Rachot zve na koncert FREETOWN QUARTET

Rachot zve na koncert FREETOWN QUARTET

Tisk

freetown quartet 200Freetown Quartet – Spontaneita, improvizace, vintage zvuk. Kapela Freetown Quar-tet vznikla předminulý rok v dánské Kodani, kde se potkal saxofonista Luboš Soukup a pianista Vojtěch Procházka za účelem natočení LP v legendárním klubu Børneteate-ret v autonomní části Kodaně Christianii.

 

 

Energická hra, svoboda projevu a imaginace bez hranic jsou znaky hudebních vystoupení kvarteta a „neučesanost“ jejich projevu je stejně vítanou devizou, jako kongeniální nasazení hráčů. Na rozdíl od alba bude v Punctum vystupovat skvěle swingující a groovující rytmika Uhrík a Urbánek.

Koncertní obsazení:

Luboš Soukup – saxofony, klarinet
Vojtěch Procházka – klavír, keybord
Rastislav Uhrík – kontrabas
Marek Urbánek – bicí 

freetown quartet

FREETOWN QUARTET (CZ)
Čtvrtek 22. července / 21:00 / Jazz Dock
Ceny: do 21. 07. 2021 na stání / standing 150,- CZK, sezení / seated 250,- CZK
Vstupenky:
https://rachot.cz/freetown-quartet-2021/
https://www.jazzdock.cz/cs/koncert/freetown-quartet

Více informací: https://rachot.cz/freetown-quartet-2021/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Yvona Žertová

yvon 200V říjnu letošního roku načne režisérka Yvona Žertová jedenáctý rok s Toboganem. Zdalipak oslavili s moderátorem Alešem Cibulkou své desetiletí? I na to jsme se paní režisérky zeptali.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Šedý muž – akce, špioni a zase akce

sedy muz 200V červenci se na pultech knihkupectví objevila nadupaná kniha plná akce Šedý muž amerického autora Marka Greaneyho, jež vyšla v Edici světový bestseller a která se pyšní tím, že je předlohou pro nejdražší film společnosti Netflix. A dočkáme se ...

Divadlo

Trollové mezi námi

Trollove 2Pražská čtvrt Letná. V jednom z barů popíjejí mladý absolvent práv Vojta a tajemná dívka Lena, která se mu líbí a o které touží dozvědět se víc. Dokonalé rande ale přeruší telefonát, který nejenže zhatí Vojtovi všechny jeho plány, ale i obrátí j...

Film

Hranice Agnieszky Holland a krátký film z FAMU budou soutěžit na letošních Benátkách

Sea Salt (c) other storiesDo hlavní soutěže mezinárodního filmového festivalu v Benátkách byl vybrán nový film Agnieszky Holland Hranice. V další soutěžní sekci Orizzonti se představí krátký hraný snímek Mo...