Turistický průvodce: Sardinie

Turistický průvodce: Sardinie

Tisk

Turistický průvodce SardinieChystáte se cestovat do Itálie? Vybíráte destinaci nebo jste už tu svou vysněnou vybrali? Pokud jste stále na vážkách, třeba vám nakladatelství JOTA pomůže v rozhodování, protože přichází s průvodcem pohádkově krásným středomořským rájem – Sardinií.

 

Jak průvodce uvádí, Sardinie je perlou Středomoří. Údajně zde poznáte kouzlo Karibiku, aniž byste opustili Evropu. Sardine se totiž pyšní plážemi s bílým pískem a průzračně modrým mořem. Najdete zde opravdu vše. Od slavnostního a karnevalového ruchu, přes divokou horskou scenérii s bohatou zelení až po dokonale klidná místa vhodná k té nejhlubší relaxaci. A samozřejmě nesmí být opomenuta výtečná italská kuchyně plná domácích těstovin, poctivých sýrů a lahodného vína. Turistický průvodce od nakladatelství JOTA vám představí veškeré krásy Sardinie pěkně postupně a do posledního detailu.

 Sardinie 

Objevíte 10 nejlepších sardinských pláží. Některé dokonce patří k těm nejlepším ve Středomoří. Také 15 míst, které nesmíte na Sardinii minout. Jde o hlavní turistické atrakce, které byste při svých výletech po ostrově určitě měli navštívit.

 Turistický průvodce Sardinie

Dále najdete v průvodci několik doporučených tras ostrovem. Kdy jedna se vydává na toulky divokou přírodou a horami Sardinie. Další je výpravou po historických sídlech, hradech a pevnostech. A poslední třetí doporučená trasa vede po Nuragských nalezištích a celkově vám odkryje tajemství této civilizace, která se na ostrově nějakou dobu vyskytovala a její historie je velice zajímavá.

 Turistický průvodce Sardinie

V průvodci nesmí chybět základní avšak důležité informace o cestě na Sardinii. Tedy vše praktické o tom, kdy vyrazit, jak, kde a za kolik se ubytovat, vše o stravování, zvyklostech, událostech, nakupování a třeba i o cestování s dětmi.

  Turistický průvodce Sardinie 

A teď přichází ta hlavní část. Průvodce Sardinií rozdělený do osmi hlavních částí, kdy každá část ještě obsahuje popis jednotlivých letovisek dopodrobna. Tady se dozvíte veškeré důležité informace, které vás zajímají, a které vám možná pomohou se rozhodnout, do které části ostrova se prioritně vydáte. Každá část Sardinie je totiž zcela odlišná a každý jedinec tak zde najde to své, za čím se vydat.

 Turistický průvodce Sardinie

V závěru nesmí chybět něco málo z dějin, trochu o přírodě a samozřejmě pár italských slovíček a frází pro základy konverzace.

 Turistický průvodce SardinieTuristický průvodce Sardinie

MÉ HODNOCENÍ: Velikost průvodce je tak akorát do batůžku. Má měkkou vazbu, tedy je lehký a vaše cestovní zavazadlo vám moc nezatíží. Po obsahové stránce jsem velice spokojena, dozvěděla jsem se vše důležité a už teď vím, kam na Sardinii se zrovna já vydám. Jediné, co bych já osobně ocenila ve větší míře, je ilustrace. Obrázků je tu pár vždy k hlavnímu tématu v úvodu. Líbily by se mi třeba fotky těch nejlepších pláží, abych si udělala prvotní představu a nemusela k tomu navíc dohledávat na internetu. Avšak s tímto průvodcem v batůžku se na Sardinii rozhodně neztratíte, a navíc si ji užijete přesně podle svého gusta.

Turistický průvodce SARDINIE

Původní název: The Rough Guide to Sardinia
Překladatel: Jan Sládek
Počet stran: 344
Datum vydání: 22. 7. 2020 
Formát knihy: 129x198 
Vazba: Brožovaná
EAN: 9788075657107
ISBN: 978-80-7565-710-7

Hodnocení: 95 % (za ty obrázky)


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Přišel jsem na to, že i s harfou se dají dělat šílené věci, říká Michal Matejčík

michal matejcik perexVídeň, Hamburg, Berlín, Sapporo, New York... To jsou alespoň některá z měst, kde koncertoval slovenský harfista Michal Matejčík. Respekt mu zajistily precizní hra a originální úpravy skladeb různých stylů, což vyvrcholil...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Čáry máry fuk, ať jsem zase kluk! aneb básničky pro dětičky s tradičními Ladovými obrázky

cary mary zacek ladaV nové knížce Čáry máry fuk, ať jsem zase kluk! s příhodnou titulní kresbou Josefa Lady, kde si děti užívají zimní radovánky, představujeme soubor básniček Jiřího Žáčka in...


Literatura

Dharmachari Nagaraja: Pohádky pro malé Buddhy

Pohadky pro male Buddhy 200Příběhy v této knize dodají dětem odvahu vytvořit si pozitivní přístup k obtížím, které je mohou v životě potkat. Pokusila jsem se na tuto neobvyklou pohádkovou knihu podívat očima dětí. Jako dospělák bych řekla,...

Divadlo

Jak moc se může lišit subjektivní zkušenost a to, co považuje za skutečnost justice?

Na-prvni-pohled perexTessa Ensler (Marie Štípková) je elitní obhájkyní. V soudní síni se cítí jako doma a její práce ji nesmírně baví. Aby vyhrála, je ochotná udělat cokoliv. Promyslet dokonalou taktiku, pokládat správné otázky, po kterých mohou nás...

Film

Čas je jejím sluhou, nikoliv pánem


princezna zakleta v case perexPrincezna Ellena (Natalia Germani) je od narození prokletá. Kletba, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien (Simona Zmrzlá), se má naplnit o jejích dvacátých narozeninách. Na její oslavě se plán...