Vánoce v Karlíně: Michal Prokop připravuje best of desku. Pokřtí ji s hosty v rámci vánočního koncertu, který se vrátí do Fóra Karlín

Vánoce v Karlíně: Michal Prokop připravuje best of desku. Pokřtí ji s hosty v rámci vánočního koncertu, který se vrátí do Fóra Karlín

Tisk

michal prokop200V letošním roce je už 56 let na scéně. Teď se Michal Prokop, člen Beatové síně slávy radia Beat v kategorii osobnost a člen síně slávy ankety Anděl České hudební akademie, společně s kapelou Framus Five a řadou hostů vrací se svým tradičním vánočním koncertem do pražského Fóra Karlín. Hudebník, jehož písně oslovují několik generací, tady vystoupí 21. prosince od 20 hodin. Předprodej první limitované edice vstupenek byl spuštěn na portálech Ticketmaster.cz a Ticketportal.cz ve středu 6. 9. 2023.

 

 Vánoční koncert bude stejně jako v minulých letech opět mimořádnou příležitostí užít si jednu z nejvýraznějších osobností české hudební scény, a to na místě, kde v současné době vystupují ty největší hudebníci z celého světa.

“Do Fóra Karlín se vracíme, a já pevně doufám, že se v příštích letech s vánočním koncertem už nikam jinam stěhovat nebudeme. Když jsem na prknech, co znamenají svět, stál před šestapadesáti lety poprvé, vůbec jsem si neuměl představit, že na nich budu stát ještě v roce 2023,” říká s nadšením Michal Prokop.

Vánoční koncerty Michala Prokopa a jeho hostů jsou oblíbené pro svoji jedinečnou atmosféru a zpravidla představují vyvrcholení zpěvákova koncertního roku. Návštěvníci a fanoušci se mohou těšit na nejpopulárnější písně jako jsou Kolej Yesterday, Blues o spolykaných slovech nebo Bitva o Karlův most, které doplní i kousky z úspěšného alba Mohlo by to bejt nebe. I letos program vánočního koncertu zpestří řada zajímavých hostů. Mezi nimi se objeví Honza Hrubý se skupinou Kukulín, inspirovanou knihami J. R. R. Tolkiena, který zároveň na vánočním koncertu oslaví své 75. narozeniny. Další jména jsou zatím tajemstvím, jisté je, že stejně jako v minulých letech půjde o výrazné osobnosti české hudební scény.

michal prokop1

Kromě vánočního koncertu se chystá ještě jedno překvapení. Vydavatelství Supraphon si na letošní podzim připravilo vydání desky “Čas je šťastnej lhář”, jejíž křest se uskuteční právě na koncertu ve Fóru Karlín. Půjde o výběr toho nejlepšího, co Michal Prokop za šestapadesát let kariéry hrál. V prodeji bude během podzimu.

Michal Prokop je dlouhodobou stálicí české hudební scény. V jeho tvorbě se odráží vlivy soulu, rhythm and blues a progresivního rocku. V současnosti veřejně vystupuje se skupinou Framus Five a s akustickým triem. Televizní diváci ho rovněž znají jako moderátora pořadu České televize Krásný ztráty. V roce 2020 s ním vyšel obsáhlý biografický knižní rozhovor Ztráty a návraty, který se zpěvákem vedl novinář Michal Bystrov. Je členem Beatové síně slávy radia Beat a členem síně slávy ankety Anděl České hudební akademie. Je rovněž nositelem Řádu umění a literatury Francouzské republiky.

Vánoční koncert tradičně připravují agentura Joe's Garage společně s mezinárodním hudebním multižánrovým festivalem United Islands of Prague.

michal prokop2

Zdroj foto: František Ciml, Petr Čejka


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Udělejte si hezký večer, přijďte do Pekla!

pek 200Těmito slovy láká na jedinečnou tragikomedii Peklo – Dantovské variace jeden z tanečníků skupiny 420PEOPLE. Jde o choreografa a tanečníka Václava Kuneše, kterého jsme spolu s jeho kolegyní Natašou Novotnou poprosili o zodp...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Být primátorem je dřina

zpupnost 200V nakladatelství Kalibr vyšla kniha Zpupnost. Jedná se o thriller z prostředí komunální politiky, jehož autorkou je bývalá pražská primátorka Adriana Krnáčová.

...

Divadlo

Mezi námi děvčaty

Mezi nami devcaty 200V dubnu tohoto roku se na prknech Komorní Fidlovačky uskutečnila již stá repríza autorského debutu irské dramatičky a zároveň také herečky Elaine Murphyové. Slavnostní kulatou reprízu Little Gem si nenechala ujít ani samotná...

Film

Jak potrestat lidstvo? Vzít mu všechny smysly!
ImagePerfect sence je uměleckým filmem na pomezí mezi sci-fi a romancí. Dvojice mladých lidí se potkává v místě, kde muž pracuje a žena bydlí, a začínají spolu nejprve mluvit, a potom i trávit intimnější chvíle. Proží...