Máme tu týmovku! Deadpool: Hodný, zlý a ošklivý

Máme tu týmovku! Deadpool: Hodný, zlý a ošklivý

Tisk

deadpool3 perexVloni zavalil čtenáře komiksů šílenec jménem Deadpool a nejinak tomu je i letos. V květnu vydalo nakladatelství Crew další komiks s tímhle bláznem v hlavní roli: Deadpool 3- Hodný, zlý a ošklivý. A jak naznačuje název, DéPéčko na to nebude sám, pokocháme se přítomností Captaina Ameriky a Wolverinea.

 


Žoldák Wade Wilson aka Deadpool je s námi už od roku 1991! Crew nám loni nabídla knihy Drákulova výzva, Mrtví prezidenti a Lovec duší. Scénáristy je uctívaná dvojka Gerry Duggan a Brian Posehn a kresbu měl pod palcem Scott Koblish a Declan Shalvey.

deadpool3 2


Začínáme zapomenutým příběhem z minulosti, který nese název Deadpool, Power Man a Iron Fist a odehrává se v New Yorku v roce 1977. Příběh má sloužit jako odlehčení a ohlédnutí do doby minulé a taky jako ukázka toho, jak Deadpool spolupracuje s Lukem Cagem a Danny Randem. Spousta textu a retro styl mě odrazovala od čtení a musím přiznat, že tohle mi nesedlo.

deadpool3 3

Zato hlavní příběh, Hodný, zlý a ošklivý, vsadil na vážnější notu a známější kolegy Deadpoola – Captaina Ameriku a Wolverinea. Netušila jsem, že DP dokáže být vážný a až tak emocionální. Taky se mi líbilo, jak nenásilně byla do příběhu zapracovaná backstory obou sidekicků. Projekt X ohrožuje všechny, a proto se mu hrdinové musí postavit spolu jako tým.

deadpool3 4

Opět musím pochválit překlad pana Šmída, který ošetřuje narážky a dvojsmysly a tříbí tak Deadpoolův slovník. Za mě jednička s hvězdičkou! Zapište si do kalendáře, že v říjnu můžeme očekávat Deadpool 4: Deadpool versus S..H.I.E.L.D.

Pokud vás nezaujaly předešlé díly, doporučuji vám zkusit novinku. Jestli se dokážete prokousat retro příběhem (ale třeba s tím mám problém jen já, netuším), čeká vás plnohodnotný a ucelený příběh. Není to slepovačka historek a vtípků, ale má to hlavu a patu a taky je to o dost temnější, osobnější a vážnější, než díly předchozí.

deadpool3 1cover


Deadpool 3: Hodný, zlý a ošklivý
Autor scénáře: Gerry Duggan, Brian Posehn
Kresba: Scott Koblish, Declan Shalvey
Barvy: Val Staples, Jordie Bellaire
Obálky: Kris Anka, Declan Shalvey, Jordie Bellaire
Překlad: Darek Šmíd
Žánr: akční komiks
Nakladatelství: Crew
Rok vydání: 2017, brožované
Počet stran: 136
Hodnocení:  85 %

www.crew.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Můj luxusní koníček

r„Kdyby mi někdo před pár lety vylíčil, kam všude se s fotoaparátem podívám, že budu kvůli focení vstávat před svítáním a dobrovolně vláčet batoh plný objektivů, vysměju se mu. Proč podstupovat takové nepohodlí, když je tolik jiných, kteří mi krásy světa zpros...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Učení pro děti hravou formou aneb Procvičujeme si angličtinu

procvicujemeaj 200Těžkopádnému memorování slovíček odzvonilo! Nakladatelství Edika si pro děti od šesti let připravila sérii Deskových her, které se zaměřují na procvičování cizího jazyka. V této recenzi se podíváme na zoubek učební pomůcce, která ...


Literatura

Mlha nad Shadow Sands

mlha nad shadow sands200Nakladatelství Cosmopolis vydalo v listopadu 2020 knihu Mlha nad Shadow Sands, druhý díl detektivní série Kate Marshallová, od Roberta Bryndzy. A tato krimi rozhodně stojí za přečtení, donutí vás hltat stránky!

Divadlo

Trójanky: původní českou hru o ženách zasažených válkou nastudovaly u Švandů ukrajinské divadelnice

trojanky 200Inscenaci Trójanky inspirovanou antickými motivy i skutečnými osudy současných žen uvede 27. května v premiéře Studio pražského Švandova divadla. Novou českou hru Davida Košťáka vyprávějící o třech hrdinkách z města Trója, které kvůli válce ztrati...

Film

Karel Schinzel Člověk, který obarvil svět. Podpořte výrobu dokumentu na Startovači

schnitzel perexV sítnici lidského oka je zhruba 7 000 000 čípků umožňujících vnímat člověku 10 milionů barev kolem sebe. Pro běžného člověka je to samozřejmost a nevnímá tak složitý mechanismus, ale s nástupem éry černobíle fotografie vzniká logická o...