V červnu na tradiční Den dětí v Braníku

V červnu na tradiční Den dětí v Braníku

Tisk

den deti perexUkázky železniční techniky, jízdy nostalgickými parními a motorovými vlaky, historická tramvajová a autobusová linka, nebo bohatý doprovodný program na nádraží Praha-Braník; to vše čeká i letos na všechny malé i velké příznivce železnice a další zájemce první červnovou sobotu na nádraží Praha Braník.

 

den deti 1

Koná se zde další ročník tradičního Dětského dne, i letos s bohatým celodenním doprovodným programem.

den deti 2

Železniční stanice Praha - Braník leží na trati Praha - Vrané nad Vltavou - Čerčany / Dobříš. První úsek této tratě byl uveden do provozu v roce 1882; v Braníku již tehdy ležela malá železniční stanice. Trať je jednokolejná a kromě úseku z Hlavního nádraží do Krče neelektrifikovaná. Jsou po ní provozovány pouze osobní vlaky. Trať je známá i díky legendárnímu Posázavskému pacifiku.

den deti 3


Den dětí v Braníku
Sobota 3. 6.,
Nádraží Praha Braník


den deti

den deti 4

Ctibor Čejpa, ilustrační foto autor


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nenechte si ujít Thiliezovu prvotinu

krvavy andel 200Nakladatelství XYZ potěšilo všechny fanoušky francouzského spisovatele Francka Thillieze a vydali jeho prvotinu s názvem Krvavý anděl.

 

...

Divadlo

Zhudebněná biografie překrásného děcka

200divDo Hradce Králové soustředila své tvůrčí síly dvojice Baláš - Brousek, aby v originálním zpracování mohla na scéně Klicperova divadla znovu ožít smyslná blondýna s ještě smyslnějšími iniciály.

...

Film

Protiválečný, depresivní a emočně nabitý Lovec jelenů na DVD

lovec perexPři vyhlašování Oscarů za rok 1978 absolutně triumfovalo psychologické drama Lovec jelenů reagující na americký syndrom vietnamské války, které získalo hned pět sošek, včetně těch za nejlepší film a režii. I po šestatřiceti letech ...