Nenechte si ujít víkend s „naháči“

Nenechte si ujít víkend s „naháči“

Tisk

nahaci 200Malá inspirace pro milovníky „naháčů“, ale nejen pro ně. Srdečně zveme na druhý ročník Víkendu bezsrstých plemen psů, který se koná napůl cesty mezi Brnem a Prahou tak, aby se zde mohli potkat milovníci psích naháčů z celé ČR.

 

 

Akce se koná v krásné oblasti Železných hor u přehrady Seč v areálu autokempu, v termínu 9.-11.6. Termín byl zvolen tak, abychom zde oslavili Mezinárodní den bezsrstých plemen psů, který připadá na druhou sobotu měsíce června a jeho základy položila komunita I love naked v roce 2022.

Víkend bezsrstých plemen psů je určen nejen pro majitele psích naháčů, ale i pro ty, co je chtějí poznat. Můžete se těšit na spoustu zábavy s psími i lidskými přáteli. Součástí pátečního programu je užitečný workshop od uznávaného trenéra zvířat RNDr. Františka Šusty PhD.

V sobotu si účastníci programu budou moci vyzkoušet paddleboarding se svým psem. Jedná se o skvělou letní aktivitu, kterou může se svým psem provozovat skutečně každý. Tento vodní sport, je obdobou balančního cvičení, při kterém rovnoměrně zapojujete široké skupiny svalů celého těla, vy i váš pejsek. Zapůjčení paddleboardů a úvodní vhled do tohoto sportu nám zajistí odborník v této disciplíně Lukáš Uncajtík.

Akce je nezisková, pořadatelé vybírají pouze příspěvek na program. Každý z účastníků dostane dárečky a nikdo neodejde s prázdnou. „Díky štědrým sponzorům se mohou návštěvníci radovat z krásných cen a tomboly, jejíž výtěžek pomůže těm, kteří neměli takové štěstí – pejskům o které pečují dobří lidé. Loni se vybralo pět tisíc korun, které putovaly v podobě psího krmiva k pejskům z organizace Psí senioři v nouzi, “ dodává Renata Horová z I love naked.

nahaci

Za komunitu I love naked organizuje akci Renata Horová, autorka knihy o bezsrstých plemenech psů Temperamentní optimista americký bezsrstý teriér. I love naked každý rok pořádá minimálně čtyři akce pro milovníky bezsrstých plemen psů. V roce 2020 se na akci Meet dog podařilo zapsat nový rekord ve spolupráci s agenturou Dobrý den, Pelhřimov: Nejvíce jedinců bezsrstých plemen psů na jednom místě. „Naše procházky navštěvují nejen majitelé bezsrstých psů, jejich obdivovatelé, ale také rodiny s dětmi. Naším cílem je vytvoření přátelského prostředí pro všechny, kdo chtějí pejsky poznat i pro ty co je už mají,“ doplňuje Renata Horová.

Více informací:

https://www.ilovenaked.cz
https://www.facebook.com/Ilovenaked


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tereza Kadečková: Draků není nikdy dost

116339490 210826513650369 423286207714227236 nO dracích a lidech je název debutového románu mladé české autorky Terezy Kadečkové. Proč si zvolila zrovna tuto tématiku a žánr? Byl rozdíl v psaní povídek a p...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Angličáci Matchbox aneb jak krabička sirek inspirovala chladné Angličany?!

anglicaci 200Uměleckoprůmyslové museum v Praze zařadilo do svého programu těsně před Vánocemi mimořádnou a zejména pro děti zajímavou výstavu miniaturních modelů autíček a jiných vozidel „Angličáci Matchbox“. Ve dvou podlažích UPM jsou pre...

Z archivu...


Literatura

Pojďte chovat slepice

slepice 200V lednu vyšla u nakladatelství Esence publikace Slepice v druhém, opraveném a revidovaném vydání. Kniha s podtitulem Výběr a chov slepic krok za krokem bude pomocníkem hlavně pro začínající chovatele.

...

Divadlo

Návrat krále: Švandovo divadlo uvede písničkový retro muzikál o božském zpěvákovi putujícím za snem o dokonalém popu

navrat krale200Životní epizoda božského zpěváka, který se ze své socialistické vlasti vydal v 70. letech naplnit své sny do kapitalistické ciziny, inspirovala dramatika a režiséra Jakuba Čermáka k vytvoření nové inscenace napsané přímo pro Švandovo divadlo...

Film

13.ročník festivalu krátkého filmu: snímky (ne)jen pro náročné diváky

sff perexLetos proběhl v pražských kinech Světozor a Pilotů ve dnech 17.-21.1. 2018 v pořadí již  13. ročník festivalu krátkých filmů, který nabídl to nej pro filmové fajnšmekry z řad české i mezinárodní tvorby.

...