Zpěvačka MAKY vidí český pop jinak

Zpěvačka MAKY vidí český pop jinak

Tisk

MAKY 200Výraznou změnou hudebního stylu a novým pseudonymem o sobě dává vědět zpěvačka Markéta Poulíčková alias MAKY. Zpěvačka v poslední době vystupuje převážně v zahraničí s uznávaným projektem Rock The Opera, po boku legend jako je Joe Lynn Turner (Deep Purple, Rainbow) nebo Uli Jon Roth (Scorpions). A nyní přichází s prvním českým singlem STOP z připravované desky. Electro-pop ovlivněný zvukem 80’s a české texty. To je nová MAKY.

Při práci na novém singlu s názvem STOP, na kterém se MAKY autorsky podílela, spolupracovala se špičkovým producentem Lukášem Chromkem (Ewa Farna, Thom Artway), nebo třeba Zbyňkem Raušerem (Portless, Walkmanz). „Dlouho jsem cítila, že se dá česká písnička pojmout jinak. Nebýt za každou cenu cool a trendy na úkor písničky jako takové. Chtěla jsem dát důraz na frázování, výraz, a přitom zachovat aktuální sound,“ říká zpěvačka, která na singlu pracovala více než půl roku.

Singl STOP vychází společně s výpravným videoklipem. „Společnost od nás neustále očekává maximální výkony, a to se často podepisuje na psychice. Každý známe ten moment, kdy máme chuť zakřičet STOP! Už ne! A o tom je má píseň i klip,“ říká s úsměvem MAKY.

Za výrobou klipu stojí Zdeněk Sopůšek a David Sklenář.

Zpěvačka MAKY klade velký důraz na živé vystupování, a proto je již na léto nasmlouváno několik festivalů, kde společně s kapelou zahrají nejen aktuální singl. Otázkou je, jak to teď s živými koncerty bude. V nejbližší době chystá zpěvačka pro své fanoušky další překvapení v podobě live session videa.

https://www.instagram.com/makymusicofficial/
https://www.facebook.com/makymusicofficial/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

NEZAPOMÍNEJME DĚTEM VYPRÁVĚT - Rozhovor se Spolkem Storytelling

Storytelling200Spolek Storytelling se věnuje vyprávění příběhů už několik let. Vypráví na nejrůznějších akcích, ve školách, knihovnách, na festivalech, v divadlech i kavárnách. Učí také zájemce na seminářích, jak poutavě a zajímavě vyprávět, ať už dětem ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Cesta do hlubin kleptomanské duše

zpoved kleptomanky perexValentine de Lestrangeová je úspěšnou znalkyní současného výtvarného umění a manželkou zámožného bankéře a prezidentova dobrého přítele, který se stal ministrem financí. Synonymy jejího života jsou luxus a pohodlí. Z...

Divadlo

Záhada Jablůňkov witch

altČarodějnici, která stojí za ztrácením dětí, nemají jen v Blair. Jedna jí podobná řádí i ve vesnici Jablůňkov. Tu z Blair “jen” mapovali studenti s kamerou v ruce, proti čarodějnici od Jablůňkova byl nasazen detektiv Lupa. Její záhadu rozpl...

Film

Hlásí se zvláštní jednotka - Památkáři

pamatkari1 uvodkaFilm o závěrečné části druhé světové války, o které vás v dějepise zřejmě neučili. Pátý film George Clooneyho, při kterém zasedl na režisérskou židli, ale stihl si v něm i zahrát. Takže: „Kdo zařídí, aby socha Davida pořád stála a Mona...