něco něco pokřtí nové album v Praze

něco něco pokřtí nové album v Praze

Tisk

 

neco-neco200Třetí album s jednoduchým názvem Třetí vydávají něco něco u domovského labelu Divnosti. Křest proběhne 19. října v pražských Kasárnách Karlín. Jako host vystoupí písničkářka Palma.

 

 

O co lakoničtější název, tím silnější sdělení. Osm písní s českými texty pracuje s tématy empowermentu, mentálního zdraví nebo nesmyslnosti kultu mládí. Třetí je protknuto příběhy o hledání svého poslání, o boji se svými strachy a pochybami i čistou radostí, euforií a nalézáním důvěry v sebe sama.

Vše je umocněno osobním, ženským pohledem výhradní textařky, hudebnice a zpěvačky Alžběty Trusinové, která spolu s producentem a multiinstrumentalistou Tomášem Tkáčem kapelu něco něco tvoří. něco něco umně propojují naléhavost sdělení s až bezstarostně laděnou muzikou, aniž by hudební lehkost ubírala vážnosti slov. Dovedně střídají obrazotvornost a poetično s přímočarostí.

„Texty na desce Třetí jsou otevřenější než na předchozích dvou albech. Vždy jsem zpracovávala osobní témata, ale tentokrát jsem je nijak nezaobalila. Naservírovala jsem je stejnou syrovostí, s jakou je vnímám. V tom mi pomohly asi i lekce zpěvu, díky nimž jsem si jistější v projevu. Mám tak sílu zpívat i o věcech, které bych jinak veřejně sdílet nedokázala,” říká Alžběta Trusinová.

Třetí čerpá z osmdesátkového synth popu i post-punku, míří ale směrem k moderní elektronické produkci. Středobodem všeho je víc než kdy předtím v kapelní tvorbě písnička samotná, důraz je kladen na jasné sdělení. Výsledkem je deska se sebevědomým tahem na branku.

„Myslím, že se naše hudební a osobní partnerství dobře doplňuje. Tím, že spolu trávíme čas mimo kapelu, máme možnost vše neustále probírat a posouvát tak celou věc dál. Základ desky vždycky vznikne na intenzivním soustředění někde na chalupě v přírodě. Máme podobný pohled na věc a na většině textových i hudebních nápadů se shodneme,” popisuje spolupráci Tomáš Tkáč.

Třetí vznikalo ve studio Golden Hive, o produkci a mix se postaral sám Tkáč, za masterem stojí Gaex. Na bicí hostoval Václav Švestka ve skladbách Signály, Chvilka, Co vlastně chceš II, Hranice a Sobecká a Jakub Švejnar ve skladbách Obrysy a Letní den. Na basu doprovázel Samuel Kuba ve skladbě Letní den a harfa v podání Hedviky Mousa Bacha zazněla tamtéž.

neco-neco1

Vstupenky na křest 3. října v Kabinetu Múz zakoupíte v prodejní síti GoOut. Podpořit vydání Třetí na CD a vinylu mohou fanoušci v crowdfundingové kampani na Donio, za odměnu si mohou vybrat fyzické nosiče alba s věnováním, trička, tílka, text na přání, soukromý koncert nebo doživotní vstup na koncerty zdarma.

Jako host křtu něco něco vystoupí Palma, zpěvačka a skladatelka původem ze Slezska. Dříve vystupovala v duu s názvem Leto. Pro její písně byly vždy stěžejní melancholické texty a elektronické podklady. Aktuálně přichází s novou formou, kde hraje na klávesy a živě ji doprovází další hudebníci. V Praze ji s kapelou můžete slyšet poprvé.

Zdroj foto: Jana Plavec

Více informací:

Vstupenky Praha: https://goout.net/cs/neco-neco-krest-alba+palma/szvnvjw/
Donio: https://www.donio.cz/neco-neco-treti


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Detektivku Bez duše jsem četla bez pauzy a bez dechu

bez duse 200V nakladatelství Motto vyšel debut mladému autorovi Martinu Stručovskému s názvem Bez duše. Anotace slibovala „skvělou detektivku z pera talentovaného českého autora“ a já už po zklamáních s podobnými označeními ani nevěřila, že říká pravdu....

Divadlo

Zlínská inscenace Válka Roseových nebude! pojede na GRAND Festival smíchu

valka roesovych200Inscenaci Válka Roseových nebude! hraje Městské divadlo Zlín od konce prosince 2021. Napsal ji bývalý ředitel divadla Petr Michálek pro sebe a svou manželku Kateřinu Liďákovou. Hra na pomezí skutečnosti a fikce, která se těšila po celý ...

Film

Láska bez bariér - romantická komedie, kterou musíte vidět

laskabezbarier-perex-novyJocelyn (Franck Dubosc) je úspěšný a bohatý podnikatel a nenapravitelný sukničkář. Aby ženu okouzlil, používá osvědčené postupy: vytahuje se, přetvaruje se a především neustále lže. Když jej nová he...