Komiks Píseň moře byl i zfilmován

Komiks Píseň moře byl i zfilmován

Tisk

Píseň mořeNechte se unášet starobylými keltskými mýty a bájemi, které vás vezmou až na samou hranici našeho světa. Dojemný příběh, který se vás chytne za srdce. Ta píseň, kterou selkie zazpívá, může zachránit celý fantaskní svět již téměř zapomenutých bytostí. Zdá se to být náročný úkol pro jednu malou tulení vílu, není ovšem sama. Na její dobrodružné výpravě ji doprovází nejen její vlastní odvaha, odhodlání a statečné soucitné srdce, ale i její starší bratr Ben a věrný čtyřnohý přítel Cú.

Přiznám se, že tento komiks jsme si s dcerami vybraly na základě zhlédnutí jeho filmové verze, mimochodem získala i nominaci na Oscara za nejlepší animovaný film, kterou naprosto zbožňujeme. Zajímalo nás, jestli se kniha i filmové ztvárnění budou nějak obsahově lišit či se dozvíme něco zajímavého, co ve filmu nebylo apod. Zklamány jsme určitě nebyly. Textově i ilustračně si jsou velmi podobné, téměř by se dalo říci, že se shodují. Na konci je však kniha obohacena o text Písně moře i její překlad, malý slovníček a bonusový příběh s názvem „Domů pospíchej“ napsaný speciálně pouze pro tento komiks. Ovšem faktem je, že celkově je dílo naprosto úžasné. Samotná kniha, i když poměrně těžší, krásně padne i do dětských rukou, doplňují ji nádherné ilustrace na lesklém, hladkém papíře, které jen umocňují prožitek z četby. Stačí jen otáčet stránky a kochat se.

Kam zmizela máma? Proč jim zde zanechala pouze jeho sestru Saoirsu, bez jediného vysvětlení? Proč, jeho malá sestra Saiorsa nemluví? Pro desetiletého Bena, kterému náhle zmizela máma, všechny tyto otázky zůstávají bez odpovědi. Je spíše zahořklý a vinu svádí na svou mladší sestru Saoirsu, které místo, aby byl oporou, je ona pro něj rivalkou. Brzy se však začnou dít události, které jemu i jeho malé sestřičce změní život.
Jednoho dne malá Saoirsa objeví bílý hebounký kožíšek, díky kterému zjistí, kým skutečně je. Tuto radost s ní však nesdílí zbytek její vlastní rodiny a pro Saoirsina otce se tímto stává situace již nadále neúnosná a rozhodne se, že ji i jejího staršího bratra Bena pošle bydlet spolu s jejich babičkou do města. Benovi i Saoirse se začne záhy stýskat po jejich životě v majáku u moře a rozhodnou se utéct. Netuší, že je jim v patách zlá čarodějnice Macha, která postupně proklela v kámen svého vlastního syna a další mýtické bytosti. Ti bohužel zůstali uvězněni v našem světě a čekají na vysvobození, aby mohli odejít do své říše za mořem a s napětím očekávají jestli je někdo vysvobodí.

Píseň moře

Název: Píseň moře
Autor: Samuel Sattin
Pro čtenáře: od 9 let
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2024
Počet stran: 272
Hodnocení: 90%

https://www.grada.cz/pisen-more-13399/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nazdar, vitamíne je tragický i komický příběh

Vitamine nazdar200Jsou romány, které si přečteme jednou a nezanechají v nás žádný velký dojem. A naopak vycházejí romány, které se nám úspěšně vryjí pod kůži. Takovým románem je prvotina Rachel Khongové Nazdar vitamíne, který u nás letos vydalo nakla...

Divadlo

Divadelní Flora odstartovala ve velkém

altOd čtvrtečního večera probíhá v Olomouci jeden z největších českých divadelních festivalů, Divadelní Flora. Její 16. ročník přibližuje festivalovým návštěvníkům tvorbu režiséra Jana Mikuláška, v unikátní retrospektivě se loučí s p...

Film

Kouzelný svět cirkusu ožívá na stránkách knihy Orbis cirkus

Orbis cirkus 200O cirkusu vyšla už řada knížek i časopiseckých úvah, ovšem důsledně shrnující publikací je teprve Orbis cirkus. Skládá ze dvou rozsáhlých textů, jednak Hanuše Jordana (Příběh českého cirkusu), jednak Ondřeje Cihlá...