačkoliv někdy otrhat ze sebe ty zapíchané trny bolí, pocit hojící se kůže je k nezaplacení.

Jedinečná kniha se stoprocentním hodnocením! Ona totiž - funguje!

O autorce:

Katherine Woodward Thomas je celosvětově uznávaná manželská a rodinná terapeutka. Svou praxi terapeuta a lektora dovedla na mistrovskou úroveň. V součastnosti trénuje a vzdělává terapeuty, kouče a experty zabývající se osobními vztahy po celém světě. Jejími tréninky a kurzy prošly statisíce lidí. Katherine je také autorkou bestselleru Rozcházení (český překlad, Jan Melvil, 2020), která byla nominována na cenu za knihu pro lepší život.

Otevri se lasce

Otevři se lásce

Originál:  Calling in The One

Přeložila: Kristýna Kučerová

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, SE, 2020, https://www.synergiepublishing.com/cs/shop/knihy/umeni-milovat/000504_otevri-se-lasce.php

Hodnocení: 100 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zdeněk Zelenka: „Diváci si neoblíbí pohádku, která je hororová“

duch nad zlato 4Režisér a scenárista v jedné osobě. Tak to je Zdeněk Zelenka, který je právem považován za nekorunovaného krále české televizní tvorby, neboť dokázal na televizní obrazovky převést mnoho krásných příběhů v rozmanitých...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Zkurvenej příběh

zkurvenej pribeh200Bernard Minier, jeden z populárních francouzských spisovatelů, přichází s novou knihou. „Zkurvenej příběh“ je i přes svůj vulgární název inteligentní román, další mrazivá detektivka s jedinečným podpisem svého autora.


Literatura

Kdo z nich je vrah?

Hra na vrazdu perexPřed rokem se skupinka přátel sešla v nádherném cornwallském sídle, aby oslavila Lucasovu svatbu. Nakonec se však žádná svatba nekonala, protože pár hodin před obřadem se odehrála strašlivá tragédie.

Divadlo

Muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení uvede Městské divadlo Zlín

zeny na pokraji200Necelé dva měsíce práce na muzikálu Ženy na pokraji nervového zhroucení mají za sebou herci zlínského divadla. V čele s režisérem Stanem Slovákem, uměleckým šéfem Městského divadla Brno, nastudovali příběh podle slavného Almodóvarova f...

Film

Festival Všemi směry očima manažerky Marie Pokorné

altBěhem minulého týdne jste mohli zaznamenat článek o chystaném netradičním publicistickém festivalu Všemi směry, který se uskuteční 12. dubna v pražském Rock Café. Pozvání přijalo mnoho odborníků z oboru, ...