Hejbněte kostrou na rodinném festivalu Pigyáda v Milovicích

Hejbněte kostrou na rodinném festivalu Pigyáda v Milovicích

Tisk

pigyada 200O víkendu 21.- 22. května proběhne rodinný festival Pigyáda v zábavním Parku Mirakulum ve středočeských Milovicích. Tématem letošního ročníku je Hejbni kostrou, pestrý program bude zaměřen především na zdravý pohyb a různorodé sportovní disciplíny. Prasátka Pigy a Lily zde zahájí svou letní roadshow, během které navštíví oblíbené zábavní parky a rodinné dovolenkové destinace po celé České republice.

„Na Pigyádě se návštěvníci mohou těšit na ukázky a workshopy věnované sportům jako jsou fitdance, florbal, rokenrol či mažoretkový sport, jejichž prostřednictvím si děti budou moci daný sport zábavnou a bezpečnou formou vyzkoušet, a to pod dohledem opravdových profesionálů,“ uvádí Zdeňka Chocholoušová, manažerka dětských produktů Active Radio. Pro děti jsou dále přichystané doprovodné pohybové aktivity, jako např. skok do dálky a mnoho dalšího.

pigyada1

Chybět nebudou ani tradiční koncerty, kouzelnická a divadelní představení nebo soutěže. „Programem Pigyády návštěvníky provedou kouzelníci Jakub Koutský a Mišuge, kromě plyšových prasátek Pigy a Lily na pódiu vystoupí mladé zpěvačky a vítězky soutěže Chci tě Slyšet Karolína Čížková a Nella Zámková, cvičitelka Hanka Kynychová nebo jeden z nejúspěšnějších českých iluzionistů Pavel Kožíšek. Nejmenší návštěvníci se mohou těšit na interaktivní zpívané divadélko s Culinkou či humornou hudební show Mlsotkové,“ doplňuje Zdeňka Chocholoušová.

pigyada 2

Program na oba dny:

10:30 – 11:10 Culinka (zpívané divadélko pro nejmenší)
11:15 – 12:00 Program Hejbni kostrou

  • Po-Bo Dance (ukázka a workshop)
  • Florbal (ukázka a workshop)
  • Jsme děti rokenrolu (ukázka a workshop)
  • Mažoretky (ukázka a workshop)

12:00 – 12:30 Pigy a Lily zahajují Pigyádu s kouzelníky Jakubem Koutským a Mišuge
Mini koncert prasátek Pigy a Lily
Zpěvačka Nella Zámková (vítězka soutěže Chci tě slyšet v kategorii Pigy)
12:30 – 13:15 Sladké představení Mlsotkové
13:20 – 14:00 Program Hejbni kostrou

  • Po-Bo Dance (ukázka a workshop)
  • Florbal (ukázka a workshop)
  • Jsme děti rokenrolu (ukázka a workshop)
  • Mažoretky (ukázka a workshop)

14:00 – 14:30 Show kouzelníka Mišuge „Hořící hasič“
14:30 – 15:00 Zábavná show s Pigy a Lily, kouzelníkem Jakubem Koutským a ptákem Léééňou
15:00 -15:30 Zpěvačka Karolína Čížková (absolutní vítězka soutěže Chci tě slyšet) – SOBOTA / Hejbni kostrou – Cvičení s Hankou Kynychovou – NEDĚLE
15:30 -16:30 Kouzelník Pavel Kožíšek: Cesta kolem světa
16:30 -17:00 Velké loučení prasátek Pigy a Lily s dětmi

pigyada plakat

Vstupenky bude možné pořídit pouze na místě, cena jednodenní vstupenky pro jednu osobu činí 300 Kč.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zuzana Havlíková: „Zákaznice, které nosí moji značku vyjadřují a rády ukazují svoji ženskost.“

zannia 200U příležitosti akce Sušice Móda a Řemeslo, kde se bude konat módní přehlídka udržitelné módy a také celodenní market plný českého designu a charitativní bazar, vám přinášíme rozhovor s návrhářkami, které se zde představí. První z nich je Zannia – Zuza...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Plavecká soutěž měst 2023. Vodomilové všech věkových kategorií, zbystřete!

PSM2023 perexPLAVECKÁ SOUTĚŽ MĚST se uskuteční ve středu 4. 10. 2023 ve třiceti bazénech napříč Českou republikou. Jejím pořadatelem je Česká asociace Sport pro všechny, soutěž se koná pod záštitou České unie sportu v rámci projektu Tipsport Sportuj s námi. D...


Literatura

Přivítejte na zahradě živočichy s otevřenou náručí

zahrada plna zivota 200Zahrada plná života je útlá novinka, která vyšla v nakladatelství Grada. Zjistěte díky ní, jak přilákat do zahrady užitečné živočichy i vy!

 

...

Divadlo

Citové vzplanutí a herecký koncert Hany Maciuchové v Branickém divadle


maciuch 200Zamilovat se lze v jakémkoli věku. A láska může být opětovaná! To je asi největší poselství monodramatu francouzské autorky Noelle Chatelet Žena Vlčí mák. Představení, které uvedlo Branické divadlo, je hereckým koncertem Hany Maciuchové.

Film

Dvanáctý ročník festivalu Film a architektura představí nejlepší město na světě i hraný snímek z blízké budoucnosti

fa 200Mezinárodní festival Film a architektura se letos uskuteční opět na přelomu září a října. V termínu od 29. 9. do 4. 10. 2023 bude k vidění v Praze, Brně a v dalších městech po celé České republice i na Slovensku třicítka krátkých a celovečerních snímků zaměř...