Michal Prokop a Monkey Business natočili hit Stevieho Wondera

Michal Prokop a Monkey Business natočili hit Stevieho Wondera

Tisk

krasny ztraty200Na unikátní zážitky nezvyklých spoluprací i unikátní koncerty se letos víc než kdy jindy zaměřuje festival Krásný ztráty Live. Jeho sedmý ročník se uskuteční 11. - 12. srpna na tradičním místě ve středočeských Všeticích. Na dramaturgii se od tohoto roku podílí spolu s hudebním garantem festivalu Michalem Prokopem podílí také hudebník Roman Holý a není divu, že právě spojení obou hvězd české scény a dalších hudebníků z Holého kapely Monkey Business bude jedním z plánovaných vrcholů festivalu. V aktuální výhodné vlně předprodeje zbývá posledních sto vstupenek, které lze koupit v sítích GoOut a Ticketportal.

Vůbec poprvé v historii populárních spoluprací Michala Prokopa s hosty festivalu Krásný ztráty Live předchází koncertnímu setkání studiová nahrávka. Michal Prokop a Monkey Business se rozhodli společné vyladění dokumentovat coververzí písně svého společného oblíbence, geniálního amerického soulového skladatele a zpěváka Stevieho Wondera Living for the City. Písnička původně z roku 1973 patří k největším Wonderovým hitům. Získala dvě ceny Grammy a magazín Rolling Stone ji zařadil na 104. místo v žebříčku 500 nejlepších písní všech dob. Na nové nahrávce zpívá Michal Prokop hlavní sólový part, Matěj Ruppert a Tereza Černochová z Monkey Business jej doplňují vokály.

Propojení Michala Prokopa s Monkey Business na singlu je hmatatelným důkazem důrazu letošní dramaturgie na výjimečné hudební okamžiky. K těm dalším bezpochyby bude patřit ojedinělý koncert písničkáře Vlasty Redla se skupinou AG Flek, v jejímž rámci se v 80. letech poprvé proslavil, anebo mladších interpretů, kteří přivezou svoji aktuální tvorbu. Například rapoví Prago Union nedávno vydali osmé album Příduhned..., rocková Gaia Messiah má letos čtvrtou studiovku Vlnobytí, v Česku působící slovenská zpěvačka Katarzia má krátce před vydáním nového alba Šťastné dieťa, které fanoušky překvapí svým až šansonovým laděním. Mezi vrcholy festivalu jistě bude patřit i koncert rockového zpěváka Chrise Jaggera, jehož příjmení správně naznačuje rodinný původ: jeho bratrem není totiž nikdo menší než zpěvák Rolling Stones.

K tradičním pozitivům festivalu Krásný ztráty Live patří malebné prostředí statku Všetice, lákavá gastronabídka, stejně jako vstřícný přístup k dětem, což umožňuje návštěvu celým rodinám. Děti do 12 let mají vstup zdarma a rodiče mohou svoje ratolesti například povozit na koních, kteří jsou přítomni v areálu statku. V nabídce ubytování je stále řada ubytovacích balíčků, některé i přímo v areálu festivalu, například v unikátním tubusovém konceptu Tubezz. V aktuální výhodné vlně předprodeje zbývá posledních sto vstupenek.

krasny ztraty plakat

Zdroj foto: Ivan Prokop

Více informací a vstupenky:

www.krasnyztratyvsetice.cz
https://shorturl.at/anCFZ


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

„Díky schopným policajtům se nakonec vrazi zpovídají ze svých zločinů“

legendy kriminalistiky 200Nakladatelství Albatros Media se rozhodlo převést na papír knih Legendy kriminalistiky – dokumentární krimi seriál České televize z pera Miroslava a Dany Vaňurových. Pokud se chcete podívat do zákulisí vyšetřování n...

Divadlo

Škrhola a lotři ze mlýna ovládli hrad Sovinec

sovinec 200Středověký hrad Sovinec nacházející se v krajině Nízkého Jeseníku je proslulý nejen svou dlouhou minulostí, ale i historickými hrami v podání různých divadelních souborů. Mnoho návštěvníků zavítalo o víkendu na tradiční oblíbenou rodinnou akci s...

Film

Dopřejte si rozkoš nejen v oblacích

rozkos v oblacich 200Španělský režisér Pedro Almodóvar, proslavený už řadou provokujících filmů (Labyrint vášní, Na dno vášně, Volver, Kůže, kterou nosím), vytvořil v katastrofické tragikomedii Rozkoš v oblacích jakousi modelovou ...