ZÁMEK SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU LÁKÁ CYKLISTY

ZÁMEK SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU LÁKÁ CYKLISTY

Tisk

SVETLA PEREXPokud ještě nemáte pro letošní rok naplánovanou trasu, jedním z cílů vaší letošní cyklojízdy by mohl být zámek ve Světlé nad Sázavou.

 

 

Všem účastníkům, kteří přijedou a budou v rámci odpočinku chtít navštívit zámecké expozice, nabízí zámek speciální skupinovou slevu na prohlídky. Památka od letošního roku disponuje dvěma hlavními prohlídkovými okruhy (Expozice historického evropského skla a Expozice historických hodin, zbraní a zbroje, obrazů a barokních soch) a dvěma dětskými prohlídkovými okruhy (Království panenek a pohádkový okruh Na Sázavě). Na své si tak přijdou malí i velcí návštěvníci.

SVETLA 1

Návštěvníkům zde rovněž mohou nabídnout občerstvení a odpočinek v zámecké kavárně Ladurée, která disponuje venkovním i vnitřním posezením a nabízí širokou škálu nápojů i dezertů pro doplnění energie k dalšímu putování.

Zastávka ve Světlé je nejen pro cyklisty příjemným zpestřením a  v letošním roce na zámku chystají přivítat individuální návštěvníky i celé organizované skupiny cykloklubů.

SVETLA 2

www.facebook.com/zameksvetla?fref=ts
www.zameksvetla.cz


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Práce policisty člověka může změnit

dve tvare policisty200Po knize Můj příběh jménem policie od Jana Dudy je zde další zajímavá zpověď z tohoto prostředí. Má název Dvě tváře policisty a sepsána je pod jménem Jonathan Srpen.

 

...

Divadlo

Saturnin místy ani nepotřeboval slova

saturnin 200Předposlední premiérou Městského divadla Zlín se stal Saturnin, notoricky známé humoristické dílo Zdeňka Jirotky.

...

Film

Cesta k zemskému jádru nebezpečně žhne

cesta k zemskemu jadruV nedozírných hlubinách naší planety Země se ukrývá pevné jádro, jehož tajemství je chráněno vrstvou tekutého, žhavého magmatu. Po něm se posouvají tektonické desky, které tvoří dno oceánů a ovlivňují i procesy na pevn...