Dan Bárta & Illustratosphere zvíří prach i na podzim

Dan Bárta & Illustratosphere zvíří prach i na podzim

Tisk

Barta200Dan Bárta & Illustratosphere odstartují 3. října v pražské La Fabrice další část svého turné „Zvířený prach“. Koncerty se budou vázat ke stále aktuálnímu albu „Kráska a zvířený prach“ a proběhnou v patnácti městech.



Startovní vystoupení v Praze v La Fabrice se 3. října odehraje přesně o rok později od křtu dlouho očekávaného alba „Kráska a zvířený prach“, který se uskutečnil ve vyprodaném Divadle Archa. Křestní koncert byl několikrát překládán díky anticovidovým opatřením, stejně jako celá řada dalších vystoupení, která byla naplánována ihned po vydání desky v březnu 2020.

barta obal

„Všechny koncertní dluhy však byly již splaceny na jaře letošního roku a mezi aktuálními vystoupeními jsou již jen nově domluvená, leč často tradiční a oblíbená místa,“ uvedla manažerka skupiny Štěpánka Kubíčková. „Program koncertů budou tvořit jak aktuální skladby, tak průřez starší tvorbou a pravděpodobně nebude chybět ani nějaký ten bonus v podobě celosvětově známého songu,“ dodala.

Turné kromě Prahy zahrne např. 20. listopadu Plzeň, 21. listopadu Ostravu, 28. listopadu Brno a zakončeno bude 3. prosince v Hořovicích. Kapela vystoupí v již zavedené sestavě, kterou tvoří kromě Dana Bárty kontrabasista a baskytarista Robert Balzar, klávesista Filip Jelínek, kytarista Miroslav Chyška a slovenský bubeník Martin Valihora.

Barta1

Zvířený prach tour 2022:
03.10. Praha – La Fabrika
05.10. Varnsdorf – Městské divadlo
19.11. Klášterec nad Ohří – Kulturní centrum
20.11. Plzeň – Měšťanská beseda
21.11. Ostrava – DK Poklad
22.11. Valašské Meziříčí – Velký sál KZ
23.11. Zlín – Divadlo Malá scéna
26.11. Nové Mesto nad Váhom (SK) – Blue Note
27.11. Valtice – Barokní divadlo
28.11. Brno – SONO Music Club
29.11. Chotěboř – Kino
30.11. Litomyšl – Music club Kotelna
01.12. Olomouc – Kino Metropol
02.12. Mariánské Lázně – Club Na Dvorku
03.12. Hořovice – Klub Labe

Více informací:

https://danbarta.cz/
https://fb.watch/fFWG85VTWa/ - pozvánka Dana Bárty na koncert v La Fabrice

Předprodej vstupenek na koncert v La Fabrice


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zuzana Pospíšilová: Raduji se z toho, že svými knihami dokážu děti potěšit

archiv Zuzana PospíšilováPíše pohádky, básničky, hádanky, příběhy o zvířátkách, povoláních, napínavé příběhy s vesmírnou tematikou nebo dětské detektivky. Inspiraci pro své příběhy nachází Zuzana Pospíšilová všude kolem sebe a to...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Vikingové a vědmáci v podání českého autora - Hladová smečka

sladek hladova smecka 200V květnu vydalo nakladatelství Mystery Press knihu mladého českého autora Martina Sládka Hladová smečka. Děj nás přenese do doby dávno minulé, do doby, kdy svět věřil na magii, do nádherného leč nemilosrdného Norska, ...

Divadlo

Úspěšně lze cestovat do pravěku nejen na filmovém plátně, ale i na divadelních prknech

cesta-do-praveku 200Říká se, že pachatel se vrací na místo činu. Občas je těch pachatelů víc, třeba čtyři. A vracejí se na míst více. Třeba do Zlína a třeba do pravěku. Přesně tak tomu bylo v neděli 2. listopadu, kdy se ve zlínském Městs...

Film

Špion Johnny English znovu zasahuje
ImageOd pokračování ztřeštěné parodie na Jamese Bonda by se dalo očekávat, že její úroveň poklesne, stejně jako tomu bývá v mnoha jiných případech ne příliš pochopitelných pokračování. Ale tentokrát úroveň filmu kupodivu s...