Festival Batch ohlašuje datum konání a první jména

Festival Batch ohlašuje datum konání a první jména

Tisk

Batch200Batch, druhý ročník klubového hudebního festivalu, se uskuteční 5. - 7. října 2023 v Brně. Jeho nadžánrový program propojí celkem čtrnáct brněnských klubů a v rámci festivalu proběhne také konference pro hudební profesionály Reconnect.



Batch v roce 2023 opět nabídne desítky umělců z domova i zahraničí a to ve čtrnácti klubech najednou. Letos se zapojí kluby Alterna, ArtBar Druhý Pád, Fléda, Kabinet MÚZ, Kafara, Melodka, Metro Music Bar, Music Lab, Ponava, Rusty Nail, Sibiř, Sono Music Club, Stará Pekárna a Vegalité, které spojuje působení v BACH - Brněnské Asociaci Clubové Hudby.

Pořádnou koncertní dávku a žánrovou pestrost předznamenávají první potvrzení interpreti. V rámci Batche se do Brna vrátí skupina Moimir Papalescu & The Nihilists, která nedávno oznámila první comebackové koncerty. Kapela, která kombinuje elektronickou hudbu s post-punkem, new wave, psychedelií nebo country v rytmu hypnotické taneční muziky, zahraje v klubu Fléda. Jako druzí jsou potvrzení kanadští post-rockeři Milanku, kteří zavítají do klubu Vegalité.

Batch Milanku

Konference ReConnect, kterou pořádá SoundCzech, MMF CR a BACH, přitáhne hudební branži do Brna! Na tři dny se sem sjede rozmanitá plejáda hudebních profesionálů, aby zde diskutovali o klíčových tématech a problémech, které jim komplikují každodenní činnost, vyměnili si zkušenosti, posbírali nové kontakty, dozvěděli se novinky z aktuálního dění v oboru a vzájemně se inspirovali. Přes den budou na programu panely, workshopy, debaty, networking… a večer pak koncerty po celém městě v rámci festivalu BATCH.

Batch Reconnect 2023

Vstupné bude stejně jako v roce 2022 jednodenní nebo celofestivalové a návštěvníkům akce bude umožňovat libovolně přecházet mezi kluby. Ve středu 19. dubna startuje předprodej early birds vstupenek v síti goout.cz. V limitované edici za 450 Kč si tak fanoušci klubové hudby budou moci pořídit celofestivalovou vstupenku. Akce se koná za finančního přispění Fondů EHP a Norska, Ministerstva kultury České republiky a města Brna.

 Batch 2023

Více informací:

web: batchbrno.cz
facebook: facebook.com/batchbrno
instagram: instagram.com/batch_brno/
fb event: https://fb.me/e/3mEXOTRwZ


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Recyklované pohádky pohledem VIP patronů

2qO projektu Recyklohraní a Recyklovaných pohádkách jste se na našem webu mohli dozvědět více z tiskových zpráv a také z rozhovoru s ředitelkou, paní Ilonou Johnovou Koukalovou. Nyní máte možnost podívat se na projekt očima jeho VIP patronů, mezi které patří fotograf...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Pobertův plánek spolu s kouzelnou hůlkou!

HP 01Fanouškům Harryho Pottera jistě není třeba Pobertův plánek představovat. Jde o jedinečnou mapu Bradavic, která znázorňuje pohyby každého člověka na hradě. A nyní, díky nakladatelství Albatros, ji můžete vlastnit také!

 <...

Divadlo

Hadry, kosti kůže. Miroslav Hanuš exceluje v roli Wericha

hadry perexVila na Kampě – U Sovových mlýnů 501/7. Dříve Dobrovského, dnes Werichova vila. Od roku 1945 až do své smrti roce 1980 zde žil „národní klaun a národní rabín“ Jan Werich. V roce 1948, půl roku po odchodu Jiřího Voskovce, se sem do přízemí nastěho...

Film

Karlovy Vary: lze odmítnout pozvání na slavnost?

KVIFFlogo1Na letošním karlovarském filmovém festivalu bude uvedena řada digitálně restaurovaných filmů, mezi nimi i české podobenství Jana Němce O SLAVNOSTI A HOSTECH. Diváky naprosto přehlížený, ovšem odbornou veřejnosti velebený snímek, v němž se nacházely ...