Nejnavštěvovanějším místem Prahy je Hrad, druhá je pražská ZOO

Nejnavštěvovanějším místem Prahy je Hrad, druhá je pražská ZOO

Tisk

Praha200Zvyšující se počet turistů přijíždějících do Prahy se promítá také do návštěvnosti místních pamětihodností, výstav a dalších kulturních akcí.

 

 

                                                                                 

Největším turistickým lákadlem metropole je dlouhodobě Pražský hrad, do jehož expozic si v uplynulém roce koupilo vstupenku téměř 1 876 000 lidí.

Dalším oblíbeným cílem je pražská zoologická zahrada s 1 318 000 platícími návštěvníky, nebo Staroměstská radnice, kam loni přišlo 797 000 turistů. 

                                                                 Praha1

Více než 200 tisíc platících loni evidovali v objektech pod správou Národního muzea (250 000), v Království železnic (246 000), v Národním technickém muzeu (245 000), ve Staronové synagoze (216 000) nebo ve Veletržním paláci (209 000).

Z krátkodobých výstavních projektů nejvíc zaujala expozice Hrady a zámky objevované a opěvované, kterou v Jízdárně Pražského hradu zhlédlo 79 000 lidí; do Botanické zahrady Troja přišlo na výstavu Motýli 56 tisíc návštěvníků. Zaujala také přehlídka děl česko-francouzské malířky Toyen v Muzeu Kampa, kam přišlo 42 000 osob.

 

Praha2

Zájem byl i o veletržní akce, pořádané v hlavním městě.

Jen v loňském roce se v Praze ubytovalo téměř 6 milionů hostů; více než tři čtvrtiny z nich tvořili cizinci.


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Klíč ke štěstí a Obchod se štěstím

klic ke stesti200Ačkoliv jsou obě knížky útlé, nelze je číst naráz, plynule. Jednotlivé příběhy se postupně rozvinou a můžeme o nich zpětně přemýšlet, objevovat paralely, nechat je na sebe působit. Zjistíme, že jsme více usměvaví, pohodoví, příjemní k...

Divadlo

Sněhurka a já: Pohádkový muzikál pro celou rodinu

Snehurka a ja 200Daisy je na prahu dospívání. Miluje pohádky, jejich srozumitelnost, daný řád, šťastné konce. Věří, že to podobně může fungovat i v opravdovém životě. Setkává se ale s nepochopením, znejistěním… Když se podívá do zrcadla, neví, koho v...

Film

Dětská hra 2 je plná veselého zabíjení

detska hra2 plakat 200Film Dětská hra 2 (1990) je horor ze staré školy. Upřímný malý chlapec si chce hrát a užívat života, když najednou se mu do cesty připlete panenka očarovaná kouzly Voodoo. Něco podobného se může stát každému ...