Kvietah skládá od jedenácti let a nyní vydává své první veřejné album Hejno černejch koček

Kvietah skládá od jedenácti let a nyní vydává své první veřejné album Hejno černejch koček

Tisk

kvietah 200Po dvou singlech a úspěšné crowdfundingové kampani vydává Kvietah své album Hejno černejch koček. Třiadvacetiletá skladatelka, zpěvačka a multiinstrumentalistka, která má na kontě kolem desítky nahrávek určených jen nejbližším, tak přichází s první oficiální deskou.


Magdalena Fendrychová alias Kvietah vydává první dlouhohrající desku určenou veřejnosti. Album Hejno černejch koček, které vychází digitálně a na CD, obsahuje 10 písniček pohybujících se na pomezí indie, folku i elektroniky. „Nikdy jsem se nenechala svazovat žánry, ale na rozdíl od mých minulých věcí je tohle album niternější. Texty i melodie jsou ovlivněné tím, že jsem album psala během prvního covidového roku v izolaci od společnosti,” popisuje Kvietah náladu nahrávky, kterou provází témata jako vyrovnávání se s osamělostí nebo zlomeným srdcem.

„Psaní písniček pro mě bylo odmalička nejdůležitější činností, brala jsem jako samozřejmé, že něco složím a nahraju, ale dál jsem to neřešila. Až u poslední desky mě napadlo, že bych svou tvorbu mohla nabídnout veřejnosti,” vysvětluje Kvietah, co proč oslovila vydavatelství Divnosti a producenta Tomáše Tkáče.

„Moje tvorba jsem prostě já. Jsem hodně citlivá a smutek, bolest a emoce, o kterých se těžko mluví, na světě jsou. Nálada desky je autentická, a to je podle mě nejdůležitější,” je přesvědčená Kvietah a vysvětluje melancholické vyznění desky. „Čím jsem starší, tím je psaní textů náročnější. Cítím větší zodpovědnost za vyřčená slova, nechci se sama sobě zpronevěřit, psát o něčem, čemu nerozumím, co není opravdové,” uzavírá.

Magdalena Fendrychová studuje skladbu na konzervatoři, a kromě hudby a textů je autorkou také většiny aranží. Sama sebe nevnímá pouze jako písničkářku, ale jako skladatelku a po letech vystupování sama s kytarou a klavírem začíná hrát opět naživo s celou kapelou. Album živě představí 24. 2. na radiu Proglas a křest proběhne v Café V lese 17. 3. s kapelou Jiné metro.

kvietah obalka

Zdroj foto: David Procházka

Více informací:

Album Hejno černejch koček na streamovacích službách: https://songwhip.com/kvietah/hejno-cernejch-kocek
Facebook Kvietah: www.facebook.com/Kvietah-101307504815056
Instagram Kvietah: www.instagram.com/kvietah/
Bandcamp Kvietah: https://kvietah.bandcamp.com
Facebook Divnosti: www.facebook.com/Divnosti
Instagram Divnosti: www.instagram.com/divnosti_label/
Bandcamp Divnosti: https://divnosti.bandcamp.com/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf bez talentu: „Lidé umí být svině i hrdinové. Je jen na každém z nás, co si vybereme.“

bez talentu 200Fotograf bez talentu má na Facebooku po necelých dvou letech od založení stránky téměř 14 000 členů. Iedntita pro něj není důležitá, má svůj osobitý přístup i styl. Radí jak fotit a jeho posledním projektem je ten s názvem Hrdinové. Nejen o...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Bestseller Půjdu s tebou: Být odkázán na přírodu a pomoc druhých

mid pujdu-s-tebou-JsP-510018 (2)Nakladatelství Host letos vydalo slavnou a opěvovanou prvotinu vědkyně a političky Liny Nordquist v překladu Ely Doležalové. Na co se můžete těšit? Román Půjdu s tebou vyprá...

Divadlo

Hosté v zajetí „dobrých“ mravů

Slavnost 200Upřímnost nebo takt. Rozhodně hlavně neurazit.  Za každou cenu stát za svým názorem nebo být součástí stáda a myslet si své pouze pro sebe? Podobné otázky si vzali na paškál tvůrci z pražského Studia Hrdinů a pohráli si s původním scénářem česk...

Film

Hobit – neočekávaná cesta aneb Kdy už s ním konečně skončíme?

hobit neocekavaa cesta jackson tolkienDo našich kin přichází americký film, „Hobit: Neočekávaná cesta“. Je prvním dílem trilogie režiséra Petera Jacksona, natočené podle fantasy románu britského spisovatel...