Kuchařka z lesů a luk velmi mile překvapila
Banner

Kuchařka z lesů a luk velmi mile překvapila

kucharka-z-lesu-a-luk 200V nakladatelství Esence na jaře vyšla nádherná Kuchařka z lesů a luk s podtitulem Dobroty s divokými bylinkami, bobulemi a houbami. Pojďte do ní s námi nahlédnout!

 

 

 

Kuchařka má krásný zelený přebal plný nejrůznějších bylinek, květů a také borůvek a oříšků. Nadpis je vyveden výrazným bílým písmem a zvolená zelená barva je moc příjemná pro oko a dokonale souzní s obsahem knihy. Za knihou stojí Diana Dittmerová a fotografka Anke Schutzová, které sympaticky u obsahu uvádí záruku kvality v podobě podrobného postuupu, autentických fotografií a trojnásobně vyzkoušeným receptům. Především za poslední bod tleskám, protože není nic horšího, než neozkoušené (a neoriginální) recepty.

Z hlediska obsahu je kuchařka rozdělena na kapitoly: První zeleň, Křekhkost přírody, Bohatá sklizeň a Poslední poklady přírody. Tyto názvy v podstatě kopírují roční období a na jaře se tak recepty zaměřují na mědvědí česnek, bršlici a mařinku, dále pak například na kostival, kopřivu, šťavel, sedmikrásku, růži nebo květy bezu. A podzim pak nabízí dobroty z trnek, hub nebo třeba bezinek.

U receptů jsou v seznamu surovin jednotlivé byliny zvýrazněny hvězdičkou a postupy jsou psány opravdu polopatě. Autorka je Němka, ale kuchařka tím naštěstí nijak netrpí a recepty tak neobsahují nám neznámé suroviny. Možná jen některé neznámé sýry, ale věřím, že i ty se u nás dají sehnat. V kuchařce nechybí ani stránky popisující dané sezóní suroviny jako například rakytníky, šípky nebo pampelišky a také různé tipy a zajímavosti: „Saláty z volně rostoucích bylin skrývají spoustu překvapení: Chutnají pokaždé jinak, podle toho, co nasbíráme.“ (str. 54)

Skvělou práci odvedla také fotografka knihy, protože pokrmy vypadají opravdu nádherně a při pohledu na ně se sbíhají sliny. Já už mám na knize spoustu záložek a zaujaly mě jídla jako: mařinkový parfait, trhací chléb, šípkový krém, trnkový likér, sirup z růžových květů, bezinková omáčka k jelením medailonkům a další. Už se moc těším, jak budu postupně vše zkoušet a musím co nejdřív začít s kopřivovým věncem!

Kuchařka z lesů a luk je jako celek opravdu skvělá a pokud máte, jak se říká do přírody blízko a chcete vyzkoušet ve vaření zase něco nového, určitě si ji pořiďte!

Diane Dittmerová je vášnivá kuchařka a labužnice, která dlouho pracovala jako food redaktorka ženského časopisu a dnes je úspěšnou autorkou kuchařských knih a také food stylistkou. Anke Schutzová pracuje pro známá vydavatelství a časopisy v oblasti jídla a zdravého životního stylu. Navíc je vystudovanou specialistkou na bylinky.

kucharka-z-lesu-a-luk

Kuchařka z lesů a luk: Dobroty s divokými bylinkami, boulemi a houbami
Autor: Diane Dittmerová
Překlad: Jana van Luxemburg
Žánr: populárně naučná, kuchařka
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2018
Počet stran: 160
Hodnocení: 94 %

https://www.bux.cz/kucharky-ostatni/kucharka-z-lesu-a-luk?searchToken=6b37a443-2a9e-4be2-bf59-ea123c11e4a7


 

Rozhovor

Zpěvák UDG: Pondělí až čtvrtek – to je v létě detoxikační týden

udg 200Nedávno se na našem webu objevil festivalový rozhovor s textařem Jugim z ústecké skupiny UDG. Nyní máte možnost nahlédnout pod pokličku myšlenek dalšího člena, a to zpěváka Petra Vrzáka. Bavili jsme se o festivalové sezóně...

Hledat

Chaty s osobností

Z archivu...

Čtěte také...

Ciro Marchetti a Orákulum vizí probudí víc než smysly

orakulum vizi tarotCiro Marchetti  je autorem mnoha karetních bestsellerů a Orákulum vizí jeho vlastní tvorbou. Sám za sebe vytvořil knihu a sadu 52 karet a poprvé můžete nahlédnout přímo hodně pod pokličku jeho vlastního tvoření.  Mnohé již...


Literatura

Seznamte se s Public relations

public relations 200V nakladatelství Grada před pár dny vyšla publikace nejen pro profesionály a pracovníky z oboru s názvem Public relations. Denisa Hejlová na necelých 300 stran vytvořila cennou publikaci - pojďte se na ni s námi podívat.

Divadlo

Představení Informátoři Farmy v jeskyni v divadle Ponec – 21. a 22. 9.

Informatori 200Co je vlastně korporace? Kam až sahá její moc? Tyto otázky kladou Informátoři, nejnovější představení Farmy v jeskyni.
Soubor fyzického divadla Farma v jeskyni, který letos slaví 12 let své existence, uvede 21. a 22. září v divadle Pon...

Film

Podivínský Tim Burton se vrací do kin s Temnými stíny

altTim Burton patří k nejosobitějším režisérům celého Hollywoodu. Jeho filmy vždy oplývají zvláštním kouzlem a jsou fanoušky velmi očekávány. Podobně tomu je i u jeho nejnovějšího počinu, fantasy komedie Temné stíny.