Tip na knihu: Kuchařka pro mého syna

Tip na knihu: Kuchařka pro mého syna

Tisk

Kucharka pro meho syna 200Nakladatelství Smart Press chystá k 7. listopadu 2023 vydat knižní novinku Kuchařka pro mého syna od Veroniky Zemanové. Autorka již dříve vydala Kuchařku pro mého muže, které se prodalo již přes 17 000 ks a která je stále v prodeji.

 

 

Po populární Kuchařce pro mého muže přichází autorka se základní kuchařkou pro mladé či začínající kuchaře. Kuchařka pro mého syna má za cíl přivést dospívající dítě do kuchyně i z jiných důvodů, než jsou zapečené tousty.

Kniha nenásilnou a láskyplnou formou seznamuje kluky se základními postupy vaření, s vybavením kuchyně, snadnými osvědčenými recepty na polévky, hlavní jídla, saláty i dezerty. Čerpá především z italské, ale také francouzské, americké či asijské kuchyně a nezapomíná na stálice kuchyně české. Učí začínající kuchaře, jak mít z vaření a dobrého jídla radost, jak z přípravy jídla udělat zábavu, ale také jak mít v kuchyni čisto a pořádek.

Kucharka pro meho syna ukazka

Kniha obsahuje:

  • 90 do detailů popsaných receptů
  • návodné fotky a ilustrace
  • úvodní kapitolu s tipy, jak se v kuchyni neztratit, nezranit a jak si vaření (a dokonce i úklid) užít
  • vegetariánské varianty k téměř každému receptu s masem
  • kapitoly: 1. Co, jak a proč, 2. Polévky, krémy a vývary, 3. Těstoviny, noky, rýže a čočka, 4. Maso a ryby, 5. Street food – fast food, 6. Saláty, 7. Pomazánky a dipy, 8. Snídaně, svačiny, smoothie, 9. Muffiny, koláče, dezerty, 10. Přílohy

Kucharka pro meho syna obalka

Více informací: https://smartpress.cz/obchod/kucharka-pro-meho-syna/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Přečtěte si další vyprávění o ježcích

srdce-pro-jezky 200V nakladatelství Kazda vyšlo pokračování knihy 25 gramů štěstí od Itala Massima Vachetty s názvem Srdce pro ježky.

 

...

Divadlo

Goebbels/Baarová: síla, moc a poté křehkost a slzy


altV rámci Divadelní Flory v Olomouci jsme měli možnost zhlédnout představení excelentní inscenace Goebbels/Baarová.

 

...

Film

KOUZELNÁ TAJEMNÁ CESTA THE BEATLES

the beatles magical mystery tourPřehrávám si LP Magical Mystery Tour a při písni The Fool On The Hill se mi vybaví slova Zdeňka Rytíře, která zpíval Ota Petřina v písni Nebýt tebe z LP Super-Robot (1978): ,,Nebýt...