Láska bez bariér - romantická komedie, kterou musíte vidět

Láska bez bariér - romantická komedie, kterou musíte vidět

Tisk

laskabezbarier-perex-novyJocelyn (Franck Dubosc) je úspěšný a bohatý podnikatel a nenapravitelný sukničkář. Aby ženu okouzlil, používá osvědčené postupy: vytahuje se, přetvaruje se a především neustále lže. Když jej nová hezká sousedka Julie (Caroline Anglade) přistihne v situaci, kdy zrovna sedí na invalidním vozíku po matce, a chce o něj začít pečovat, je nadšený.

 

Vše se však zkomplikuje, když Jocelyn přijme pozvání na oběd k Juliiným rodičům. Seznámí se zde s Juliinou sestrou Florence (Alexandra Lamy), která na rozdíl on něj invalidní vozík skutečně potřebuje, a beznadějně se do ní zamiluje. Ona jeho city opětuje a jejich vztah se postupně rozvíjí...ale jak má Jocelyn prozradit, že on žádný vozík nepotřebuje?

Láska bez bariér je nenáročná romantická komedie, která v sobě ukrývá důležité poselství. Franck Dubosc, režisér, autor scénaře a zároveň představitel hlavního hrdiny, řekl, že chtľ natočit milostný příběh založený na fyzickém rozdílu a ukázat tak, že lidé na vozíku se od ostatních liší jen vnějškove a že je důležité zajímat se o to, co je uvnitř lidí. Protože pokud chceme, všichni můžeme žít vzpřímeně.
 
A Florence chce. Je to úžasná hlavní hrdinka, napoddává se sebelítosti, naopak, navzdory postižení žije aktivní a naplněný život, je chytrá, zábavná a odvážná. Je zábavné sledovat, jak se pod jejím vlivem z Jocelyna stává lepší a upřímnější člověk. Jen kdyby tu nebyla ta lež s tím vozíkem... Jocelyn je ale kreativní. Co tak zajít na výlet do Lurd a předstírat, že se stal zázrak a on se uzdravil?

Podobnými úsměvnými hláškami a situacemi je protkaný celý film. Všechny však působí přirozeně a nenuceně, takže se nemusíte bát žádného násilného humoru. Samotný příběh je velmi jednoduchý, v podstatě už od začátku dušíte, jak to celé dopadne, ale výjimečným ho dělají sympatické postavy a uvěřitelnost. Není vůbec těžké představit si, že někde žijí lidé, kteří jsou jako Jacelyn, Florence nebo Julie. Pokud si tedy chcete při filmu odpočinout a zárověň se pobavit a nechat se inspirovat, je pro vás Láska bez bariér ta správna volba.     

 

laskabezbarier 01


Láska bez bariér
Francie, 2018
Originální název: Rolling to You, Tout le monde debout
Žánr: romantická komedie
Režie a scénař: Franck Dubosc
Kamera: Ludovic Colbeau-Justin
Hudba: Sylvain Goldberg, Emilien Levistre, Xiaoxi Levistre
Hrají: Franck Dubosc, Alexandra Lamy, Elsa Zylberstein, Gérard Darmon, Caroline Anglade
Stopáž: 107 minut

Hodnocení: 90%


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Největší úspěch pro mne je, že stále mohu malovat, říká Petr Polášek

petr polasek 200Petr Polášek nejen maluje, ale je také vidět. Můžete ho potkat na vernisážích, koncertech a také na společenských akcích, kde občas předává své obrazy. Je autorem portrétů mnoha slavných a známých osobností. Ale to je jen zlomek jeho tvo...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Rok konopí hrozí novou vlnou nespokojenosti s naší legislativou
ImageRok konopí je vyčerpávající český dokumentární film, který se snaží dobrat odpovědi, zda je marihuana skutečně tak zázračným lékem, jak mnozí tvrdí, a proč je tak těžké její využití legalizovat. Tvůrci filmu sbírali víc n...

Literatura

Vražedná hra na kočku a na myš

vrazda s napovedou perexČtvrtým dílem ze série Julie Schwarzová a Florian Kessler Shepherdová opět potvrzuje řemeslné zvládnutí žánru. Thriller je čtivý, příběh má rychlý spád až k zajímavému vyvrcholení. Na napínavosti nic neubírá ani to, že...

Divadlo

Dějiny násilí. Autobiografický román o znásilnění na prknech Švandova divadla

dejiny nasili 200Dějiny násilí, adaptaci známého autobiografického románu Édouarda Louise, hvězdy francouzské literatury, uvede v české premiéře Švandovo divadlo. Příběh mladíka, který se stal jedné vánoční noci obětí zločinu, režíruje Tomáš Loužný patří...

Film

Nové pražské AutoKino LEDÁRNY nabídne filmové i kulinární zážitky

autokino 200Chybí vám filmové zážitky na opravdovém velkém plátně s kvalitním zvukem? Právě v těchto dnech otevírá své brány AutoKino LEDÁRNY, situované do prostoru bývalých ledáren v pražském Braníku. Prostor v těsném sousedství řeky Vltavy tak nově ožije...