Proč? Země

Proč? Země

Tisk

proc zeme 200Brilantní odpovědi na zapeklité otázky – tak zní podtitul nové dětské encyklopedie plné obrázků, fotek a informací Proč? Země, která vyšla v dubnu u nakladatelství Pikola.



Proč encyklopedie?

Nakladatelství Pikola má celou edici Proč? Dětské encyklopedie, můžete si tedy vybrat z lákavých knih Proč? Encyklopedie, Proč? Zvířata, Proč? Vesmír a nejnovějším přírůstkem je Proč? Země od odborníka Dr. Devina Dennieho, která zabaví a poučí malé i velké.

Kdo za tím stojí?

V knize žel zatím žádné informace o autorovi nenajdeme, ale doktor Devin Dennie je spisovatel, producent a moderátor pořadu Geology Kitchen. Jde tedy o odborníka na slovo vzatého. Během let pracoval na celé řadě vzdělávacích pořadů a videí a dokumentů.

Co zde najdeme?

Kniha je velmi přehledně zpracována, nabízí Obsah, kde najdeme větší kapitoly Naše planeta, Povrch země, Modrá planeta, V povětří, život na Zemi. Ke konci najdeme Odpovědi na otázky, kvíz Vyzkoušej kamarády!, praktický Slovníček a Rejstřík. Co mi na zpracování vyloženě vadí, je přebal knihy – je zde výřez, který sice vypadá efektivně, ale je velmi nepraktický a obávám se, že při používání se brzy poničí. Kéž by pod něj dali aspoň folii a ne hned papír.

Jak knihu hodnotím?

Edice Proč? od nakladatelství Pikola je velmi povedená a musím ji doporučit všem pro obsažené informace, zajímavě zvolené otázky, celou řadu fotek a obrázků, diagramů. Dvojstránky se někdy čtou na šířku, jindy na výšku a i toto je pěkné ozvláštnění. Děti se naučí mnoho o naší planetě a malé opáčko neuškodí ani rodičům.

proc zeme

Název: Proč? Země
Autor: Devin Dennie
Žánr: encyklopedie pro děti
Originální název: Why does the Earth need the Moon? (2019)
Nakladatelství: Pikola
Rok vydání: 2020, pevná vazba
Počet stran: 144
Hodnocení: 90 %

Odkaz: https://www.euromedia.cz/proc-zeme/kniha/11471/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jak se vyvíjela česká literatura

ceska literatura perexO dějinách české literatury (ale také divadla, hudby, výtvarnictví…) vycházejí více či méně objemné svazky po více než dvě staletí. Jedině nejmladší filmové umění dosud na své souhrnné zpracování dosud čeká, ačkoli pr...

Divadlo

Rychlé šípy aneb Kam se poděli gentlemani? … o zábavu a humor není nouze

rychle sipy divadlo radostKdyž jsem šel na představení Rychlé šípy, nevěděl jsem, co od toho mám čekat. Pětici kamarádů zná snad každý. Všichni vědí, kdo to byl Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Čer...

Film

Jak se utvářejí naše české minulosti?

Konstrukce minulostiKamil Činátl se již v knize Dějiny a vyprávění (recenzováno zde - http://www.kultura21.cz/literatura/3092-palack...