RADIO TYGR odvysílá živě rozhlasové hry, rozhovory i koncert kapely DebbiLove

RADIO TYGR odvysílá živě rozhlasové hry, rozhovory i koncert kapely DebbiLove

Tisk

RADIO TYGR 200Divadelní soubor Tygr v tísni připravuje další živé vysílání online RADIA TYGR z Divadla VILA Štvanice. V sobotu 30. 1. mezi polednem a půlnocí nabídne poslouchačům atraktivní rozhlasový program pro dospělé i pro děti. Těšit se mohou na autorské podcasty, povídky, básně, rozhovory, živý koncert kapely DebbiLove, pohádku pro děti a celou řadu dalších pořadů. RADIO TYGR je možné poslouchat online na webové platformě Zeno zeno.fm/radio-tygr, případně v aplikaci Zeno v mobilním telefonu.

“Celým programem se prolne tematická linka deníků Pavla Juráčka z let 1974-1989, jejichž divadelní adaptaci Tygr v tísni v těchto dnech připravuje. Projekt RADIO TYGR nám umožňuje novým tvůrčím způsobem komunikovat s diváky i v době, kdy pro ně v důsledku karantény nemůžeme hrát,” vysvětluje umělecký ředitel Ivo Kristián Kubák.

Sváteční vysílání RADIA TYGR se koná u příležitosti narozenin jedné ze zakladatelek Tygra v tísni Marie Novákové, která působí jako umělecká šéfová, dramaturgyně a autorka.

JAK SI PUSTIT RÁDIO?

Vysílání proběhne na internetové stanici na platformě Zeno, poslouchat ji můžete z pohodlí domova v rámci webového rozhraní zde: zeno.fm/radio-tygr.

Pokud si chcete vzít rádio s sebou na procházku nebo do auta, doporučujeme nainstalovat mobilní aplikaci zeno.fm: iOS bit.ly/zeno_app_ios, Android bit.ly/zeno_app_android

RADIO TYGR 1


Program narozeninového vysílání
Sobota 30. 1. 2021 od 12:00 do 00:00
LAĎTE NA: zeno.fm/radio-tygr

V průběhu celého vysílání můžete volat nebo psát své sny a v 23:30 si v živém pořadu Tygra ve snu viděti poslechněte jejich dramaturgicko-režisérsky tarotový výklad.

ČÍSLO DO STUDIA: 704 221 842

12:00 | Kalendárium

12:05 | Akramovy Vopičárny
Humorná talkshow herce, režiséra a finančního ředitele Akrama Opičky Georgiho a jeho slavných přátel z branže. Pozvání přijala Renata Vordová a Roman Černík.

13:00 | Dobré a špatné zprávy

13:05 | Rád vařim
Kuchařská audioshow vysílaná přímo od plotny herce Michala Lurie.

13:30 | Jan Burian a jeho ostrovy
Cestovatelské fejetony, písničky, básně a klavírní improvizace uvádí Jan Burian, písničkář, spisovatel a autor knihy Ostrovy, majáky a mosty, který vás tentokrát vezme na ostrov Helgoland.

14:00 | Dobré a špatné zprávy

14:05 | Vercajk
Kutilský magazín přináší triky, fórichtuňky a fígle scénografky Ivany Kanhäuserové.

14:35 | Číst Juráčka
Řada “Číst Juráčka” vznikla ve spolupráci s Knihovnou Václava Havla. Můžete se těšit na povídky Sněženky pro Irmu a Některá chvíle. Účinkují: Marie Švestková, Jiří Böhm, Petr Šmíd. Hudba: Jen Hovorka

15:00 | Dobré a špatné zprávy

15:05 | Básně bez práv

Své oblíbené básně od antické poezie, přes starověkou Čínu, národní obrození, romantismus až po expresionismus a dekadenci přednese umělecká šéfová, dramaturgyně a autorka Marie Nováková.

RADIO TYGR 2

15:30 | Paráda I.
Hitparádu písní a skladeb z inscenací Tygra v tísni uvádí umělecký šéf a režisér Tygra v tísni Ivo Kristián Kubák oblíbené písně z inscenací. Tentokrát přivítá editorku Radia Tygr a kmenovou režisérku Tygra v tísni Zuzanu Burianovou.

16:00 | Dobré a špatné zprávy

16:05 | Ve spárech literatury
Autorkou pohádkového vyprávění pro děti Mařenka a Čenda je Alena Zemančíková, spisovatelka a publicistka. Čte Vít Roleček, člen hereckého souboru Národního divadla Moravskoslezského.

16:30 | Paráda II.
Hitparádu písní a skladeb z inscenací Tygra v tísni uvádí umělecký šéf a režisér Tygra v tísni Ivo Kristián Kubák a Jitka Černohorská.

17:00 | Dobré a špatné zprávy

17:05 | Divadlo je věda
Herec Tomáš Havlínek, jeden z představitelů Pavla Juráčka v chystané inscenaci, a vědkyně Marie Kratochvílová, editorka Juráčkových deníků, hovoří o souvislostech umění a vědy, tentokrát na téma Pavel Juráček.

18:00 | Zahraniční zprávy
Živé vstupy od našich zahraničních reportérů.

18:05 | DOKUMENT: Tichá noc, tmavá noc
Podcast dokumentuje vznik imerzivní inscenace "Tichá noc, tmavá noc" o údělu herců, filmařů a cirkusáků v časech Slovenského národního povstání, kterou začal počátkem roku 2020 tvůrčí tým Tygra v tísni zkoušet na Slovensku ve zvolenském Divadle J. G. Tajovského.
Autorka dokumentu: Alena Zemančíková
Tvůrčí tým inscenace: Režisér Ivo Kristián Kubák, dramaturgyně a autorka Marie Nováková, výtvarnice Aneta Kučeříková a hudebník Petr Filák

19:00 | Dobré a špatné zprávy

19:05 | Můj styl
Magazín o tom, jak si udržet glanc i v karanténě, uvádí Michal Lurie s Kateřinou Tvrdíkovou. Pozvání do studia přijal Martin Falář, režisér a autor.

19:15 | Rozhlasová hra živě: Špatné zprávy
Evangelium poražených. Dobrá zpráva pro ty, kteří v běhu života neobstáli. Temná slepičí polévka pro duši. Moc přítomného bezútěšného okamžiku. Rozverná revue plná neradostných příběhů v koprodukci Divadla Bufet a Tygra v tísni.
Autor: Martin Falář

20:00 | Dobré a špatné zprávy

20:05 | Večerní koncert ŽIVĚ: DebbiLove (Bio Masha a Luděk Kazda)
Bio Masha, scénograf, femme terrible české slam poetry, a Luděk Kazda, všestranný múzický samorost ovládající všemožné nástroje nikoliv jejich znalostí, nýbrž sebevědomým přístupem. Sehraná dvojice vytváří vlastní hity a jejich snem je hrát dobře a dlouho jako jukebox, aby všichni byli šťastní a nevadilo jim, že skladby nikdy předtím neslyšeli a mnohdy ani potom neuslyší.

21:00 | Dobré a špatné zprávy

21:05 | Legrační sranda
Sváteční jízda trapného humoru k večerní sedmičce vína s Michalem Luriem a Táňou Havlovou. Host: Bio Masha.

21:30 | Bonus I: Tichá noc, tmavá noc
Rozhovor s dramaturgyní Mášou Novákovou a režisérem Ivo Kristiánem Kubákem o scénáři inscenace Tichá noc, tmavá noc z doby příprav.

22:00 | Dobré a špatné zprávy

22:05 | Samety paní Havlové
Důvěrnou talkshow s hvězdičkou pro všechny osamělé duše uvádí podmanivá inspicientka a herečka Táňa Havlová, která si zve odvážné a otevřené hosty. Na téma Orální sex diskutují Marie Štípková a Filip Rajmont.

RADIO TYGR photo 2

23:00 | Dobré a špatné zprávy

23:05 | Bonus II: Tichá noc, tmavá noc
Rozhovor se scénografkou Anetou Kučeříkovou a dramaturgyní Mášou Novákovou o prostorech a scénografii inscenace Tichá noc, tmavá noc z doby příprav.

23:30 | Tygra ve snu viděti
Jestliže ve snu vidíte tygra, podvedete svého partnera. Nebo vyhrajete značnou sumu. Nebo spadnete ze skály a zároveň vyhrajete značnou sumu. Dramaturgicko-režijní interpretace vašich snů. Pořadem provází Leo Sebastián Kubát, Madam Zvija a Miss Planeta.
Podělte se s námi o své sny a poslechněte si jejich výklad.
ČÍSLO DO STUDIA: 704 221 842

23:50 | Tygří Archlív
Krátké nahlédnutí do tygřího archivu - zasuté nahrávky rozhovorů, divadelních zkoušek, večírků, konfliktů a zpovědí vás provedou dosud nezveřejněnou desetiletou historií Tygra v tísni.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Richard Jaroněk: Starý lovec už jen tak bezmyšlenkovitě do všeho nekouše

Jaronek zralok perexCo si mnozí z nás představí, když se řekne ,,velký bílý ŽRALOK“? Hádám, že jste si právě vybavili nezastavitelného zabijáka, nejen díky filmu ,,Čelisti“ obecně vžitý předsudek. Nemám pravdu? Tito tvorové ale za svou robustnost ne...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

MACBETH – Too Much Blood, klasika tak trochu jinak

ldy MacbethDivadelní adaptace jednoho z nejznámějších děl mistra dramatu, Williama Shakespeara, v podání českého filmového a divadelního režiséra a dramatika Davida Jařaba svou nevšedností a minimalismem, až komiksovou stručností textů a precizním zpodobn...


Literatura

Doreen Virtue: Chci změnit svůj život, ale nemám na to čas

Chci zmenit svuj zivot200Je asi fádní psát o knihách Doreen Virtue, že jsou revoluční. Andělská psycholožka umírňuje a tohle je druhá kniha od ní, při které mám pocit celistvosti. A to i bez andělů. Opravdu fundované rady, preci...

Divadlo

Celebrity

Celebrity 200Představení Celebrity je spíše než hrou hořkou výpovědí o stavu dnešní doby, a to nejen života celebrit, chcete-li slavných osobností, ale i našich životů a toho, co vše jsme schopni obětovat v zájmu naší důležitosti.

Film

Víly z Inisherinu se jen plouží

Vily 2Přeceňovaný dramatik Martin McDonagh, jenž se u nás proslavil pokrokářským požadavkem, že postavu černocha nesmí hrát nikdo jiný než černoch, se dopustil i několika filmů, které opíral o morbidní humor a různě vyšinuté postavy (V Bruggách, Sedm psychopatů, Tři...