NAVŠTIVTE ROMANTICKÉ SOUTĚSKY!

NAVŠTIVTE ROMANTICKÉ SOUTĚSKY!

Tisk

hrensko vodnik 200Hřensko na Děčínsku bez ohledu na povodně otevře v sobotu 8. 6. 2013 obě soutěsky na Kamenici turistům.

 

 

 

Silnice z Děčína do Hřenska je zatopená, přístup k soutěskám je tedy možný pouze vrchem přes Růžovou nebo Meznou a Mezní Louku. Samotné Hřensko už zaplavilo Labe, obec je bez elektřiny, hasiči a záchranáři se mezi objekty pohybují na člunech. Nejníže položenou obec v zemi postihly povodně v poslední době poněkolikáté.

„Potřebujeme peníze, proto otevřeme soutěsky, ačkoliv je v obci voda," vysvětluje starosta Hřenska Jan Havel.

hrensko

Divokou a Edmundovu soutěsku navštíví ročně až 150 000 návštěvníků a obec tak získává provozováním soutěsek a parkovišť kolem 12 milionů korun.

„Občerstvení v soutěskách bude fungovat. Cestu zpět na lodičkách budou mít turisté nyní zdarma," doplnil starosta.

Pomozme všichni Hřensku, na které jako kdyby se při řešení opakovaných povodní poněkud zapomnělo. Protipovodňové zábrany chránící města podél českých řek zabraňují rozlití toků, a tím „hrnou“ vodu do tohoto nejníže položeného městečka u nás.

hrensko vodnik

Proto si naši podporu zaslouží, a tak pojeďme do Hřenska!

Lidskou silou poháněná loďka vás proveze mezi skalními útvary, převozník seznámí s živými i zkamenělými obyvateli obou soutěsek. Vaše děti určitě pobaví vtipné vyprávění o vodníkovi a skalní rodině. V okolí Hřenska je mnoho jedinečných cílů pěších výletů pro zdatné turisty a báječně se tu vaří, což určitě každý návštěvník ocení!

Více informací o krásách Hřenska najdete na webových stránkách http://www.hrensko.cz/ a http://www.soutesky-hrensko.cz/

hrensko pravcicka brana


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na vánoční kapry se mi vylilo červené víno, říká poslankyně Jitka Chalánková

chalan 200Poslankyně sněmovny Jitka Chalánková (TOP 09) má k jídlu, eufemisticky řečeno, kladný vztah. Ráda jí, ráda vaří, ráda stoluje s celou rodinou, přidává i jednu vánoční historku s kapry polité červeným vínem.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Film - náš pomocník

film200V posledních letech byly několikrát zveřejněny soubory filmů, sjednocených autory (cestopisy Hanzelky a Zikmunda), případně výrobcem (zlínské reklamy). Nyní Národní filmový ústav ve spolupráci s Filmexportem vydal záslužný komplet krátkých filmů z 50. ...


Literatura

Chutná vražda vždy sladce?

vodni meloun200V nakladatelství Kalibr vyšla mladému autorovi Marku Ottovi detektivka s názvem Vodní meloun. Stojí za to?

...

Divadlo

Rozloučení s pohádkou O perníkové chaloupce se nadmíru povedlo

pernikova chaloupka200Neděle 17. února 2013 se nesla ve zlínském Městském divadle v duchu loučení. Dětští diváci a jejich rodiče měli možnost naposledy vidět oblíbenou pohádku O perníkové chaloupce aneb Jenom jako....

Film

DVD Zvonilka: Tajemství křídel

zvonilka magicbox 200Distribuční společnost Magic Box přináší na DVD další díl volné série Zvonilka s názvem Tajemství křídel. Studio Disney se opět zaměřilo na dívčí publikum a připravilo pro ně ...